Drugi športi

Berčič četrti, Kauzer pa osmi na tekmi svetovnega pokala v Franciji

Pau, 18. 06. 2016 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Pauju so nastope na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah končali kanuisti, kanuistke in kajakaši. V polfinalu je slovenske barve zastopalo šest čolnov, finalni nastop pa sta si z drugim oziroma osmim časom polfinala zagotovila Peter Kauzer in Anže Berčič.

Anže Berčič je na treh tekmah svetovnega pokala v letošnji sezoni pokazal zelo konstantne vožnje. Na prvi tekmi v Ivrei je bil četrti, v Seu d'Urgellu osmi, v Pauju pa znova četrti. Pred njim so preizkušnjo končali le Slovak Alexander Slafkovsky, Francoz Nicolas Peschier in Japonec Takuya Haneda. "Rezultat je super, nisem pričakoval, da bom tako visoko prišel s takšno vožnjo. Vožnja ni bila najbolj napadalna oziroma takšna, kot jo običajno odpeljem. V polfinalu sem zelo dobro veslal, v spodnjem delu je bilo nekaj napak in še dva dotika, a čas je bil dober. Bil sem zelo zadovoljen, v finalu pa sem se malo potegnil nazaj. Če povzamem - super rezultat, super trije tedni, na vseh treh svetovnih pokalih sem kazal res dobre in konstantne vožnje. Moram pa še malo izpiliti finale," je povedal Berčič. V finalu je veslal tudi Peter Kauzer, ki se je med najboljšo deseterico uvrstil z drugim časom polfinala. Ob prihodu v cilj je ob njegovem imenu sicer pisalo deseto mesto, nato je zdrsel po lestvici navzdol, nekaj minut kasneje pa bil zapisan ob številki dve, a je bila ob tem pripisana tudi zvezdica, kar je pomenilo, da so sodniki še enkrat pregledovali posnetek njegove vožnje, da bi preverili, ali je zgrešil vrata ali ne.

Anže Berčič
Anže Berčič FOTO: Miro Majcen

Na koncu je ostalo pri drugem mestu polfinalnega nastopa. V finalu se mu je vožnja podrla, tako da je bil na koncu osmi, kar mu je prineslo kar nekaj slabe volje. Zmagal je Španec Samuel Hernanz, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Francoza Mathieu Biazizzo in Sebastien Combot. Četverica slalomistov je obstala v polfinalu. Janoš Peterlin je v kajaku na progi, kjer trenira večino leta, zasedel 15. mesto. V kanuju so poleg Berčiča veslali še Jure Lenarčič, Blaž Cof in Benjamin Savšek. Lenarčič je osvojil 17. mesto, Cof 22., Savšek pa 30. Po tem rezultatu je bil Benjamin razumljivo razočaran, saj mu v olimpijskem letu nikakor ne steče. V kvalifikacijah kaže dobre in hitre vožnje, vodil je tudi včeraj, prav tako tudi kvalifikacijah evropskega prvenstva, v polfinalu pa se mu zalomi.

V konkurenci kanuistk sta v petkovih kvalifikacijah nastopili Nina Bizjak in Alja Kozorog, a tam tudi obstali. Kozorogova je napredovanje zgrešila za vsega eno mesto. Zmagala je Britanka Mallory Franklin, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Španka Nuria Vilarrubla.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.