Drugi športi
Oglas

Bečirović želi utrditi status legende, Grajš pa legenda postati

Ljubljana, 13. 08. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na borilnem spektaklu Admiral Markets Fight Night se bo domačim gledalcem predstavil legendarni slovenski borec Jasmin Bečirović, ki želi dokazati, da je še zmeraj odlično pripravljen. Svojo zvezdo na K-1 nebu pa bo poskušal prižgati tudi Franci Grajš.

Jasmin Bečirović velja za enega izmed slovenskih pionirjev na področju borbe po pravilih K-1, s svojimi dosežki pa je poskrbel, da se bo tudi po koncu kariere o njem govorilo z izbranimi besedami. Naslov evropskega prvaka in svetovnega podprvaka v tajskem boksu, zmaga na uradnem K-1 turnirju ter večkratni naslov državnega prvaka so podatki, ki govorijo sami zase, ob tem pa je borec iz Lucije na 60 borbah kar 52 zmagal, od tega 30-krat z nokavtom. Kljub 34 letom starosti je Bečirović prepričan, da se še zmeraj lahko kosa z najboljšimi, in to želi dokazati 18. avgusta v portoroškem Avditoriju. “Upam, da bom spet lahko dokazal, da sem ena izmed legend slovenskih borilnih športov. Vsem, ki mislijo, da sem s 34 leti star in se moja kariera končuje, bom dokazal, da to ni res,“ je pred svojo borbo na Admiral Markets Fight Night samozavestno povedal Bečirović.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Primorec se bo tokrat pomeril z izjemno nevarnim Italijanom Umbertom Luccijem, ki je svetovni prvak WTKA K1 in medcelinski prvak WAKO PRO, kar pomeni, da bo zelo neugoden nasprotnik. Bečirović pričakuje zanimivo borbo, hkrati pa si želi čim večjo podporo s tribun. “To bo največja prireditev, kar se tiče kontaktnih športov, v Sloveniji do zdaj. To je najboljši 'fight card' do zdaj in predstavili se bodo sami najboljši slovenski borci. Tako bomo imeli priložnost širši javnosti pokazati, kaj je to K-1 oziroma borilne veščine na splošno,“ je zaključil.

Veliko manj kot Bečirović je širši slovenski javnosti znan Franci Grajš, kar pa niti slučajno ne pomeni, da ne gre za odličnega borca. Žužemberčan je namreč svetovni in evropski podprvak v tajskem boksu ter zmagovalec svetovnega pokala, na Admiral Markets Fight Night pa bo imel priložnosti, da si pribori prepoznavnost, ki si jo že dalj časa zasluži. A to bo vse prej kot lahka naloga, saj mu bo nasproti stal odlični hrvaški borec Ivan Stanić, aktualni svetovni prvak WBC v tajskem boksu. “Priprave na nasprotnika bodo skupaj trajale osem tednov, sicer pa sem vseskozi v pogonu, tako da letos pravega premora sploh nisem imel. Treniram od sedem do desetkrat na teden. Gledalcem obljubljam, da bom maksimalno pripravljen in bom prikazal dobro borbo,“ je v napovedniku borilnega spektakla povedal Grajš, zanimivo in spektakularno borbo pa napoveduje tudi njegov nasprotnik Stanić.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Grajš je eden izmed najboljših slovenskih borcev v tej kategoriji, eden najboljših na tem področju. Mislim, da bo to odlična borba, v kateri bodo lahko gledalci uživali. V borbo bom krenil brez zadržkov, saj želim zmagati. Vem, da je Grajš dober in izkušen nasprotnik, še enkrat pa bi dodal, da bo to zelo zanimiva borba za gledalce. Povabil bi vse, da pridete in navijate,“ je svoja pričakovanja strnil borec iz Opatije.

Borbi Bečirović – Lucci in Grajš – Stanić bosta zgolj dve izmed devetih na Admiral Markets Fight Nightu, tudi na preostalih sedmih pa lahko pričakujemo brezkompromisne obračune modernih gladiatorjev. Zagotovo bo borilni spektakel 18. avgusta v portoroškem Avditoriju dogodek, ki ga noben pravi privrženec borilnih veščin ne bi smel izpustiti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3