Drugi športi

Bolt kljub poškodbi na seznamu za OI, pripravljal ga bo dolgoletni zdravnik Bayerna

Kingston, 09. 07. 2016 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni olimpijski in svetovni prvak v teku na 100 in 200 metrov Usain Bolt bo kljub poškodbi stegenske mišice na levi nogi uvrščen na uradni seznam jamajške olimpijske odprave za poletne olimpijske igre, ki se bodo 5. avgusta začele v Rio de Janeiru, je v petek objavil jamajški dnevnik Gleaner s sedežem v Kingstonu.

Ljubitelji atletike in športa po vsem svetu se na vsakem velikem tekmovanju najbolj veselijo ravno tekov na najkrajše razdalje, kjer je že dalj časa Bolt nepremagljiv.
Ljubitelji atletike in športa po vsem svetu se na vsakem velikem tekmovanju najbolj veselijo ravno tekov na najkrajše razdalje, kjer je že dalj časa Bolt nepremagljiv. FOTO: Reuters

Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt se je poškodoval na jamajškem atletskem prvenstvu v Kingstonu, na katerem so hkrati potekale kvalifikacije za olimpijski nastop v Riu. Bolt je bolečine začutil že v polfinalu, po dogovoru z zdravnikom, ki je diagnosticiral prvostopenjsko natrganino mišice, pa je nato izpustil finalni nastop v sprintu na 100 metrov. V njegovi odsotnosti je slavil Yohan Blake (9,95), stotinko sekunde je bil počasnejši Nickel Ashmeade. Generalni sekretar jamajške atletske zveze Garth Gayle je takoj po koncu tekmovanja v zvezi s tem dejal, da bi Bolt lahko izgubil tudi mesto v olimpijski ekipi za Brazilijo. S tem bi najbolj sloviti atlet na svetu zapravil veliko priložnost, da - po Pekingu 2008 in Londonu 2012 - tretjič zapored zmaga na olimpijskih tekih na 100, 200 in štafeti 4 x 100 metrov. Upoštevajoč zadnje medijske zapise je šlo očitno za prezgodnje napovedi, saj bo jamajški olimpijski komite na predlog tamkajšnje atletske zveze Bolta uvrstil na seznam olimpijskih potnikov v Brazilijo s še tremi tekači za obe posamični sprinterski preizkušnji.

Ker lahko le trije tekači nastopajo za Jamajko na olimpijskem atletskem turnirju v Riu v vsaki od disciplin, bodo odločitev o tem, ali bo Bolt pripravljen in bo lahko tekel, prepustili jamajškemu strokovnemu štabu v Riu. Bolt se namerava udeležiti mitinga diamantne lige 22. julija v Londonu, saj je že odpotoval čez veliko lužo ter je v Franciji ob pomoči terapije svojega zdravnika Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrta že opravljal lažji trening. Boltu pomaga dolgoletni klubski zdravnik nogometašev Bayerna Münchna, ki je znan po kontroverznih metodah zdravljenja, zaradi sporov z zdaj že bivšim trenerjem münchenskega kluba Josepom Guardiolo pa je z bavarskim velikanom prekinil sodelovanje. Na EP je bil tudi član zdravniške službe nemške reprezentance, Boltu pa je že pomagal zdraviti težave z bolečinami v hrbtu. V terapijah se poslužuje alternativnih metod, kot je homeopatija. Bolj nenavadne metode obsegajo vbrizgavanje injekcij s pripravki iz medu, kozje krvi in snovi z imenom Hyalart. Gre za izvleček iz petelinjih rož.

Njegove stranke so bile znani nogometaši Jürgen Klinsmann, Brazilec Ronaldo, Jonathan Woodgate, Michael Owen, Steven Gerrard in Harry Kewell, tekačici Paula Radcliffe in Kelly Holmes, tekač Maurice Greene, vodilni pevec skupine U2 Bono, ... Britanska atletska zveza je na YouTubu objavila posnetek Bolta, v katerem je potrdil svoj londonski nastop: "Tukaj Usain Bolt, oglašam se, ker bi vse vas rad povabil, da pridete in si me ogledate v Londonu 22. julija. Sigurno bom tam. Se že zelo veselim, da se bom vrnil v London, zato moji navijači pridite in navijajte zame."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
09. 07. 2016 12.57
Vsi hodijo k Dr. Mullerju na zdravljenje, le pleško Pjepe ga odslovi!
jožamb
09. 07. 2016 12.19
+1
glede na to, da ima poškodovano polovico udarne 11- sterice pri elfu, pa mora biti res super zdravnik, to se pravi šalabajzar
Iniesta
09. 07. 2016 08.12
+1
Thunder Bolt jim bo spet dal vetra ...