Drugi športi

Anja Klinar blizu želene forme

Radovljica, 19. 07. 2014 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Plavalci so v Radovljici opravili s prvim dnem mednarodnega plavalnega mitinga. Med slovenskimi reprezentanti je izstopala povratnica Anja Klinar, ki je z dosežkom 4:45 na 400 mešano in 2:02 na 200 prosto dokazala, da je nadoknadila polletni prisilni počitek zaradi poškodbe rame.

"Več kot eno leto nisem plavala 400 mešano in zelo sem zadovoljna. Vendarle je to moja paradna disciplina, čeprav sem pred tekmo resno oklevala in razmišljala, da v tej disciplini še ne bi nastopila. Pričakovala sem slabši rezultat. Tudi na 200 prosto 2:02 nisem plavala, ko sem bila že v boljši formi kot zdaj. S prvim dnem tukaj sem zelo zadovoljna," je nastope ocenila Anja Klinar. Ob dobrih dosežkih je pomembno tudi dejstvo, da sta bili disciplini na sporedu hitro ena za drugo in pravega počitka pred tekmo na 200 prosto, ko so ob njej na startnem kamnu stale reprezentantke Tjaša Pintar, Tjaša Oder, Gaja Natlačen in Urša Bežan, ni imela.

Prav zato je Klinarjeva pred sklepnimi pripravami na evropsko prvenstvo v Berlinu še dodatno optimistična: "Disciplina 400 mešano je definitivno najtežja med vsemi. V vseh štirih tehnikah moraš plavati zelo dobro, da je končni izid dober. Glede na dejstvo, da pol leta nisem trenirala, sem zadovoljna, saj sem pred leti to plavala v že kar dobri formi in lahko se v miru pripravim na Berlin." Prvi slovenski plavalec Damir Dugonjić je po pričakovanjih zmagal na 50 prsno, manj zadovoljen je bil z izidom 28,21.

Anja Klinar
Anja Klinar FOTO: Damjan Žibert

Zelo dobro formo pa je z dosežkom 32,16 na 50 prsno potrdila Tjaša Vozel, ki je nato slavila še na 200 prsno. "Na tekmo sme prišla utrujena po vseh teh napornih treningih, a sem zadovoljna. Zaenkrat gre vse po načrtih." Za manjše presenečenje je na 100 delfin poskrbela Olimpijina Katja Hadinjak, ki je na 100 delfin ugnala Velenjčanko Nastjo Govejšek. "Porušil se mi je ritem," je ob tem dejala Govejškova. Zmagala je Izraelka Keren Siebner. Soliden je bil tudi izid nekdanje mladinske svetovne prvakinje Tjaše Oder 8:45 v dopoldanskem terminu na 800 prosto. Na 50 prosto v zadnji disciplini dneva je slavila nekdanja velenjska reprezentantka Nina Drolc.

Zupanova se poslavlja
Ob robu plavalnega mitinga v Radovljici se je od tekmovalnega plavanja poslovila nekdanja olimpijka Teja Zupan, ki je na igrah leta 2008 v Pekingu osvojila 12. mesto v daljinskem plavanju. Zupanova je večino kariere posvetila daljinskemu plavanja, a tudi v bazenu je bila finalistka evropskega prvenstva leta 2008 v Eindhovnu na 1500 m prosto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.