Drugi športi

ACH Volley v novo sezono poln sprememb

Ljubljana, 05. 07. 2011 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Do nove klubske sezone odbojkarjev ACH Volleyja je še nekaj časa, a od konca prejšnje za vodstvo kluba ni bilo pravega počitka. Kot pravi predsednik upravnega odbora Rasto Oderlap, v klubu še nikoli niso imeli toliko dela, saj so pripravljali številne spremembe.

ACH je pred naslednjo sezono že doživel številne igralske spremembe.
ACH je pred naslednjo sezono že doživel številne igralske spremembe. FOTO: Damjan Žibert
Največja sprememba je gotovo ta, da se je klub z Bleda preselil v Ljubljano. Tako bo svoje tekme državnega prvenstva igral v Tivoliju, evropske pa v Stožicah, kjer si želi vsaj take podpore, kot jo je imel lani. "Na Bledu oziroma v Radovljici enostavno nismo imeli več možnosti, da bi nadaljevali z našim razvojem, ki se nikakor še ni končal. Zato smo bili nekako prisiljeni zamenjati lokacijo in se preseliti v Ljubljano, kjer možnosti za napredek vidimo. Verjamemo, da naši navijači to razumejo, tako da pričakujem, da nas bodo še naprej bodrili," je v uvodu dejal Rasto Oderlap. Kljub zamenjavi mesta v novem klubskem logotipu barve ostajajo tradicionalne, oranžne in modre (takšni ostajajo tudi dresi), zelene barve ni; je pa zmaj, ki bruha ogenj in ima rep obrnjen navzgor, kar naj bi pomenilo, da bo klub še naprej napredoval. Poleg selitve je v zadnjem času v javnosti največ prostora dobila novica, da klub ne bo več nastopal v srednjeevropski ligi, ker ta ni zagotovila dovolj promocije, vodstvo kluba pa ni bilo zadovoljno niti s samo kakovostjo tekmovanja. A pri izgubi take ekipe, kot je ACH Volley, se je zganilo vodstvo tekmovanja, ki bi Slovence po vsej sili rado zadržalo, zato so v pogovoru našli določene rešitve. A te bo treba še uskladiti. "Po novem obstajajo možnosti, da vendarle ostanemo v tem tekmovanju. Poskušali se bomo dogovoriti za turnirski sistem, s katerim bomo zapolnili določeno praznino, ki v urniku obstaja med tekmami lige prvakov. V teh terminih bi se tako med drugim merili še z dvema tekmecema, ki nastopata v ligi prvakov, Hypo Tirolom in Češkimi Budejovicami. S tem pa ne bo treba spreminjati terminov tekem državnega prvenstva, v katerem bomo letos nastopili od začetka do konca," pravi Oderlap. Pri ACH Volleyju niso nezadovoljni z žrebom skupin lige prvakov. Tekmovali bodo v skupini F, skupaj s poljskim Skra Belhatowom, francoskim Toursom in Budvansko rivijero. "Vsekakor je bolje, da igramo v tej skupini, kot pa na primer v skupini E. Menim, da lahko izpolnimo cilj in se uvrstimo v nadaljnje tekmovanje. Nato pa bomo spet razmišljali o organizaciji zaključnega turnirja, še posebej po vrsti pohval, ki smo jih dobili od vodstva CEV. Če se bomo odločili za organizacijo zaključnega turnirja, pa to ne bo zaradi tega, da bi se direktno uvrstili med najboljše štiri, do tega bi si bolj želeli priti s svojimi rezultati."

Igor Kolaković
Igor Kolaković FOTO: Damjan Žibert

Spremembe so tudi v igralskem kadru. Moštvo, ki ga bo še naprej vodil Igor Kolaković, so zapustili Kyle Van Dijk, Adan Simac, Vlado Petković in Vid Jakopin, zaenkrat pa so prišli podajalec Gregor Ropret, sprejemalec-korektor Klemen Čebulj in sprejemalec Alan Komel. Oderlap in sodelavci iščejo še enega sprejemalca ali korektorja, kor pravi predsednik, je v igri kar nekaj zanimivih imen, ki jih še nočejo izdati. Slovenski prvaki – tako naslov prvaka in naslov pokalnega zmagovalca nameravajo ubraniti – si želijo, da bi sezono prebrodili brez težav s poškodbami. Glede na trenutno stanje položaj ni rožnat, saj reprezentanti, kot so Alen Šket, Matevž Kamnik in Dejan Vinčić, kažejo kronično nagnjenost k poškodbam. Po analizah so se v klubu odločili za nekaj sprememb tudi pri ljudeh, ki bodo zadolženi za telesno pripravljenost. Tako bo glavni fizioterapevt Marko Šercer prevzel tudi vlogo kondicijskega trenerja, za kar je tudi usposobljen, medtem ko bo lažja fizioterapevtska dela opravljal njegov pomočnik. "Kaj je vzrok številnih poškodb, sam ne vem. S tem se mora ukvarjati nekdo, ki je za to zadolžen. Jaz lahko potrdim, da so ti fantje nagnjeni k poškodbam. Mogoče ima kdo napačno tehniko, zato so poškodbe bolj pogoste. Sam v načinu treninga ne vidim nobenih težav," meni kapetan Andrej Flajs, ki je imel tudi sam nekaj težav s poškodbami, a je zdaj zdrav. Tudi zaradi reprezentančnega odmora, ki mu ga je namenil selektor Veselin Vuković in ki je Sevničana kar malce presenetil: "Po lanskih težavah s poškodbo in utrujenostjo sva se s selektorjem odločila, da v kvalifikacijah za EP ne igram. A letos sem vseeno pričakoval, da bom igral evropsko ligo. A selektor se je odločil za mlajše in jaz to spoštujem. Če pa me bo potreboval za evropsko prvenstvo, sem na voljo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stromberg
06. 07. 2011 07.02
MATKO2;prijetne sanje.
Najvecji
05. 07. 2011 22.56
Drugo leto : Košarka državni prvak : Olimpija NLB liga : Olimpija Nogomet liga in pokal : Olimpija Rokomet : Krim (praksa) Odbojka : ACH Volley LJUBLJANA Hokej : Olimpija vse ostalo : Olimpija
stromberg
05. 07. 2011 21.23
Tko se zna zgodit,da bo mela Ljubljana vsaj v enem športu državnega prvaka.HEHEHEHE
nenomak
05. 07. 2011 19.40
mate vse,pa nič ni vaše! ;)
Najvecji
05. 07. 2011 17.05
ACH Volley Ljubljana evo pa mamo vse v Ljubljan.