Drugi športi

ACH Volley v novo sezono z nižjim proračunom, cilji ostajajo isti

Ljubljana, 17. 04. 2013 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v torek osvojili deveti zaporedni in skupno deseti naslov državnega prvaka, s čimer so postavili piko na i uspešni sezoni. V novi sezoni bodo z zmanjšanim proračunom skušali ponoviti letošnje dosežke.

V novi sezoni čakajo odbojkarje ACH Volley novi izzivi.
V novi sezoni čakajo odbojkarje ACH Volley novi izzivi. FOTO: Miro Majcen

Odbojkarji ACH Volley so se v ligi prvakov uvrstili v izločilne boje, v srednjeevropski ligi so vrnili naslov, pokal za zmagovalce so dvignili tudi v obeh domačih tekmovanjih. Njihovo veselje ob koncu sezone je zato povsem normalno, čeprav vsaj v zadnjem obdobju ni šlo vse gladko po načrtih. Že v polfinalu prvenstva so se mučili proti Panviti Pomgradu, v finalu proti Calcitu Volleyballu pa so po treh letih celo izgubili prvo tekmo na domačih igriščih. "Prav zaradi tega je naše veselje še slajše. V finalu je Kamnik pokazal odlično odbojko, prisilil nas je, da prikažemo vse svoje znanje," meni kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Podobno razmišlja trener Luka Slabe, ki trdi, da je za padec forme ob koncu sezone veliko objektivnih razlogov: "Mi smo s pripravami začeli 3. maja, skoraj pred enim letom, tako da so fantje utrujeni in zasičeni z odbojko. Vsi vemo, da je Evropa glavna, da pomeni glavni cilj, čeprav je do nje treba priti prek prvenstva. Ko se liga prvakov konča, je težko najti prave motive, prav tako se lahko pojavi kup težav, kot so se letos nam. V zadnjem delu sezone sta se nam poškodovala Borislav Petrović in Aleš Fabjan, potrebni so bili posegi v kader, pri odbojki pa ni isto kot pri nogometu ali košarki. Že zamenjati enega igralca prve postave je grob poseg v ekipo," je razloge za nekoliko slabše predstave (ne na zadnji finalni tekmi) opisal Slabe.

A trener ima vendarle veliko razlogov za zadovoljstvo, ne samo v smislu rezultatov, ampak tudi v smislu uveljavitve mladih slovenskih igralcev. "Ena izredno pomembna zadeva je, da sta letos dobila priložnost Gregor Ropret in Jan Klobučar. Prvi je pokazal svojo kakovost, a ga čaka še veliko dela, upam, da me bo poslušal tako kot profesorje na fakulteti, saj je že diplomiral. Klobučar je sezono odlično začel, nato pa padel v krizo, a pokazal karakter in se vrnil, zadnji del sezone je odigral fenomenalno. Dokazal je, da nanj v prihodnji sezoni lahko računamo," je dejal Slabe, ki redko izpostavlja posameznike, a tokrat je vendarle izdal ime igralca, s katerim je bil najbolj zadovoljen: "Najbolj me je razveselil in presenetil bloker Matej Vidič. V drugem delu sezone je bil naš najbolj konstanten igralec. Po novem letu je opravil gromozansko delo. A zadovoljen sem z vsemi, mogoče vsem tem fantom manjka le nekaj več samozavesti."

Odbojkarji ACH Volley so osvojili naslov državnega prvaka.
Odbojkarji ACH Volley so osvojili naslov državnega prvaka. FOTO: Miro Majcen

Slabe, ki se bo po svoji prvi stresni sezoni (pri Kropi in Calcitu pritiska ni imel), ni seznanjen s kakšno ekipo, bo igral naslednje leto, tudi športni direktor Aleš Jerala pa glede sprememb ni najbolj zgovoren: "Že lani smo zmanjšali proračun, letos ga bomo morali prav tako. Vsa ta leta imamo željo, da v naši ekipi igra čim več slovenskih igralcev, tudi v naslednji sezoni bo tako. Najprej je treba pogledati, kaj imamo doma, potem pa vrzeli zapolniti s tujci, zagotovo bo kakšen ostal tudi v naslednji sezoni. A za zdaj je kar koli konkretnega težko govoriti. Lahko rečem, da imajo pogodbo za naslednjo sezono Flajs, Fabjan, Klobučar, Ropret, Klemen Čebulj, ki je letos igral v Italiji, in letos igralca Calcita Jan Brulec ter Jan Pokeršnik. Ni pa nujno, da bodo vsi naslednjo sezono tudi pri nas. Od tujcev bo ostal kakšen srednji bloker, na tem mestu smo v Sloveniji najbolj tanki." Klub zagotovo zapušča reprezentančni korektor Alen Šket, na izhodnih vratih je tudi večina tujcev, skoraj zagotovo naj bi ostal Milan Rašić.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.