Drugi športi

ACH Volley še ostaja v igri za napredovanje

Ljubljana, 11. 01. 2012 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so na gostovanju v Budvi obdržali teoretične možnosti, da se uvrstijo med najboljših 12 moštev lige prvakov. Domačo Budvansko Rivijero so premagali s 3:0 in si s tem zagotovili najmanj tretje mesto v skupini F, ki zagotavlja uvrstitev v pokal Cev.

ACH Volley
ACH Volley FOTO: Reuters

Odbojkarji ACH Volleyja so izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred odhodom v Črno goro. Budvansko rivijero, ki jim je v Stožicah požrla nekaj živcev, saj je vodila z 2:0, nato pa izgubila z 2:3, so premagali zanesljivo in z maksimalnim rezultatom. Ta jim ohranil upanje za drugo mesto v skupini, vse bo odvisno od tekem Toursa, ki bo v četrtek igral proti Skra Belchatowu, v zadnjem krogu pa še gostoval v Ljubljani. Z zmago so si Slovenci že zagotovili najmanj tretje mesto v skupini F, ki jim še zagotavlja evropske nastope, če ne v ligi prvakov (v nadaljevanje tekmovanja odhaja tudi najboljša tretjeuvrščena ekipa iz vseh skupin), pa v pokalu Cev.

Gosti so do zmage prišli celo lažje, kot so pričakovali in kot je napovedoval prvi niz. Črnogorci so bili enakovredni le v uvodu, nato pa so močno popustili. Igrali so mnogo slabše kot oktobra v Ljubljani, tako da se slovenskim prvakom ni bilo potrebno posebej naprezati, da so prišli do gladke zmage. Pritisk s servisom in trden blok sta bila dovolj, da je bilo dvomov o zmagovalcu hitro konec.

ACH Volley je v hladni in ne preveč gostoljubni dvorani potreboval nekaj časa, da je ujel ritem. V prvem nizu so imeli domači namreč ves čas pobudo, vodili tudi že s štirimi točkami razlike (9:5), toda varovanci Igorja Kolakovića niso obupali. S potrpežljivo igro so tekmece hitro ujeli, tako da je o zmagovalcu niza odločala končnica, v kateri sta zmago Ljubljančanov zagotovila predvsem sprejemalca Alan Komel in Andrej Flajs. Gostitelji, pri katerih je bil praktično edini razpoloženi igralec hrvaški reprezentant Ivan Raić, so sicer prvi prišli do zaključne žoge, toda gosti so ohranili mirne živce, po servisih Alena Šketa tudi oni prišli do možnosti, da niz dobijo, z asom Flajsa pa so drugo možnost izkoristili.

Budva se je upirala še do sredine drugega niza, nato pa so tekmeci začeli bolje servirati, z bloki spravljati ob živce varovance slovenskega selektorja Veselina Vukovića, ki naleta Slovencev ni znal zaustaviti. Tako je pred vstopom v končnico semafor kazal 15:21, prednosti pa ACH Volley ni zapravil.

Še slabše so Črnogorci igrali v tretjem nizu. Po odličnih servisih Šketa so gosti povedli s 5:1, z "winnerjem" Milana Rašića pa je prednost še narasla (7:2). A prednost je še kar naraščala, ko pa je bilo jasno, da je domači ne bodo mogli izničiti, so Slovenci zaigrali brezbrižno. Tekmeci so se jim približali celo na tri točke (20:23), toda do preobrata vendarle ni prišlo. Ljubljančani so tekmo končali s trojnim blokom.

Izid:
Budvanska rivijera - ACH Volley 0:3 (-26, -17, -21)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.