Drugi športi

ACH Volley s petimi novinci v novo sezono

Ljubljana, 06. 08. 2015 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja, ki so v minuli sezoni še enajstič zapored osvojili naslov državnega prvaka, sicer pa dvanajstič v zgodovini kluba, bodo s pripravami na novo sezono začeli prihodnji ponedeljek. V ekipi bo pet novincev oziroma štirje, kajti Rok Satler se po šestih letih spet vrača v ljubljansko ekipo.

Ob izkušenemu 36-letnemu nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Roku Satlerju, ki je bil v ekipi ACH Volleyja tudi leta 2007, ob njegovem slavju v takratnem pokalu Top teams, zdajšnjemu pokalu CEV, bodo v novi sezoni dres slovenskega državnega prvaka nosili še štirje novinci. Ob mladinskima reprezentantoma, sprejemalcu Žigi Doniku, do zdaj igralcu Maribora, in prostemu igralcu Matevžu Ledineku, do zdaj v Hočah, sta to še zamejski Slovenec Jernej Terpin, ki igra na mestu sprejemalca in je igral za ekipo ŠZ Olympia iz Goricem, ter avstralski reprezentant Samuel Walker, 208 cm visoki sprejemalec, ki je lani igral v italijanski ligi A-2 za Corigliano.

Odbojkarji ACH Volleyja sezono začenjajo v precej spremenjeni postavi.
Odbojkarji ACH Volleyja sezono začenjajo v precej spremenjeni postavi. FOTO: Damjan Žibert

Z izjemo Satlerja, so vsi drugi štirje novinci zelo mladi igralci, Donik, Ledinek in Walker so stari 20 let, medtem ko je Terpin še leto dni mlajši. Vrste slovenskega državnega prvaka so po koncu sezone zapustili trije tuji odbojkarji, Michal Kozlowski, Sem Dolegombai in Nathan Rogers, prav tako v oranžnem dresu ne bomo več videli reprezentanta Jana Klobučarja, ki odhaja v Nemčijo, Miho Plota in Danijela Pokeršnika, sprememba v ekipi pa bo tudi ta, da bo Matija Pleško sprejemalsko mesto zamenjal za mesto prostega igralca.

"V prvem delu priprav, ki jih bomo začeli prihodnji ponedeljek, bo velik poudarek na individualni telesni pripravi ter tehniki posameznih elementov. Taktike se bomo lotili pozneje, ko bomo imeli na voljo vse igralce. Veliko se bo namreč potrebno prilagajati, saj bo zaradi mladinskega svetovnega prvenstva ter članskega evropskega prvenstva veliko igralcev odsotnih. Ves vadbeni proces bo spremljan s pomočjo diagnostike v sodelovanju z Mitjo Bračičem, tako da bodo igralci zagotovo optimalno pripravljeni na izzive, ki nas čakajo," je pred začetkom priprav dejal Bogdan Kotnik, ki ostaja na mestu glavnega trenerja.

Kotniku bo pri delu pomagal Zoran Kedačič, v vodstvu kluba pa ostajajo tudi zdravnica Eva Topole, fizioterapevt Jure Ivartnik, statistik Mitja Torkar ter vodja ekipe Boštjan Gerdej.

ACH Volley bo domače prvenstvu začel 3. oktobra, ko bo v dvorani Tivoli gostil ravenski Fužinar Metal, že v drugem pa se bo pomeril s Calcit Volleyballom, v minuli sezoni svojim najresnejšim konkurentom za prvo mesto. V ligi prvakov bo igral v skupini F z Modeno, Lotos Trefl Gdanskom in Vojvodino iz Novega Sada. Svojo prvo tekmo bodo Ljubljančani igrali v začetku novembra proti Modeni na svojem igrišču.

ACH Volley v sezoni 2015/16:
- igralci: Andrej Flajs, Matija Jereb, Samuel Walker, Jan Kozamernik, Diko Purić, Matevž Ledinek, Rok Satler, Matija Pleško, Stipe Jurić, Žiga Donik, David Kumer, Eric Mochalski, Jernej Terpin, Mario Koncilja;
- trener: Bogdan Kotnik, pomočnik trenerja Zoran Kedačič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.