Drugi športi

Boks kot sredstvo za pomlajevanje, vsaj tako meni Kličko, ki verjame v zmago na razprodanem Wembleyu

Kijev, 09. 03. 2017 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še nekaj tednov nas loči od velikega boksarskega spektakla v Londonu, kjer se bosta spopadla še neporaženi britanski boksarski prvak Anthony Joshua in že skoraj legendarni Vladimir Kličko. Prav slednji se je po nekajmesečnem počitku strastno podal v ring in se vnovič zaljubil v priljubljeni borilni šport.

"Ring želim zapustiti kot prvak, zmagovalec dvoboja. Prav obseden sem s tem," je priznal Kličko.
"Ring želim zapustiti kot prvak, zmagovalec dvoboja. Prav obseden sem s tem," je priznal Kličko. FOTO: AP

Svojo veliko ljubezen do boksa je Vladimir Kličko odkril med pripravami na borbo z Anthonyjem Joshuo, ki bo odločala o naslovu svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF in WBA. Veliki ukrajinski boksar se na obračun pripravlja kar v svoji telovadnici iz časa mladosti v Kijevu, kjer je vadil že pred zlatim odličjem na Olimpijskih igrah. "To je eden izmed največjih izzivov mojega življenja, moja vrnitev po 18-mesečnem premoru in se spopasti z mladim prvakom, nadvse nadarjenim mladeničem," je priznal Ukrajinec, ki bo na angleškem Wembleyu izzval mladega in talentiranega britanskega boksarja težke kategorije. Prvič po dolgem času se je zato znašel v povsem drugačni vlogi, ki mu je sicer tuja: "Zavedam se, da nisem favorit, zaradi česar je celoten izziv še toliko bolj zanimiv. V tej situaciji nisem bil že zelo dolgo časa. Počutim se mladega in pripravljenega. Jaz sem pravi izzivalec. Čudovito!"

Po vrnitvi v boksarski ring pa si je zastavil tudi številna vprašanja, saj bo za časa dvoboja dopolnil že 41-let, medtem ko je njegov nasprotnik mlajši kar za štirinajst let. Prav zaradi tega je priznal, da so ga mnogi že povprašali po njegovem mentalnem zdravju, vendar pa je sam prepričan, da bo kos novemu izzivu, v katerega ga žene tudi velika ljubezen do športa. "Iskreno sem se vprašal: 'Ali res uživam v tem?', vendar je bil odgovor jasen. 'Ne, jaz naravnost obožujem boks'," je bil jasen Kličko, ki je popolnoma osredotočen na boj na razprodanem Wembleyu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
10. 03. 2017 14.42
+1
Mislim, da je Joshua primeren kandidat da nasledi Klička.
Kun_Aguero
09. 03. 2017 21.35
+5
če bo tako počasi in neagilno boksu kukr proti furyja gre lhk kr pred mečom u pokoj. Upam na zmago joshue ker je čas za spremembe
bmw71
10. 03. 2017 08.08
+1
a-rod
10. 03. 2017 11.55
+1
canelo
10. 03. 2017 18.34
Wilder je tehnično relativno slab ampak dobro drži distanco in tista njegova desnica je neverjetno orožje, ker te rabi zadet samo enkrat, vseeno bi dal Joshui prednost pred njim. Meni osebno je najbolj všeč Luis Ortiz tehnično res dovršen škoda da je star 37.