Drugi športi

Aljoša Rezar se bo preselil v Nimes

Pariz, 10. 09. 2015 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Aljoša Rezar se bo po koncu letošnje sezone iz vrst francoskega prvoligaša Tremblayja preselil k Nimesu. S klubom je sklenil 3-letno pogodbo.

Slovenski rokometni reprezentančni vratar Aljoša Rezar je na francoske klube naredil izjemen vtis. Že kot član drugoligaša Istresa, ko je bil izbran za najkoristnejšega igralca, je postal tarča nekaterih ambicioznih prvoligašev, a nikoli ni silil z glavo skozi zid. Previdno je čakal na pravo ponudbo, zanimala pa so ga le minute na golu. "Težko bi razmišljal drugače. Hotel in želel sem samo braniti. Kot vsak vratar," je za 24ur.com povedal Rezar, ki se za prihodnost v Franciji ne boji. Ob veljavnem dogovoru za letošnjo sezono, ki ga ima s Tremblayjem – klub leži v predmestju Pariza – je že znano ime njegovih naslednjih delodajalcev.

Otrok RK Celja Pivovarne Laško Aljoša Rezar bo v prihodnji sezoni nosil dres Nimesa.
Otrok RK Celja Pivovarne Laško Aljoša Rezar bo v prihodnji sezoni nosil dres Nimesa. FOTO: Damjan Žibert

V prihodnje bo branil za ambiciozni Nimes, ki si želi, da bi se v prihodnji leti začel potegovati za mesta v zlati sredini lestvice, če se pokaže priložnost pa še za kaj več. Glede na to, da je bil Rezar v minuli sezoni med četverico najboljših vratarjev francoske prvoligaške druščine, bi jim lahko pri uresničevanju načrtov dodobra pomagal. Vprašanje pa je, kakšen bo njegov status pri Tremblayju. Tudi če mu bo trener namenil toliko minut, kot v minulem tekmovalnem letu. "Naredil bom vse, da bi dobil kar največ minut na vratih. Vem, da so obrambe osnova, da morda vnovič dočakam reprezentančni vpoklic," je dodal Rezar, ki je sicer z mislimi povsem osredotočen na novo tekmovalno leto.

V vsakem primeru pa je lahko sproščen, saj je že jasno, da si po koncu sezone ne bo razbijal glave s tem, kje bo branil po izteku dogovora s Tremblayjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.