Drugi športi

Berdych po zmagi nad Veselyjem napredoval v četrtfinale, Venus po šestih letih v polfinalu grand slama

London, 05. 07. 2016 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Češki teniški igralec Tomaš Berdych se je kot zadnji uvrstil v četrtfinale letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu, potem ko je s 3:2 v nizih premagal rojaka Jirija Veselyja. Zdaj ga čaka presenečenje letošnjega Wimbledona, Francoz Lucas Pouille. Ženske polfinalistke so Serena Williams, Elena Vesnina, Angelique Kerber in Venus Williams.

Berdych je po štirih urah skupnega boja premagal rojaka Veselyja.
Berdych je po štirih urah skupnega boja premagal rojaka Veselyja. FOTO: Kanal A

Češki dvoboj osmine finala so prireditelji v ponedeljek zaradi teme prekinili po štirih nizih, v današnjem odločilnem pa je bil boljši Berdych, ki je tako postal zadnji četrtfinalist letošnjega Wimbledona. Preostali četrtfinalni pari so Sam Querrey - Miloš Raonić, Roger Federer - Marin Čilić in Jo-Wilfried Tsonga - Andy Murray.

Kerberjeva v poslastici izločila Halepovo, Venus po šestih letih v polfinalu grand slama
V pravi teniški poslastici letošnjega Wimbledona je Nemka Angelique Kerber upravičila vlogo rahle favoritinje proti Romunki Simoni Halep in slavila po dveh tesnih nizih s 7:5 in 7:6 (2). Kerberjeva je hitro povedla z 1:0, sledila je neverjetna serija osmih zaporednih odvzemov servisov, nato pa je Halepova izid uspela izenačiti na 5:5, a nemudoma izgubila naslednji dve igri, tako da se je na prvi daljši premor bolj zadovoljna usedla četrta nosilka Kerberjeva. Ta je prvi niz dobila z rezultatom 7:5. V drugem je znova prva do brejka prišla Nemka, ki je povedla s 4:2, ob vodstvu s 5:3 pa je že servirala za skupno zmago. Pritiska ni zdržala in Halepova, sicer peta nosilka turnirja, je izenačila na 5:5, nato pa sta obe igralki zadržali servisni igri, zmagovalko je tako dala podaljšana igra. V tej je več zbranosti pokazala Kerberjeva, ki je izkoristila že prvo zaključno žogico za zmago (7:2) in se veselila druge uvrstitve v polfinale edinega travnatega grand slama v sezoni.

Kerberjeva je v poslastici odpravila Halepovo.
Kerberjeva je v poslastici odpravila Halepovo. FOTO: AP
V polfinalu Kerberjevo čaka veteranka Venus Williams. 36-letna Američanka je v četrtfinalu premagala Kazahstanko Jaroslavo Švedovo s 7:6 (5) in 6:2. Williamsova je bila po uvrstitvi med štiri najboljše igralke letošnjega Wimbledona prešerne volje, po uspehu si je privoščila tudi sestro Sereno. "Obožujem igrati tenis. Zmage in porazi te pripeljejo do takšnih velikih trenutkov. Ne moreš vedno imeti takšnih trenutkov. No, zdi se mi, da če si Serena Williams, se to zgodi pogostokrat. A če si Venus Williams, je to izjemen dan,'' se je pošalila najstarejša tekmovalka v All England Clubu, za katero je bila to prva uvrstitev v polfinale grand slama po šestih letih (US Open 2010).  
Venus Williams se veseli prve uvrstitve v polfinale grand slama po šestih letih.
Venus Williams se veseli prve uvrstitve v polfinale grand slama po šestih letih. FOTO: AP

V polfinale Wimbledona je napredovala tudi prvopostavljena nosilka Serena Williams, ki je z dvakrat po 6:4 premagala Rusinjo Anastasjo Pavljučenkovo. V polfinalu jo čaka obračun s še eno Rusinjo, in sicer nepostavljeno Eleno Vesnino. Ta je bila v četrtfinalu prepričljivo boljša od 19. nosilke, Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. Rusinja je slavila s 6:2 in 6:2. 

Wimbledon, osmina finala, moški:
Tomaš Berdych (Češ/10) - Jiri Vesely (Češ) 4:6, 6:3, 7:6 (8), 6:7 (9), 6:3

Wimbledon, četrtfinale, ženske:
Serena Williams (ZDA/1) - Anastasja Pavljučenkova (Rus/21) 6:4, 6:4
Elena Vesnina (Rus) - Dominika Cibulkova (Svk/19) 6:2, 6:2

Angelique Kerber (Nem/4) - Simona Halep (Rom/5) 7:5, 7:6 (2)
Venus Williams (ZDA/8) - Jaroslava Švedova (Kaz) 7:6 (5), 6:2.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.