Drugi športi

Atletinja Tomičeva v polfinalu SP

Sopot, 07. 03. 2014 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska atletinja Marina Tomič se je na 15. svetovnem dvoranskem prvenstvu v poljskem Sopotu uvrstila v polfinale teka na 60 m ovire. Z nastopi sta končala Mitja Krevs in Maruša Mišmaš.

V zadnji, četrti kvalifikacijski skupini, je bila Tomičeva tretja (8,07) in se je po mestih zanesljivo uvrstila v nadaljevanje. Skupno je imela 13. izid in je le za dve stotinki zaostala za osebnim rekordom. "Super. Sicer je še nekaj rezerv, zlati na začetku teka. Zelo sem si želela polfinala in letos sem imela za to veliko možnosti. Kljub manjši napaki na začetku sem dosegla super izid in tekla blizu osebnega rekorda. Zelo sem si želela polfinala in sedaj bom v tem drugem teku na SP skušala izboljšati osebni rekord," je po kvalifikacijah dejala Tomičeva.

V skupini sta bila pred njo le Britanka Tiffany Porter (7,95) in Nemka Nadine Hildebrand (7,98), ki sodita v širši krog favoritinj za odličja. Najhitrejša med vsemi je bila branilka naslova Sally Pearson (7,79), avstralska olimpijska zmagovalka na 100 m ovire. "Zelo dobro sem se počutila na ogrevanju in prvič po mesecu dni sem res čutila, da so noge 'stekle'. Super se je izšlo, zelo sem zadovoljna. Niti nisem toliko čutila tekmic ob sebi. Prve tri korake nisem opravila najbolje, zaradi tega sem imela kar precej dela sama s sabo in zato nisem gledala tekmic. Ker pa mi Britanka ni veliko pobegnila, sem upala, da je to dovolj za napredovanje. Motivacija bo sedaj le še boljša, ne le za sobotno nastop v Sopotu, ampak tudi za nadaljevanje sezone in za EP na prostem v Zürichu," je dodala Tomičeva.

Marina Tomič
Marina Tomič FOTO: Damjan Žibert

Prvi dan prvenstva je na atletsko stezo Ergo Arene kot prvi izmed slovenske četverice stopil Mitja Krevs in se poslovil s 14. izidom na 1500 m ter izboljšanim državnim rekordom (3:43,22). Maruša Mišmaš je v kvalifikacijah teka na 1500 m dosegla 18. izid (4:18,92) in se po pričakovanju ni uvrstila v finale. Devetnajstletna Mišmaševa ni imela realnih možnosti za preboj v finale, ker je imela v svoji skupini najslabši prijavljen izid, le prvouvrščeni pa sta si zagotovili zaključni nastop na SP. Tretja skupina je bila najpočasnejša, prvo mesto v njej pa si je pritekla Američanka Treniere Moser (4:12,63), ki je sicer tekla počasneje od osebnega rekorda Mišmaševe (4:12,48).

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.