Drugi športi

VIDEO in FOTO: Gajić in Prošt zaslišana v Parizu

Pariz, 30. 09. 2012 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski policisti in kriminalisti so po končanem rokometnem derbiju med Paris Saint Germainom in Montpellierjem na zaslišanje odpeljali šest članov francoskega prvaka, med drugim tudi slovenska reprezentanta Dragana Gajića in Primoža Prošta.

Francoski rokometni derbi med bogatim Paris Saint Germainom in prvakom Montpellierjem se je končal z visoko zmago kluba v katarskem lastništvu (38:24), po končanem dvoboju pa je sledil še en hladen tuš za francoske prvake, za katere igrajo tudi reprezentanti Dragan Gajić, vratar Primož Prošt in Vid Kavtičnik, ki prestaja rehabilitacijo po operaciji kolena. Policija, ki skupaj s kriminalisti preiskuje domnevno vpletenost v prirejanje izida lanskega prvenstvenega obračuna dvoboja Cesson – Montpellier, je na zaslišanje odpeljala peterico članov Montpellierja.

Wissem Hmam, Michael Robin in Dragan Gajić (med vrati) so morali na policijsko zaslišanje takoj po končanem dvoboju s Paris Saint Germainom.
Wissem Hmam, Michael Robin in Dragan Gajić (med vrati) so morali na policijsko zaslišanje takoj po končanem dvoboju s Paris Saint Germainom. FOTO: Reuters
Poleg rokometnega superzvezdnika Nikole Karabatića so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP odpeljali tudi njegovega brata Luko, Wissema Hmama, Michaela Robina ter Slovenca Gajića in Prošta. Na zaslišanje so s sirenami odpeljali še pričo, fizioterapevta kluba Yanna Montiegeja. Ob tem dodajmo, da naj bi rokometaši francoskega velikana na omenjeni dvoboj prek prijateljev in tudi soprog vplačali po pet tisoč evrov, višina dobitka pa naj bi znašala kar 200 tisočakov. "Ne morem niti potrditi niti zanikati teh navedb, ker se ne smem vmešavati v sodno preiskavo. Nisem v stanju govoriti o tem,“ je vidno pretresen povedal predsednik Montpellierja Remy Levy.

Sodelovale žene in dekleta osmerice igralcev?
Po poročanju francoskega časnika Le Monde naj bi pri vplačevanju športnih stav sodelovala dekleta in soproge osmih rokometašev in kar nekaj klubskih uslužbencev, ki so denar vplačali v treh stavnih hišah širom Francije. Na poraz Montpellierja naj bi vplačali skupno kar 95 tisoč evrov. Kriminalisti in policisti naj bi akcijo izpeljali v ponedeljek, ampak so zaradi zadostnih dokazov malce pohiteli. V Franciji je od 12. maja 2010 športnikom strogo prepovedano igrati športne stave.

Nikola Karabatić
Nikola Karabatić FOTO: Reuters

Golić nima komentarja
Rokometaši francoskega velikana so nedosegljivi, agent, ki je uredil njegov prestop v Francijo Andrej Golić, pa je podobno kot številni rokometni delavci presenečen. "Zaenkrat nimam komentarja, saj tudi sam čakam na kakšno informacijo," je dejal za 24ur.com in dodal, da so bila zaslišanja napovedana takoj ob njihovi vrnitvi iz Flensburga.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

R-Kroki
01. 10. 2012 07.21
+3
Mogoče je pa stavnicam tudi ugajal takšen rezultat.... Miljoni listkov je romalo v koš zaradi tega....
cansy
30. 09. 2012 21.33
+28
mafija povsod: - SLOVENSKA POLITIKA - DIREKTORJI DRŽAVNIH PODJETIJ - POLICIJA - ZDRAVSTVO - ŠPORT Ne vem kaj potem pričakujete od navadnega državljana !?
SkokecPokec
30. 09. 2012 21.49
+11
alo narod, vsi ki naj bi jih imeli za idole, vsi kradejo in lumparuje špilajo. dejmo še mi
strosko
30. 09. 2012 20.47
+10
upam, da imajo ˝čiste roke˝ ..
modrix
30. 09. 2012 20.20
+5
andro2009
30. 09. 2012 20.17
+17
V športu je preveč denarja, da bi stvari bile prepuščene naključju. Po mojem mnenju, je kar visok procent tekem (predvsem nogomet) prodanih ali kako drugače pod vplivom velikih stavnic. Pa priznajmo, vsi smo kdaj igrali športne stave. Kako jih ne bi tudi igralci? Ampak za kakšne vsote? Bodo poskušali vplivat na potek igre? Odgovori so jasni. Ovčice pa navijajo in komaj čakajo tekme.
26277
30. 09. 2012 20.15
+17
če bi vedeli,koliko denarja se obrača na stavah,ne bi dajali takih izjav.
TvojPrijatelj
30. 09. 2012 20.05
-20
Sj ne morem verjet Nikolo Karabatiča so odpeljali - drugega najbolšega aktivnega rokometaša na planetu. Vsi policisti bi se mu mogli klanjat in z diamanti opremit pot kjer on hodi !
D3LIJA
30. 09. 2012 21.45
+5
Cisto na hitro
30. 09. 2012 20.02
+20
športni ambasadorji Slovenije....jasno kakršni so zgledi doma tako tudi po svetu... Načeloma pa....kjer se da čimveč na napošten način pobrat.... No ampak dokler ni dokazano nista kriva..