Drugi športi

Boksarski Princ Charles: Pas je v pravih rokah, sedaj se moram le še dokazati

London, 05. 04. 2016 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V soboto zvečer bo v londonski O2 Areni na sporedu pravi boksarski spektakel. Za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji IBF se bosta pomerila branilec naslova Američan Charles Martin in vzhajajoča zvezda težke kategorije Britanec Anthony Joshua. Borbo iz O2 Arene bomo v živo spremljali na VOYO od 20.00 dalje.

Charles Martin bo v soboto na težki preizkušnji v londonski O2 Areni.
Charles Martin bo v soboto na težki preizkušnji v londonski O2 Areni. FOTO: AP

V soboto bo v Londonu, natančneje v sloviti O2 Areni, na sporedu dvoboj dveh boksarskih težkokategornikov. Za naslov in pas svetovnega prvaka po verziji IBF se bosta udarila dva boksarja, ki v profesionalni karieri še nimata poraza. Branilec naslova je 29-letni Charles 'Princ' Martin, ki prihaja iz ameriškega mesta St. Louis. Martin je v svoji profesionalni karieri 24-krat stopil v ring in dosegel 23 zmag, enkrat pa se je moral zadovoljiti z nedoločenim izidom borbe. Princ, pod katerim nadimkom je Martin znan v svetu boksa, je kar 21 svojih nasprotnikov v ringu nokavtiral. Na sproti pa mu bo stal 26-letni Britanec Anthony Joshua. Josuha je sicer profesionalni boksar postal šele leta 2013, prej je namreč boksal kot amater in leta 2012 v Londonu postal tudi olimpijski prvak. Britanec je sicer v svoji profesionalni borbi odboksal 15 borb in prav vse nasprotnike v ringu je pokončal z nokavtom. Kot zanimivost, zgolj njegov zadnji nasprotnik Dillian Whyte, je z njim v ringu zdržal več kot tri runde, saj je padel šele v sedmi, ostalih štirinajst nasprotnikov je Joshua vselej 'pokončal' v prvi, drugi ali tretji rundi.

Branilec naslova Martin se sicer ne obremenjuje s tem, da bo moral svoj pas, ki ga je osvojil, potem ko je premagal Vyacheslava Glazkova, braniti na nasprotnikovem teritoriju. Zaveda se tudi, da bo večina navijačev na strani Britanca in da ga v O2 Areni čaka vse prej kot dobrodošel sprejem. "To je zadnja stvar, s katero se obremenjujem. V življenju sem že veliko preživel. V bistvu mi je to všeč. Saj je to razlog, zaradi katerega boksarji stopimo v ring. Verjamem, da sem tu z namenom, da dam od sebe vse in da se priljubim velikemu številu ljudi po vsem svetu. Želim se zapisati v zgodovino in tega mi ne bo nihče odvzel," je pred borbo z Joshuo povedal Martin.

Anthony Joshua bo imel proti Martinu prednost domačega terena. Mu bo to pomagalo do zmage?
Anthony Joshua bo imel proti Martinu prednost domačega terena. Mu bo to pomagalo do zmage? FOTO: AP

Seveda, pa kot je za boksarske dvoboje značilno, ni manjkalo niti verbalnega zbadanja in ostrih kritik na račun nasprotnika. "Rekel bom, da se lahko dotaknem njegove brade. Vem, da ga lahko postavim pred velik test. Lahko ga nokavtiram. To je samozavest, s katero jaz postopam po planetu Zemlja. To je moj poklic, moje življenje, s tem jaz nahranim svoje otroke. Ko stopim v ring grem v službo in počnem to, kar znam početi najbolje. Takoj bo začutil mojo prisotnost v ringu," je samozavestno zaključil Martin.

Sedaj mora Martin svoje besede le še prenesti v ring, ko bo na nasprotni strani stal Josuha. Kako se bo borba razpletla in kdo bo na koncu domov odnesel pas za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, bomo videli v soboto. Prenos iz O2 Arene začnemo ob 20.00 na VOYO.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.