Odbojka

Bolgarke previsoka ovira za slovenske odbojkarice

Rotterdam, 22. 08. 2017 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Japonskem, morala priznati premoč bolgarski izbrani vrsti, ki je slavila s 3:1 (18, 19, -20, 22). Naslednje nasprotnice Slovenk bodo Grkinje.

Varovanke selektorja Alessandra Chiappinija so s porazom začele sklepni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto na Japonskem. Preveliko spoštovanje do favoriziranih tekmic iz Bolgarije v uvodnih dveh nizih je usmerilo potek dvoboja, ki bi ga lahko slovenske odbojkarice po znižanju zaostanka na 2:1 preobrnile v svojo korist, a so izkušenejše Bolgarke znale kaznovati sleherno napako Ize Mlakar in druščine.

Najbolj razpoložena v slovenski ženski izbrani vrsti je bila Iza Mlakar s 17 točkami.
Najbolj razpoložena v slovenski ženski izbrani vrsti je bila Iza Mlakar s 17 točkami. FOTO: OZS

Prvi in drugi niz so slovenske odbojkarice izgubile na 18. oziroma 19. točki, kot že rečeno so tretjega dobile na 20., zadnjega pa znova izgubile s 25:22. Najbolj razpoložena v slovenski izbrani vrsti je bila Iza Mlakar s 17 točkami, v bolgarski pa Elena Dimitrova s 15. "Žal nam je, da tekme nismo začeli boljše. Dekleta so prva dva niza igrala v krču, imel sem občutek, da preveč spoštujejo nasprotnice. V nadaljevanju smo se vrnili v igro, začeli igrati precej bolje in predvsem bolj agresivno. Sicer je Dimitrov menjal, a so v njegovi vrsti tako enakovredne igralke, da to ničesar ne spremeni. Žal mi je, da smo spet nekoliko slabše odigrali končnico četrtega niza. Na naslednjih tekmah moramo že na začetku prikazati igro, kakršno smo igrali na koncu. S slabšo igro namreč ne moremo biti konkurenčni takim ekipam. Tako da bo to na naslednjih tekmah najpomembnejše," je po uvodnem porazu z Bolgarijo povedal selektor slovenskih odbojkaric Alessandro Chiappini.

Eva Mori, kapetanka Slovenije, je dodala: "Prva dva seta sta bila takšna, kot v prejšnjem krogu kvalifikacij, ko smo izgubile proti Nemčiji. Bolgarke smo preveč spoštovale, potem pa smo v tretjem in četrtem nizu pokazale našo igro. Videle smo, da lahko enakovredno igramo proti njim in lahko bi jih tudi premagale. A na koncu vseeno poraz s 3:1. Jutri je nov dan in nova tekma. Upam, da jo bomo začele s prazno glavo in da bomo pokazale vse, kar znamo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.