Drugi športi

ACH Volleyju devetič slovenski pokal

Šempeter v Savinjski dolini, 17. 01. 2015 22.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so še devetič osvojili slovenski pokal. V finalu zaključnega turnirja v Šempetru so s 3:1 premagali Salonit Anhovo, branilca naslova, ki je imel do zdaj ravno toliko naslovov kot najboljši slovenski klub zadnjih let.

Kanalci, ki so lani prekinili dolg niz pokalnih uspehov ACH Volleyja, so bili tekmecem enakovredni le niz in pol, po izidu 12:12 v drugem nizu, potem ko je trener prvakov Tomi Šmuc opravil nekaj zamenjav, pa so Ljubljančani po seriji točk Erica Mochalskega dobili krila, zanesljivo dobili drugi niz, nato pa povsem zagospodarili na igrišču in brez posebnih težav prišli do zmage. Za Salonit je dodatno oteževalno okoliščino predstavljala poškodba izkušenega Darja Savičića, ki si je v tretjem nizu zvil gleženj ter moral zapustiti igrišče. "Ta poškodba je prikrajšala gledalce za podaljšanje užitka. Mislim, da smo do tega trenutka oboji kazali zelo dobro igro, po njem pa so Kanalci padli. Prvi niz smo izgubili, ko gledam statistiko, mislim, da tudi s pomočjo nesreče, čeprav o sreči in nesreči nerad govorim. A nato so mi uspele menjave, spet se je pokazala naša dolga klop, ki je precej daljša od tekmečeve. Lepo je osvojiti lovoriko, fante moram pohvaliti. Posebno pa Nathana Robertsa, ki je klub poškodbi stisnil zobe in pokazal odlično igro. Vesel sem, ni bilo lahko, upam, da to ni zadnja lovorika v tej sezoni. Pokal je vedno težko osvojiti, vemo, da je to specifično tekmovanje, ne spomnim se, da bi ACH do kakšnega pokala prišel gladko," je dejal Šmuc, ki je kot trener osvojil svoj prvi naslov.

Andrej Flajs
Andrej Flajs FOTO: Damjan Žibert

A po prvem nizu mu ni dobro kazalo, Salonit je igral odlično. S svojo igro sta kar nekoliko presenetila mlada Jure Okroglič in Urban Česnik, ki sta prvakom povzročala veliko težav. Prav po bloku Okrogliča so si Primorci priigrali prvo bolj občutno prednost, povedli so z 8:5. Ko je Savičić vodstvo povišal na pet točk, se je že dalo slutiti, da Kanalci nameravajo prirediti presenečenje, ob drugem tehničnem odmoru so že vodili s 16:8, že takrat je postalo jasno, da bo prvi niz odšel v roke trenerja Leona Schillinga. Šmuc je ob koncu prvega niza v igro poslal Robertsa in Maria Konciljo, kar se mu je obrestovalo. Salonit se je v drugem nizu sicer še držal do izida 10:10, toda nato sta jih začela rešetati Mochalski in predvsem Roberts, z delnim izidom 6:1 so se Ljubljančani odlepili. Kanalci so se še približali na tri točke zaostanka (17:20), več pa jim zaradi nekaj napak in tudi dobre igre tekmecev ni uspelo.

Kanalci so poraz začeli tlakovati na začetku tretjega niza, ko je Koncilja poskrbel za vodstvo 8:5, sredi niza pa se je poškodoval še Savičić, kar je bila le voda na mlin ACH Volleyju. Ta je le večal razliko. Na začetku četrtega niza je Salonit sicer še kazal zobe, toda v drugem delu niza se je razigral še Jan Klobučar in upanja bi bilo konec. "Fantom nimam česa očitati, jasno pa je, da pri vsakem porazu obstaja grenak priokus. Borili smo se po svojih najboljših močeh, škoda, da se je poškodoval Savičić. Zaradi tega smo morali preiti na lanski sistem, pri tem pa nismo bili uspešni. Uničil pa nas je Roberts, ne vem, kako bi se končala tekma, če oni ne bi imeli Avstralca," pa je imel mešane občutke ponosa in nezadovoljstva Schilling.

Žirija je za MVP turnirja razglasila Robertsa, najboljši podajalec je bil Michal Kozlowski, najboljši libero Miha Plot, najboljši bloker Jan Kozamernik, vsi so igralci zmagovalcev, poražencem pa sta v uteho naziva najboljšega sprejemalca in napadalca. Prvi je Dejan Čabarkapa, drugi pa Israel Dos Santos.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.