Drugi športi

Bautista že uvodoma nakazal, kako se bo sezona sukala

Phillip Island, 27. 02. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
David Stropnik
Komentarji
3

Medtem ko razmerja moči v novi sezoni prvenstva motoGP še niso povsem jasna, lahko po prvih dirkah prvenstva Superbike v Avstraliji vidimo, da Bautista in Ducati nadaljujeta zagon iz prejšnje sezone.

Dirkače elitnega razreda MotoGP pred prvo dirko konec meseca čakajo še ena testiranja. In trenutno razen tega, da se na polno vrača Marc Marquez in da so Ducatiji še vedno hitri (in številčni), pravzaprav ni mogoče veliko napovedati. V prvenstvu Superbike pa so za dirkači že tri dirke na prvem prizorišču na Phillip Islandu in tisto, kar smo videli tam v različnih vremenskih razmerah, kaže, da je aktualni prvak Alvaro Bautista, pa tudi prvak med konstruktorji Ducati, s trojno zmago še vedno razred zase.

Novinca v letošnji sezoni Danilo Petrucci in Dominique Aegerter sta že na prvem prizorišču pustila močen pečat. S tretjim mestom Švicarja na kvalifikacijah in osmim mestom Italijana na prvi dirki tudi rezultatski, predvsem pa "divjaški". Oba sta pokazala hitrost, željo in tudi agresivnost in tako je na prvi dirki Petrucci s steze skoraj izrinil Xavieja Vierga, Aegerter pa na drugi – kvalifikacijski kratki dirki – Jonathana Reaja. Sicer gre za zelo izkušena dirkača, spomnimo, Petrucci ima zmago tako v prvenstvu MotoGP kot na etapi relija Dakar, Aegertier pa je aktualni prvak tako razreda Supersport 600 kot motoE.

Šestkratnemu prvaku prvenstva Superbike Reaju se je prav incident z Aegerterjem poznal tudi rezultatsko. Po tem ko je na kvalifikacijski dirki padel povsem v ozadje, s slabšim startnim položajem in težavami z oprijemom gume tudi na drugi dirki ni mogel višje kot na osmo mesto. Na prvi dirki v dežju pa je ob težavah z menjalnikom končal kot drugi in dokazal, da bo tudi letos gotovo še hiter, a vprašanje, če tako hiter kot Bautista. Lani največji tekmec Bautiste v prvenstvu Toprak Razgatlioglu je v sezono startal nekoliko bledo, imel sicer najhitrejši kvalifikacijski čas, a nato v soboto vozil svojo dirko brez borb na tretjem mestu, to ponovil na kvalifikacijski dirki, na drugi dirki pa ga je s steze odnesel Alex Loews.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
27. 02. 2023 09.31
Kako pa je kaj s komentatorjem, da tako čudno govori, prekinja sredi stavka, vleče soglasnike... a spi? Obenem rešuje sudoku? Je pod vplivom? Sveže zaljubljen,pa ne more misliti na nič drugega? Je kaj drugega (krivo)?
SlepiSlovenc
27. 02. 2023 08.37
-2
Ne vem no. Na MotoGP je bil slabec. To je bolj kvazi dirkanje.
motorist_mb
27. 02. 2023 08.06
+2
Gremo Bau ampak bol zanimivo ko se vsi trije med seboj devajo 🤣