Drugi športi

Blagotinšek se ne seli k Vardarju! Vsaj zaenkrat ne ...

Celje, 10. 02. 2016 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško zavrača namigovanja, da naj bi se Blaž Blagotinšek po koncu letošnje sezone iz knežjega mesta preselil k makedonskemu Vardarju. "Nobenega dodatnega kontakta ni bilo in tudi ne dogovora," so sporočili iz vrst državnih prvakov.

Dejstvo je, da je prihodnost slovenskih športnih kolektivov tesno povezana z vzgojo domačega kadra, ki naj bi bil gonilo članskih pogonov v prihodnjih sezonah. In jasno je, da brez domačega prirastka klubi na dolgi rok težko preživijo. Tega se zavedajo tudi v rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško, kjer imajo v članskem moštvu kar nekaj 'biserov', zanimivih za evropske velikane, ali pa vsaj klube, ki to želijo postati.

Blaž Blagotinšek je želja Vardarja, a to še ne pomeni, da se bo krožni napadalec po sezoni preselil v Skopje.
Blaž Blagotinšek je želja Vardarja, a to še ne pomeni, da se bo krožni napadalec po sezoni preselil v Skopje. FOTO: Damjan Žibert

A ker so vodilni pri največjem slovenskem rokometnem kolektivu zavihali rokave, se intenzivno lotili finančne sanacije, pri kateri se trudijo, da rezultati ne trpijo, igralcev pod ceno ne prodajajo več oz. gredo posamezniki iz kluba za primerno odškodnino. Ravno zaradi tega je, vsaj v tem trenutku, malo verjetno, da bo Blaž Blagotinšek po končani sezoni celjski Zlatorog zamenjal z Jane Sandanski Areno v Skopju, kjer domuje makedonski Vardar. "Nobenega dodatnega kontakta ni bilo in tudi ne dogovora. Ne s strani kluba ne s strani igralca (njegovega menedžerja). Res pa je, da obstaja interes kar nekaj klubov zanj. V tem trenutku je Blagotinšek naš član in bo tudi v naslednji sezoni, če kdo zanj ne ponudi toliko, kolikor je kot slovenski reprezentant in igralec takšnega potenciala vreden,“ so o Blagotinškovi selitvi v Makedonijo za 24ur.com sporočili iz celjskega kluba. V dopoldanskih urah je namreč makedonski rokometni portal poročal, da je dogovor že sklenjen.

Razumljivo je Blagi, kot ga kličejo soigralci in reprezentančni kolegi, želja mnogih. Noka Serdarušić je še pred kratkim nanj gledal kot nekoč na Marcusa Ahlma, a dogovora med Celjem in Aixom, pozneje Paris Saint Germainom, ni bilo. Blagotinšek torej ostaja del pivovarjev, če ne bo kdo ponudil zanj toliko, da bo klub pristal na prodajo. Vsaj kakšen evro več kot 100 tisočakov ... Vodstvo Vardarja, z ruskim mogotcem Sergejem Samsonenkom na čelu, se je sicer v preteklosti že zanimalo za celjske igralce, tudi za hrvaškega reprezentanta Ivana Sliškovića in ostalo je le pri zanimanju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123dddd
10. 02. 2016 20.21
+2
v glavnem če si ga bo Vardar zaželel ga bo tudi dobil je vse odvisno od Vardarja.....
KakovostenSmeh
10. 02. 2016 17.49
+2
Zgleda cel lesen k kamen