Drugi športi

Armstrong ne bo sodeloval z Usado

New York, 20. 02. 2013 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Padli kolesarski zvezdnik Lance Armstrong je napovedal, da ne namerava sodelovati pri preiskavi ameriške protidopinške agencije o svoji dopinški preteklosti. Kot je sporočil njegov odvetnik Tim Herman, ne bo pričal pod prisego.

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je želela, da bi Lance Armstrong svojo pripoved ponovil še na uradnem zaslišanju pod prisego, na katerem bi na plan najverjetneje prišle tudi doslej še nerazkrite podrobnosti o njegovem sodelovanju v razvpitem dopinškem primeru. Toda v sredo, ko je Usada postavila skrajni rok za sodelovanje na zaslišanju, se je Armstrong odločil, da s krovno ameriško organizacijo za boj proti dopingu ne bo sodeloval.

Lance Armstrong
Lance Armstrong FOTO: Reuters

Kot je pojasnil njegov odvetnik, kolesar ne želi sodelovati v zaslišanju, ki je "uperjeno v demonizacijo nekaterih posameznikov, medtem ko Usada nima nadzora nad 95 odstotki drugih športov". Odvetnik Tim Henman je še dejal, da to ne pomeni, da njegov klient ne bo sodeloval v drugih preiskavah: "Če bo sestava preiskovalnega telesa mednarodna in z imeni, ki nekaj pomenijo v tem skoraj povsem evropskem športu, bo Armstrong prvi, ki bo stopil skozi vrata in povedal svoje. A zaradi različnih razlogov z Usado ne bo sodeloval."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vizitafan
21. 02. 2013 23.08
-1
armič je car. eden redkih ki so priznali. sej vemo da so vsi kolesarji proji na dopu.
ietsspesiaals
21. 02. 2013 20.46
-1
zato k so ga uvalil že od kr je biu na dopingu so vedl kao odkril so ga pa šele zj k že par let ne tekmuje dj no dj
bboy7
21. 02. 2013 17.19
+1
Verjetno je ponudil svojim \"bivšim zdravnikom\" opcijo- al mi plačaj al te pa izdam pa je še mal zaslužu. Najbrž ve da bi hudo * če bi izdal bivše dilerje. Pač mal je šou jokat Oprah da je še dodatno zaslužu, da bi pa kej naredu, da se ujame grešnike pa bog ne daj. Tuki ni profita zanj, pa ne bo pričal.
DeBill
21. 02. 2013 14.27
+0
Ja, torej je lagal tudi takrat ko je priznal. Resnica je namreč še mnogo hujša.
tali?ni tom
20. 02. 2013 22.07
+8
tako se govori! itak jhe on zadnji ki bi ga morali zapret! vse od vrha so vedeli za to ker že čas na etapah ne klapa uz normalnim človeškim organizmom! pa nič ker je blo preveč cvenka v igri in pol so se spravl na armstronga! ah , vse za denar!
krucyfix
21. 02. 2013 08.57
-7
Ma bejž bejž on je ko Janša, ga vsake tolk zašijejo pri nečednosti pol pa reče da to vsi delajo pa da so mu to v uredništvu Dnevnika zakuhal. Se strinjam samo da bi bilo treba precej ljudi iz tiste mafije zapret! Sej to mislim da USADA hoče, prit do umazanih trenerjev in zdravnikov in dobaviteljev. Ampak nekje morajo začet, tiči ne bodo sami zapeli.