Drugi športi

VIDEO: Provodnikov v štirih rundah odpravil Rodrigueza

Monte Carlo, 07. 11. 2015 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./Ž.L./M.G.
Komentarji
3

Mondeni Monte Carlo je gostil boksarski večer šampionov, ki ste ga lahko v neposrednem prenosu spremljali na VOYO. Glavna borba večera je potekala med Ruslanom Provodnikovim in Jesusom Alvarezom Rodriguezom. Zmage se je veselil ruski boksar, po štirih rundah je bil v njegovo prid dosojen tehnični nokavt.

Po zanimivem sredinem boksarskem večeru v Kazanu je na sporedu nov zanimiv "paket" obračunov. Tokrat je bli prizorišče boksarskega spektakla Monte Carlo. Pod sojem žarometov so se odvili štirje zanimivi obračuni, osrednjo pozornost sta ukradla Rus Ruslan Provodnikov in Mehičan Jesus Alvarez Rodriguez, ki sta se pomerila za zmago v lahki velterski kategoriji. Zmage se je po štirih rundah veselil Rus, potem ko je sodnik ocenil, da je Mehičan nezmožen nadaljevati borbo. Provodnikov je tako do zmage prišel s tehničnim nokavtom.

Sibirski Rocky, kot je Provodnikov vzdevek, je znan po svojem brezkompromisnem boksanju, je od manj znanega mehiškega Carambolasa zagotovo bolj izkušen borec in ima za seboj več težkih dvobojev, a vendar je se je Rodriguez pokazal v odlični luči v tej borbi. Odločen je bil, da se svetu predstavi z dobro predstavo, kar se tudi je. In to je potrdil tudi Provodnikov v svojem zaključnem boju, pohvalil je Mehičana za njegovo borbenost in žar in dejal, da bo njegov čas še prišel.

Provodnikov je bil zmagovalec osrednjega obračuna v Monte Carlu
Provodnikov je bil zmagovalec osrednjega obračuna v Monte Carlu FOTO:
To je bila 25. zmaga Provodnikova v profesionalni karieri, ob tem je doživel še štiri poraze. Mehičan je v svoji petnajsti borbi doživel svoj prvi poraz.

Avanesjan do začasnega naslova prek Navarra

V veleterski kategoriji za začasni naslov po verziji WBA, sta se v tretjem večernem obračunu udarila Rus David Avanesjan in Venzuelec Charlie Navarro. Zmage se je veselil Rus, potem ko so sodniki prekinili borbo in dosodili tehnični nokavt v njegovo korist. To je bila 21. zmaga v njegovi profesionalni karieri, danes je bil to njegov 23. dvoboj.

Kalenga brutalno nokavtiral Bolontija
Roberto Bolonti si bo še dolgo zapomnil monaški obračun 7. novembra. Argentinski boksar iz Buenos Airesa je bil večji del borbe v kruzerski kategoriji (do 90,72 kg) boljši nasprotnik v boju z Yourijem Kalengo, a se je Francoz afriških korenin v deveti rundi izjemno znašel in z levico izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila, ter brutalno nokavitral Bolontija. To je bil še 15. nokavt Kalenga v njegovi karieri. 'El Toro' (bik, op. p.), kot ga kličejo prijatelji, sicer prihaja iz Demokratične republike Kongo, a boksa za Francijo.

Sodniki zmago dosodili Zhakiyanovu

V prvem obračunu večera sta se za začasni naslov v bantamski kategoriji po različici WBA pomerila Venezuelec Yonfrez Parejo in Kazahstanec Zhanat Zhakiyanov. Zmagovalca nismo dobili po dvanajstih rundah borbe, ampak smo morali počakati na odločitve sodnikov. Ti so po deljeni odločitvi zmago dodelili Zhakiyanovu. To je bila za 31-letnega Kazahstanca 26. zmaga v karieri v 27. borbi.

Ruslan Provodnikov vs. Jesus Alvarez Rodriguez
Ruslan Provodnikov vs. Jesus Alvarez Rodriguez FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.