Drugi športi

Na EP Ratejeva šesta, Šutejeva ostala brez izida

Amsterdam, 09. 07. 2016 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Slovenska rekorderka Martina Ratej je četrti, predzadnji dan na EP v atletiki v Amsterdamu v metu kopja zasedla šesto mesto (60,65 m) in je izenačila svojo najboljšo uvrstitev na velikih tekmovanjih. Druga slovenska finalistka in rekorderka Tina Šutej pa v skoku s palico ni preskočila začetne višini 4,35 m in je ostala brez izida.

Na evropskem atletskem prvenstvu na Nizozemskem je zlato v metu kopja presenetljivo osvojila Belorusinja Tatjana Haladovič (66,34 m) pred Nemko Linda Stahl (65,25 m), nekdanjo evropsko prvakinj (2010) in prav tako presenetljivo tretjo Hrvatico Saro Kolak (63,50 m), ki jo vadi trener Ratejeve Andrej Hajnšek. Slovenka Martina Ratej je zasedla šesto mesto (60,65 m).

"Moj prvi met je bil zadovoljiv, pričakovala sem, da bom potem stopnjevala dosežke. Moja želja je bila, da grem potem na vse ali nič. Žal se je pokazalo, da še nisem v formi in delam napake. Ne tečem sproščeno in nisem sposobna hitrosti prenesti v izmet in se potem pred metom ustavim. Iz ogrevanja sem prišla z dobrimi občutki, pričakovala sem dober met, boljšo tekmo zame, kot je bila. Presenečenja so bila na vrhu, le zmagovalka je suvereno metala, ostali z odličji pa sta imeli po en tehnično dober met. Čestitam Kolakovi, vendar jo na treningih vedno premagujem. Danes se ji je v vetrovnih pogojih posrečil super met," je menila Ratejeva.

Sedemindvajsetletna Šutejeva ni preskočila začetne višine in je razočarana končala EP. "Razmere so bile slabe, a to ni izgovor, tudi ostale so jih imela in so bile uspešne. Ne glede na to, kako je veter pihal, bi morala preskočiti začetno višino. Napake sem delala v zaletu, tehniki, skoku. Slabše sem skakala kot v kvalifikacijah in na katerikoli tekmi letos," je zmajevala z glavo Šutejeva. Na višini je 4,35 m začela z zaletom, vendar je morala ponovno na začetek in v drugem poskusu svojega uvodnega skoka ni opravila uspešno. Tudi v drugem in tretjem poskusu je letvico podrla in ostala brez rezultata. "V prvi seriji sem se ustavila zaradi sunka vetra z boka. To me ni zmedlo, lahko rečem le, da sem slabo skakala. Morala bom potrenirati, nastopiti na eni ali dveh tekmah, čez tri tedne pa že potujemo na OI, zato bo treba čim prej pozabiti današnji dan in se pripraviti na Rio," je končala Šutejeva.

Martina Ratej
Martina Ratej FOTO: Damjan Žibert

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.