Drugi športi

VIDEO: Bedene: To je bil najboljši teden v moji karieri!

Chennai, 11. 01. 2015 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je moral v finalu ATP turnirja v Chenaiju priznati premoč Stanu Wawrinki. A je to za nepostavljenega slovenskega igralca izjemen dosežek, saj je prikazal izvrstne igre. Švicar je bil v finalu boljši z 2:0 v nizih.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v finalu turnirja v indijskem Chennaiju z nagradnim skladom 403.495 dolarjev izgubil s prvim nosilcem in četrtim igralcem sveta, Švicarjem Stanom Wawrinko, kljub temu je dosegel enega svojih največjih uspehov. Devetindvajsetletni Lozančan je slavil s 6:3 in 6:4 ter s tem osvojil svojo osmo turnirsko zmago. Petindvajsetletni Bedene, trenutno 156. igralec na lestvici ATP, je Wawrinko premagal že leta 2013 na poti do polfinala Chennaija, lani pa je bil prav tako v četrtfinalu Chennaija v drugem medsebojnem dvoboju teh dveh igralcev boljši Švicar. Bedene je z uvrstitvijo v finale pridobil 41 mest na svetovni lestvici.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: Damjan Žibert

Meter in 82 centimetrov visoki Ljubljančan, ki pa ima stalno prebivališče v Londonu, je izvrstno začel, že v prvih dvanajstih minutah zbral štiri ase in z dobrimi začetnimi udarci držal izenačen izid. Potem, ko je Warwinka dobil svoj servis, je v šesti igri dobil drugo igro zapored. Prednosti ni več izpustil iz rok in po 31 minutah je vodil z 1:0 v nizih. Bedene je imel nekaj težav tudi v prvi igri drugega niza, po dveh izenačenjih pa je na svoj servis vendarle spravil v igrišče drugo žogico za vodstvo z 1:0 v igrah. V nadaljevanju sta oba dokaj zanesljivo dobivala igre po svojih začetnih udarcih. Tako je bilo vse do sedme igre, v kateri je Bedene tekmecu ponovno ponudil priložnost za brejk, vendar mu je to drugič na srečanju uspelo ubraniti. Sledila je druga dvojna napaka Bedeneta in tokrat je Warwinka prišel do drugega odvzema servisa (4:3). Po svojem servisu je prednost povečal, Bedene pa v deveti igri ni izgubil niti točke. Sledil je nov servis Švicarja, Bedene je dobil novo točko (15:0), ta pa je bila tudi njegova zadnja in Warwinka je slavil po uri in desetih minutah.

Stan Wawrinka
Stan Wawrinka FOTO: Reuters

Bedene je v soboto v polfinalu po več kot dveh urah in 40 minutah izločil tretjega nosilca in 15. igralcu sveta Španca Roberta Bautisto Aguta. Že z uvrstitvijo v finale izboljšal uspeh iz leta 2013, ko je bil prav na tem turnirju polfinalist. Na glavni turnir se je prebil skozi kvalifikacije, v glavnem žrebu pa je v prvem krogu izločil Slovaka Lukaša Lacka, v drugem drugega nosilca, Španca Feliciana Lopeza, v četrtfinalu pa je bil boljši od še enega Španca, petopostavljenega Guillerma Garcia-Lopeza.

"To je bil najbrž moj najboljši teden v karieri, na njem sem si pridobil veliko samozavesti. Mogoče sem bil nekoliko preutrujen. Ponoči sem zelo slabo spal, preveč sem razmišljal o mojem prvem finalu. Toda Stan je pokazal, kako dober igralec je, od njega sem se lahko veliko naučil," je dejal Ljubljančan z bivališčem v Londonu.

Chennai, ATP (403:495 USD):

- finale:
Stan Wawrinka (Švi/1) - Aljaž Bedene (Slo) 6:3, 6:4.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.