Drugi športi

Afera Montpellier: Nikola Karabatić spet trenira s klubom

Montpellier, 30. 10. 2012 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski rokometaš Nikola Karabatić, ki se je znašel v središču stavniškega škandala, spet trenira z moštvom, medtem ko so njegovega brata Luko poklicali na disciplinski zagovor, je dejal predsednik kluba Remy Levy. Na zagovor bo moral tudi slovenski rokometaš Primož Prošt.

"Od jutri naprej bosta Nikola Karabatić in Issam Tej spet normalno trenirala z ekipo," je dejal Remy Levy in dodal: "Nimamo razloga, da rokometašema, ki sta na štiri oči izjavila, da nista stavila na tekmo proti Cesson-Rennesu, ne bi verjeli." Medtem je Luka Karabatić priznal, da je stavil tudi na omenjeno tekmo, a da izid ni bil prirejen, zato ga v klubu čaka zagovor pred disciplinskim sodnikom, ki lahko pripelje do prekinitve delovnega razmerja. Na sestanek z vodstvom kluba bo moral ta teden tudi slovenski rokometaš Primož Prošt, ki je v aferi prav tako priznal, da je stavil.

Nikola Karabatić
Nikola Karabatić FOTO: Reuters

Rokometna afera je v Franciji izbruhnila, ko so policijski preiskovalci postali pozorni zaradi nenavadno visokega števila stav na tekmo Cesson-Rennes - Montpellier, ki je bila 12. maja. Tedaj so stave za 40-krat presegle povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane na poraz Montpellierja.

Stave so vplačevali le v Montpellierju, Rennesu in Parizu, zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati. Policija je uporabila tudi prikrite metode, v telefonske prisluhe pa je ujela pogovore med igralci, ki so bili prepričani o porazu svoje ekipe. Montpellier si je sicer že pred tem zagotovil naslov prvaka, zato poraz ni imel posledic v tekmovalnem smislu. Celotna afera je imela posledice tudi za francoskega rokometnega velikana, med drugim ga je zapustil eden največjih pokroviteljev – japonsko podjetje Brother.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaktusar1
31. 10. 2012 13.38
+1
admin...pa ste res eni navadni pezdeti...mal se zamislite, kaj objavljate in kaj ne...
marjan21
30. 10. 2012 18.02
+1