Drugi športi

Alfa Romeo se po več kot 30 letih vrača v karavano formule 1 v sodelovanju s Sauberjem

Torino, 29. 11. 2017 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski avtomobilski gigant Alfa Romeo, nekdaj že prvak formule 1, se vrača v karavano F1. Ekipa Sauberja se bo prihodnjo sezono imenovala Alfa Romeo Sauber F1 Team. Dogovor med ekipami zagotavlja sodelovanje pri tehnološkem razvoju in izmenjevanje strojne opreme med obema proizvajalcema.

Nekdaj popolnoma dominantna ekipa formule 1 se vrača na dirkališča. Na sliki je slovita 'Alfetta' iz leta 1951.
Nekdaj popolnoma dominantna ekipa formule 1 se vrača na dirkališča. Na sliki je slovita 'Alfetta' iz leta 1951. FOTO: AP

Po poročanju Autosporta naj bi bila Alfa pobudnica sodelovanja skupaj s Sauberjem, ki je že pred tem dalj časa sodeloval s Ferrarijem. Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne je že v preteklih mesecih jasno poudaril, da želi vrniti Alfo Romeo v svet formule 1, kar se bo zgodilo sploh prvič po letu 1985. "Ta dogovor s Sauberjevo ekipo F1 je pomemben korak v preoblikovanju znamke Alfe Romeo, ki se v formulo 1 vrača po več kot 30 letih," je povedal predsednik Ferrarija Marchionne. "Gre za znamenito znamko, ki je pomagala ustvariti zgodovino formule 1. Alfa Romeo se bo tako pridružila ostalim velikim avtomobilskim proizvajalcem, ki sodelujejo v karavani F1," je še izpostavil Marchionne. Ferrari je bil do leta 2016 pod avtomobilskim koncernom Fiat Chrysler, ki je lastnik znamke Alfa Romeo. V ekipi Alfa Romeo Sauber F1 naj bi se v prihodnji sezoni izobraževal tudi eden od voznikov iz Ferrarijeve akademije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.