Drugi športi

Bo Giani sedel na klop Poljakov?

Ljubljana, 12. 10. 2016 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poljska odbojkarska zveza je pred časom sporočila, da bo njihov selektor Francoz Stephane Antiga selektor le do konca leta in da že išče njegovega naslednika. Med šestimi kandidati pa Poljaki omenjajo tudi slovenskega selektorja Andreo Gianija, ki mu je s Slovenci potekla pogodba.

Andrea Giani je slovensko reprezentanco v odbojki popeljal do največjega uspeha v zgodovini - srebra na evropskem prvenstvu.
Andrea Giani je slovensko reprezentanco v odbojki popeljal do največjega uspeha v zgodovini - srebra na evropskem prvenstvu. FOTO: CEV

Poleg Andree Gianija sta kandidata za poljskega selektorja še dva Italijana, in sicer Lorenzo Bernardi in Ferdinando De Giorgi, poleg njiju pa še Argentinec Raul Lozano (ima še italijansko in špansko državljanstvo), ki trenutno vodi reprezentanco Irana, in Marcelo Mendez, ter Bolgar Radostin Stojčev, nekdanji trener Tineta Urnauta pri Trentinu.

Kot poroča poljski časnik Przeglad Sportowy, naj bi bil Giani pripravljen sprejeti delo, če bo od Poljakov dobil uradno ponudbo. Sodelovanje želijo podaljšati tudi na slovenski zvezi. Njen predsednik Metod Ropret in sekretar Gregor Humerca bosta naslednji teden odpotovala v Verono, kjer Giani vodi istoimenskega italijanskega prvoligaša, in ga poskušala prepričati, da ostane slovenski selektor. Ropret je pred časom za nekatere slovenske medije izjavil, da ima dober občutek in da v dosedanjih pogovorih Italijan ni omenil možnosti za prekinitev sodelovanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
13. 10. 2016 11.53
+4
te slovenske zveze so totalna sramota, nzs ima enega cmerastega za selektorja, ki je sedaj ob remiju poln hvale in ne joka, smucarska zveza se otepa massija da bi red naredil, odbojkarska zveza pa ne bo podaljsala pogodbe z edinim trenerjem, ki je v zgodovini slovenije s temi fanti dosegel odlicen rezultat, vse tri zveze so skupek ritotov pa to
STRIKA
13. 10. 2016 11.40
+4
Gianija ne damo!!!