Drugi športi

Belgijec Gilbert zmagovalec devete etape

Barcelona, 26. 08. 2012 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijec Philippe Gilbert (BMC Racing) je zmagal v deseti etapi kolesarske dirke po Španiji, skupno vodilni pa je ostal Španec Joaquim Rodriguez Oliver (Katjuša), ki je bil od Andore do Barcelone (194,3 km) drugi. Tretji je bil Italijan Paolo Tiralongo (Astana).

Philippe Gilbert in Joaquim Rodriguez sta se od glavnine na najdaljši etapi letošnje dirke ločila nekaj kilometrov pred ciljem in po vzponu na olimpijski park Montjuic sama odločila o zmagovalcu. Sedem sekund za njima je bil na vrhu še Tiralongo. Najbolj zadovoljen je bil Rodriguez, četudi ni zmagal, saj je še povečal vodstvo pred zasledovalci. Britanec Christopher Froome (Sky) je na drugem mestu 53 sekund za njim, Španec Alberto Contador (Saxo Bank) na tretjem pa točno minuto.

Philippe Gilbert
Philippe Gilbert FOTO: Reuters

"Prišel sem v cilj kot drugi, toda to mesto je zame kot kamenček v mozaiku. Počasi se bližam cilju in še naprej bom dirkal kot doslej in sestavljal mozaik. Nekaj sekund tu, nekaj tam in na koncu zmagovalne stopničke ali celo zmaga ne bi smela biti vprašljiva," je med nasmehom dejal vodilni Rodriguez. "Vzpon na Montjuic je bil zelo težak. Ko sem videl, da je Rodriguez pospešil, sem vedel, da moram tudi sam, če želim okusiti etapno zmago. In uspelo mi je," pa je dejal Gilbert.

Izidi:

1. Philippe Gilbert (Bel/BMC Racing) 4:45:28
2. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša) isti čas
3. Paolo Tiralongo (Ita/Astana) +0:07
4. Tomasz Marczynski (Pol/Vacansoleil-DCM) 0:09
5. Daniele Bennati (Ita/RadioShack-Nissan) 0:09

skupno:

1. Joaquim Rodriguez (Špa/Katjuša) 34:44:55
2. Christopher Froome (VBr/Sky) +0:53
3. Alberto Contador (Špa/Saxo Bank) 1:00
4. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 1:07
5. Robert Gesink (Niz/Rabobank) 2:01

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.