Drugi športi

VIDEO: Boleč poraz Slovenk v Lukni

Maribor, 05. 07. 2014 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ženska odbojkarska reprezentanca je izgubila prvo od dveh tekem z Azerbajdžanom v evropski ligi. V 9. krogu so izbranke Bruna Najdiča morale tekmicam priznati premoč z 1:3, s čimer so si močno priprle vrata boja za prvo mesto v skupini A.

Prve minute uvodnega niza so postregle z izenačeno igro, v kateri sta se ekipi menjavali v vodstvu. Gostje so v tem delu igre držale korak z gostiteljicami predvsem po zaslugi odlične Poline Rahimove (28 točk), ki je odlično izvajala začetne udarce in uspešno zaključevala napade. Pri rezultatu 11:11 pa so domače odbojkarice zaigrale še bolj zbrano in odločno - v napadu je bila še zlasti uspešna Marina Cvetanovič, ki je dosegla kar deset točk - in si do drugega tehničnega odmora priigrale pet točk prednosti. Slovenke so pet točk prednosti imele tudi pri rezultatu 22:17, toda prednost je po izvrstnih začetnih udarcih Rahimove in slabem sprejemu slovenskih igralk plahnela na dve točki (22:20), v prelomnih trenutkih pa je slovenska vrsta spet pokazala pravi obraz in dobila niz.

V začetku drugega niza je bila v središču pozornosti spet Rahimova, ki je z močnimi in neugodnimi začetnimi udarci sejala zmedo v slovenski vrsti, in gostje so povedle s 5:2. A je njihovo veselje trajalo le nekaj minut, saj je Slovenkam z zanesljivo igro v polju in odločno v napadu uspel preobrat in prvi tehnični odmor se je končal z njihovim vodstvom 8:6. Toda s tem še ni bilo konec preobratov, za novega so poskrbele Azerbajdžanke, ki so ob nezbrani igri tekmic osvojile pet točk zapovrstjo, povedle z 11:8 in nato s 14:9. Tudi polminutni odmor, ki ga je zahteval selektor Bruno Najdič in po njem posegel tudi po menjavah igralk, ni prinesel izboljšanja v igri domače vrste. Tekmice so še naprej igrale domala brez napak, visoko povedle in izenačile rezultat v nizih na 1:1.

Slovenske odbojkarice so v tekmi evropske lige doživele poraz z 1:3 proti Azerbajdžankam, s čimer so si močno priprle vrata boja za prvo mesto v skupini A.
Slovenske odbojkarice so v tekmi evropske lige doživele poraz z 1:3 proti Azerbajdžankam, s čimer so si močno priprle vrata boja za prvo mesto v skupini A. FOTO: OZS

Azerbajdžanska vrsta je tudi tretji niz začela poletno in povedla s 4:0 in 6:1, točke pa osvajala z uspešnimi napadi in blokom. Prav slednjega so v slovenski vrsti do prvega tehničnega odmora, ki so ga z 8:4 dobile gostje, najbolj pogrešali. V nadaljevanju se slika na igrišču ni spremenila, igra je bila izenačena in tudi ob drugem tehničnem odmoru so imele gostje štiri točke prednosti. Najdič je z novimi menjavami igralk skušal zaustaviti nalet tekmic, a neuspešno, kajti ekipa z druge strani mreže ni popuščala niti za ped in povedla v nizih z 2:1. Misel na poraz, ki bi slovenske odbojkarice lahko izločil iz boja za prvo mesto v skupini in nastopa v finalu, je v četrtem nizu obrodila sadove. Dekleta so zaigrala bolj zbrano in odločno in povedla z 9:6. A preblisk ni trajal dolgo, kajti tekmice so spet prevzele pobudo na igrišču in po preobratu povedle 14:11, 16:13 in 19:15. V nadaljevanju so se domače odbojkarice trudile, da bi izničile prednost tekmic, pred končnico jim je to skoraj uspelo, saj so se približale na točko zaostanka (18:19), nato pa so spet zaigrale nezbrano. Šepala sta zlasti sprejem in igra v bloku, tako da je bil poraz neizbežen.

Izid:

Slovenija - Azerbajdžan 1:3 (21, -19, -17, -21)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
06. 07. 2014 07.39
+0