Drugi športi

Favoriti v Melbournu še naprej zmagujejo

Melbourne, 21. 01. 2013 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu glavni favoriti še naprej zmagujejo. Tako so si danes nastop v četrtfinalu gladko zagotovili Švicar Roger Federer, Britanec Andy Murray, Američanka Serena Williams in prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka.

V četrtfinale so se uvrstili še Francoza Joe-Wilfried Tsonga ter Jeremy Chardy pri moških in Rusinja Svetlana Kuznjecova ter Američanka Sloane Stephens pri ženskah. Andy Murray, zmagovalec lanskega odprtega prvenstva v ZDA, proti Gillesu Simonu ni imel nikakršnih težav. Zmagovalec je bil praktično znan že vnaprej, saj je imel Francoz podobne težave kot slovenski igralec Blaž Kavčič proti Tsongaju, maratonski peturni sobotni dvoboj z rojakom Gaelom Monfilsom ga je povsem izčrpal. Brez svežine se Francoz odlično pripravljenemu Škotu ni mogel resneje upirati, kar je po tekmi priznal tudi Murray, ki je tekmecu kar osemkrat odvzel servis, dosegel pa tudi 32 "winnerjev". "Gilles je eden od igralcev, ki ima najboljše gibanje na igrišču, a videlo se je, da tokrat ni pravi. Po napornem sobotnem dvoboju se ni mogel regenerirati, verjamem, da je danes trpel na igrišču. A tak je tenis. Sam sem poskušal razmišljati le o svoji igri, mislim, da mi je to v večji meri uspelo, tako da sem zelo zadovoljen, da sem zmagal, pri tem pa privarčeval tudi nekaj moči," je dejal olimpijski prvak, medtem ko je bil Simon kratek in jedrnat: "Proti Murrayju je težko igrati v vsakem dvoboju, zamislite si, kako je, če z njim igraš in nisi stoodstotno pripravljen."

Roger Federer
Roger Federer FOTO: Reuters

Murray se bo v četrtfinalu pomeril s še enim Francozom, njegov tekmec bo 36. nosilec Jeremy Chardy. Francoz je s 3:1 v nizih ugnal Italijana Andreo Seppija, z uvrstitvijo v četrtfinale pa je dosegel svoj največji uspeh v karieri. Njegov največji dosežek doslej je bila uvrstitev v četrti krog Pariza leta 2008. Roger Federer se je z Milosem Raonicom mučil le v drugem nizu, ki ga je dobil v podaljšku, a njegova 35. zaporedna uvrstitev v četrtfinale enega od turnirjev za veliki slam ni bili niti v enem trenutku pod vprašajem. "V letih igranja sem dobil dovolj izkušenj, kako se zoperstaviti odličnim serverjem. Če me ne izda refleks, proti njim znam igrati. Danes me ni, zbran sem ostal od začetka do konca in zmaga je tu," je bil po tekmi zadovoljen Švicar, ki se bo v četrtfinalu meril s Tsongajem.

Tako kot Murray in Federer sta se do četrtfinala sprehodili tudi prvi favoritinji ženskega dela turnirja, Azerenka in Williamsova sta Rusinjama Jeleni Vesnini in Mariji Kirilenko prepustili le dve igri. "Vsekakor sem opravila veliko delo. Zmagati na takšen način je pred nadaljevanjem turnirja zelo dobrodošlo," je dejstvo, da je privarčevala nekaj energije, veselilo Azarenko, ki se bo v četrtfinalu pomerila z rusko veteranko Svetlano Kuznjecovo, zmagovalka dveh turnirjev za veliki slam je namreč izločila deseto nosilko, Danko Caroline Wozniacki. "Vidim, da se je Svetlana vrnila na igrišča mnogo bolj sveža in močnejša. Ona ve, kako se igrajo zaključni dvoboji največjih turnirjev, zato me zagotovo čaka težka naloga," Azarenka spoštuje svojo naslednjo tekmico.

Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka FOTO: Reuters

Mnogo bolj brezskrbno deluje mlajša od sester Williams. Ne samo zaradi lažje tekmice, v četrtfinalu se bo pomerila z 19-letno neizkušeno rojakinjo Stephensovo, ampak tudi zaradi odlične forme. "Res sem v odlični formi. Nisem pričakovala, da bom igrala tako dobro. V prvem nizu sem imela 95-odstoten prvi servis, kaj takega se mi redko zgodi," je dobro razpoložena Williamsova, ki bo na največjih turnirjih igrala že v svojem 35 četrtfinalu, doslej ima tudi 15 naslovov, od tega pet v Melbournu.

Izidi, moški, osmina finala:
Jeremy Chardy (Fra) - Andrea Seppi (Ita/21) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) - Richard Gasquet (Fra/9) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2;
Andy Murray (VBr/3) - Gilles Simon (Fra/14) 6:3, 6:1, 6:3.
Roger Federer (Švi/2) - Milos Raonic (Kan/13) 6:4, 7:6 (4), 6:2

- ženske, osmina finala:
Svetlana Kuznecova (Rus) - Caroline Wozniacki (Dan/10) 6:2, 2:6, 7:5;
Viktorija Azarenka (Blr/1) - Jelena Vesnina (Rus) 6:1, 6:1;
Serena Williams (ZDA/3) - Maria Kirilenko (Rus/14) 6:2, 6:0;
Sloane Stephens (ZDA/29) - Bojana Jovanovski (Srb) 6:1, 3:6, 7:5.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.