Drugi športi

Bole blizu prvi letošnji zmagi

Pariz, 07. 03. 2012 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesar Grega Bole je v četrti etapi kolesarske dirke Pariz–Nica za las ostal brez zmage. V sprintu 178 kilometrov dolge preizkušnje od Brive-la-Gaillarda do Rodeza je kolesar Lampreja zasedel drugo mesto, prehitel ga je le Belgijec Gianni Meersman.

Četrta etapa je bila najtežja doslej. Vsebovala je kar pet kategoriziranih vzponov, a kljub temu prave selekcije v skupini vendarle ni povzročila. Tako je zmagovalca odločil sprint, ki ga je začel prav slovenski kolesar Grega Bole (Lampre). A ni zdržal do konca, za svojo drugo letošnjo zmago ga je prehitel Gianni Meersman, kolesar belgijskega Lotta.

Grega Bole (levo) je izgubil ciljni finiš.
Grega Bole (levo) je izgubil ciljni finiš. FOTO: Reuters

"Mogoče sem res nekoliko prehitro začel sprint, a v kolesarstvu nikoli ne veš. Dostikrat se zgodi, da si v sprintu prepozen, pa te potem zaprejo. Poskusil sem, a sem v tem trenutku še nekoliko premalo močan, da bi zdržal do konca. Danes se je dalo zmagati, toda moral bi biti malo bolj pripravljen. A tudi drugo mesto je lep uspeh, za katerega so zaslužni tudi moji moštveni kolegi. Že včeraj smo se v ekipi odločili, da bomo danes vse stavili na mene, ekipa se mi je danes povsem podredila. Današnje drugo mesto je velika motivacija za naprej," je dejal Gorenjec z bivališčem v Novem mestu, ki v skupnem seštevku nima apetitov, najbrž pa bo spet poskusil napasti zmago v šesti etapi, ki je spet po njegovem okusu.

Če Bole visokih apetitov v generalni razvrstitvi nima, pa jih ima glede na predstave gotovo Simon Špilak. Tudi tokrat se je ves čas držal z najboljšimi, na koncu pa je spet zasedel solidno uvrstitev, uvrstil se je na 16. mesto. Ker so bili okrog njega tudi vsi drugi favoriti, v skupnem seštevku ni napredoval, še naprej je z zaostankom 33 sekund deveti. Še vedno vodi Britanec Bradley Wiggins (Sky), ki ima šest sekund prednosti pred Američanom Levijem Leipheimerjem. Nov zaostanek si je prikolesaril Jani Brajkovič, kar pa je glede na njegove napovedi po drugi etapi povsem razumljivo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.