Drugi športi

ACH Volley spet v družbi najboljših

München, 12. 12. 2012 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so se po letu odmora spet uvrstili v izločilne boje lige prvakov. V odločilni tekmi predtekmovalne skupine D so v gosteh premagali Generali Unterhaching s 3:1 (28, 20, -17, 26) in si tako zagotovili drugo mesto v skupini ter dovolj točk za napredovanje kot drugouvrščena ekipa.

ACH Volley je po porazu v Stožicah tokrat premagal Unterhaching in si zagotovil mesto med 12 najboljših v Evropi.
ACH Volley je po porazu v Stožicah tokrat premagal Unterhaching in si zagotovil mesto med 12 najboljših v Evropi. FOTO: Damjan Žibert

Odbojkarji ACH Volleyja bodo po letu premora spet igrali v izločilnih dvobojih lige prvakov (v nadaljevanje lige se je uvrstilo 13 ekip). Na odločilni tekmi za drugo mesto proti Unterhachingu, ki je v Stožicah na prvi tekmi zmagal s 3:2, so pokazali, da so vendarle kakovostnejši tekmec, predvsem so lahko zadovoljni s psihološko pripravljenostjo. Čeprav je bilo nekaj začetne treme, so jo hitro odpravili, izkazali pa so se, ko je bilo to najbolj potrebno. Končnice so odigrali zrelo, kar jim je na koncu prineslo, da jim za uvrstitev ni bilo treba trepetati in pogledovati, kaj se je zgodilo na drugih tekmah, v drugih skupinah.

Kako pomembna je tekma, je pokazal njen začetek. Obe ekipi sta jo začeli nekoliko v krču, tako da napak ni manjkalo. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, prvo večjo prednost so si priigrali Ljubljančani, ki so vodili z 10:7. A pred vhodom v končnico je kazalo na zmago nemških podprvakov, ki so povedli z 22:19, toda nato je stvari v roke vzel Uroš Kovačevič. S serijo odličnih servisov je svoji ekipi priboril izenačenje, toda nato je ACH Volley dobil dva bloka in Unterhaching je imel dve zaključni žogi. Dosegel je tudi točko za 25:23, vendar je pri tem Christian Duennes z roko posegel čez mrežo, tako da je točka pripadla gostom. Ti so nato ubranili še dve zaključni žogi, svojo drugo pa z asom Gregorja Ropreta tudi izkoristili.

Z zmago v napetem uvodu so si Ljubljančani priigrali veliko psihološko prednost, ki so jo v drugem nizu znali izkoristiti. Ves čas so vodili, odlično je v tem delu igral kapetan Andrej Flajs, bil je najzaslužnejši za vodstvo z 10:6, ko pa je s servisi zablestel še Milan Rašić, ki je povedel svojo ekipo v vodstvo z 19:14, je kazalo, da bodo gosti brez težav povedli z 2:0. A po neugodnih servisih Simona Hirscha so se domači približali na 19:21, toda Flajs in as Borislava Petrovića sta varovancem Luke Slabeta spet zagotovila zanesljivo prednost, niz pa je z odličnim servisom dokončno priboril Alen Šket.

ACH Volley si je z vodstvom z 2:0 že zagotovil drugo mesto v skupini, čeprav delo še ni bilo stoodstotno opravljeno, pa si je vendarle dovolil padec v igri. Tretji niz so igralci ACH Volleyja zaradi slabega začetka zanesljivo izgubili, v njegovem drugem delu pa je Slabe opravil nekaj zamenjav. Šketa je zamenjal Mory Sidibe, organizatorja igre Ropreta Carlos Moreno, Flajsa pa Jason Jablonsky.

Mnogi so mislili, da bo na začetku četrtega niza vse vrnil v igro, a je le Flajsa. Poteza se mu je obrestovala, Sidibe je imel veliko zaslug za vodstvo z 9:5. Prednost je hitro splahnela, ekipi pa sta se do konca izmenjavali v vodstvu vse do konca. Prvo zaključno žogo so imeli Slovenci, nato dve Nemci, tako kot v prvem nizu pa so tudi v četrtem "oranžni zmaji" izkoristili drugo, za to je z blokom poskrbel Sidibejev kolega z rezervne klopi Moreno.

Izid:
Generali Unterhaching – ACH Volley 1:3 (-28, -20, 17, -26)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

visoki
12. 12. 2012 22.50
-8
kolk so že danes tečni s tem 12
united19boy
12. 12. 2012 22.50
+11
čudn da ste objavl .. pohvalno 24ur :))) drgač pa bravo ACH Volley!!!!
Veyron95
12. 12. 2012 22.37
+12
Super! Z danasnjo predstavo so zasluzeno zakorakali med najboljse.