Drugi športi

Belakova v Stožicah druga, novo razočaranje za Bertonclja

Ljubljana, 04. 04. 2015 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi finalni dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v ljubljanskih Stožicah je slovenska reprezentanca osvojila eno kolajno, zanjo je poskrbela Teja Belak na preskoku. Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji končal na šestem mestu. Tjaša Kysselef je bila peta na preskoku, Rok Klavora šesti na parterju.

Teja Belak
Teja Belak FOTO: Damjan Žibert

Razočaran je bil po finalu na konju z ročaji Sašo Bertoncelj, ki je z oceno 14,925 končal na šestem mestu. Zmage se je veselil Ukrajinec Oleg Varniajev (15,275), drugi je bil Hrvat Filip Ude (15,175), tretji pa Italijan Alberto Busnari (15,150). Bertoncelj ni skrival razočaranja nad sodniškim delom, po njegovem mnenju sodniki niso imeli enotnega merila. "Na seskoku sem naredil majhno napako. Z vajo sem zadovoljen, s sojenjem pa ne morem biti. Ne maram jamrati, ampak tole danes je bila katastrofa. Nisem imel najlažje vaje. Da dobijo nekateri z lahkimi vajami z lahkoto višje ocene ... Take stvari se ne smejo dogajati. To ni v redu. Ni lahko, ko veš, da narediš dobro vajo, potem pa te sodniki doma porežejo," je povedal Škofjeločan.

Za slovensko veselje je v drugi finalni disciplini dneva poskrbela Teja Belak na preskoku, ki je končala na drugem mestu. To je njena najboljša letošnja uvrstitev, pred tem je bila v Cottbusu in Dohi tretja. Belakova je nato nastopila še v finalu na dvovišinski bradlji. Nastop se ji je popolnoma ponesrečil, dvakrat je padla z orodja, in končala na osmem mestu, z oceno 9,450. Najboljša je bila Kanadčanka Isabela Maria Onyshko (13,850).

Slovenija je imela v finalu na preskoku dve tekmovalki. Tjaša Kysselef je bila peta (13,875). Zmage se je veselila 40-letna uzbekistanska zvezdnica Oksana Čusovitina z oceno 14,600. S 14,412 je bila druga Teja Belak, tretja je bila s 14,325 Nizozemka Noel van Klaveren.

"S preskokom sem zelo zadovoljna, ker mi je drugi skok uspel, kot sem si zamislila. To je moj maksimum, ocene so zelo visoke. Včeraj je na bradlji šlo zelo dobro, danes pa ne. Vseeno sem zadovoljna, to je trening pred evropskim prvenstvom. Ampak ni mi uspelo. Po padcu si razočaran. Ne vem, zakaj sem padla," je razložila Belakova.

Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj FOTO: Aljoša Kravanja

Prvi so se danes v finalu predstavili tekmovalci na parterju. Uvodni nastop je pripadel Nizozemcu Bartu Deurlooju, ki je za sestavo prejel oceno 14,825, do konca pa ga ni premagal nihče. Na drugem mestu je končal Finec Karl Oskar Kirmes (14,725), na tretjem Kitajec Di Wu (14,675). Kot zadnji je nastopil drugi iz petkovih kvalifikacij Rok Klavora, ki je prikazal lepo vajo, ob koncu visoko dvignil roke, a so mu sodniki dosodili oceno 14,575, kar je zadoščalo le za šesto mesto.

"Vaja se mi ni zdela slaba, občutek sem imel dober. Pričakoval sem, da bom zmagal. Ko sem videl, da sem na šestem mestu, sem grdo pogledal. Veselil sem se, pričakoval sem zmago. Razočaran sem," je razplet pokomentiral Klavora.

V zadnji disciplini dneva na krogih je prvič v karieri v finalu nastopil Peter Lampret. Z oceno 13,525 je končal na osmem mestu, s 15,525 pa se je zmage veselil Kitajec Guanhua Wu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
05. 04. 2015 11.57
+1
tipično slovensko...sodniki..hehe..
brskaj
04. 04. 2015 16.58
+6
BRAVO TEJA...