Drugi športi

Armstrong spet na zatožno klop, ministrstvo za pravosodje terja 100 milijonov dolarjev

Washington, 14. 02. 2017 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodnik Christopher Cooper je ameriškim oblastem dal zeleno luč, da lahko z dopingom osramočenega kolesarja Lancea Armstronga vnovič posadijo na zatožno klop.

Lance Armstrong
Lance Armstrong FOTO: Reuters
Odločitev Christopherja Cooperja je velik udarec za Lanca Armstronga, ki je zahteval, da se primer zavrže. Sam trdi, da tožbe nimajo osnove, saj naj bi podjetje US Postal veliko pridobilo prav zaradi sponzorske pogodbe, ki jo je imelo z Armstrongom. Cooper je pojasnil, da mora odločitev, ali je bila podjetju storjena škoda ali ne, sprejeti porota. Ameriško poštno podjetje US Postal je v Armstronga in njegovo kolesarsko ekipo vložilo več kot 32 milijonov dolarjev. Nekdanji Armstrongov moštveni sotekmovalec Floyd Landis je že leta 2010 vložil tožbo proti Armstrongu zaradi prevare, nato se mu je v tožbi pridružila še vlada. Armstrongu so oktobra 2012 odvzeli vseh sedem zmag (1999 - 2005) na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, Tour de Franceu, potem ko ga je ameriška protidopinška agencija Usada obtožila, da je sodeloval v eni največjih dopinških prevar v zgodovini športa.

Lance Armstrong in Oprah Winfrey
Lance Armstrong in Oprah Winfrey FOTO: Reuters

Po letih in letih zanikanj zlorabe dopinga kljub doživljenjskemu suspenzu je Armstrong januarja 2013 v televizijskem šovu z Oprah Winfrey končno le priznal, da si je do boljših izidov praktično vso kariero pomagal s prepovedanimi sredstvi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

johndoe35
14. 02. 2017 19.10
kako je nor da je rekel da je jemal doping. Če nebi priznal mu nihče nič nebi mogel
Nightyfly
14. 02. 2017 13.51
Kaj pa oprahinja ,,,, se je sla opraviciti bogemu dekletu v Zuerich , ker jo je ponizala in se znesla nad njo? Kaj potem , ce oma stotine milionov na racunu ... se vedno je samo navadna zabavljacica . Naj si najde enega krepkega - danes je prav zanimiv dan za take . Vsa cast lastnici stacune , da je svojo prodajalko obranila srda ene najbolj vidnih zensk -vasaj na Tv.-ih . Kako je bila zadovoljna sele Tina Turner , prijateljica tudi te lastznice trgovine .... in ,ki je imela poroko par dni kasneje .
Apostol1
14. 02. 2017 09.14
+12
Odkar je obelodanjeno da so Armstrong in Jonesova jemali poživila je jasno da je mnogo Ameriških dosežkov v športu pod velikim vprašajem in če pogledamo nazaj v zgodovino naprimer Florence Grifith Yojner ki je umrla kot najhitrejša sprinterka pri 38 letih potem je jasno da je Ameriški šport en sam velik nateg v službi kapitala.
Jožica2611
14. 02. 2017 10.11
+9
Ja samo nekaj je pomembno pri vsem tem - samo RUSI so krivi, še tisti so krivi, ki niso krivi. Američani oz. vsi OSTALI pa niso krivi pa to
Nightyfly
14. 02. 2017 13.43
+1
Apostol1.............. se zelo strinjam . Zanimivo je tudi , da se je ofenziva proti Rusiji v vseh teh letih samo stopnjevala . In se bo se naprej . Ni mogoce zamisliti , da bi v tem trenutku Rusi zmagovali prakticno cisto na vseh podrocjih zivljenja , ce tako recem . Nesprejemljivo za Zahod , za to počiticno ekonomsko sfero . Spoznavam, da Zahodnim Imperijem ni bil napoti sistem komunizma ,ker se napadi kar nadaljujejo .V napoto jim je kar celoten ruski narod , ki stoji na poti do neprecenljivih surovin ,ki se zacenjajo v evropskem delu in koncajo pri Japonski . To hopcejo stari tresoci se miliarderji v,potomci revnih druzin ,ki so stoletja nazaj z mecem in ognjem osvajali in ropali neznane dezele .Zdaj bi si radi prisvojili se kar je ostalo ,oz,radi bi spravili na kolena Ruse ,ki se do zdaj niso prodali kot smo se mi . Pika . Kot vedno delajo racun brez krcmarja .
bus303
14. 02. 2017 08.56
+5
Lance, golfiva (in lažniva) kača ..