Drugi športi

ACH Volley pričakovano boljši od Mladosti

Ljubljana, 06. 10. 2012 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 2. kroga srednjeevropske lige v Ljubljani pričakovano premagali Mladost Marino Kaštelo s 3:0.

Hrvaški prvaki iz Dalmacije so med tednom gostovali v Kamniku in zabeležili poraz, proti slovenskim prvakom pa je bilo iluzorno pričakovati, da bi popravili vtis. Že pred začetkom tekme je bil zmagovalec praktično znan, Ljubljančane, ki so nastopili brez Uroša Kovačevića, bi lahko pokopal le slab dan. Ta sicer ni bil najboljši, v igri Ljubljančanov je bilo še veliko rezerv, predvsem v napadu, a razliko so naredili pri sprejemu, servisu in organizaciji igre. V teh elementih so bili Slovenci, pri katerih je bil s 16 točkami najbolj učinkovit francoski korektor Mory Sidibe, precej boljši od tekmecev.

Odbojkarji ACH Volleyja so pričakovano odpravili Mladost.
Odbojkarji ACH Volleyja so pričakovano odpravili Mladost. FOTO: Damjan Žibert

V prvem nizu so varovanci Luke Slabeta ves čas nadzorovali položaj. Imeli so že lepo prednost, a jo pred končnico zapravili, toda v zaključku dvomov o zmagovalcu niza ni bilo. Še manj dvomov je bilo v drugem nizu, ko so gostitelji tekmece povsem nadigrali, zato pa so imeli spet več težav v tretjem nizu, ki so ga sicer odlično začeli, ob prvem tehničnem odmoru že vodili z 8:4, a se prehitro zadovoljili z vodstvom. Med obema odmoroma so pobudo prevzeli Hrvati, ob drugem vodili s 16:14, a Ljubljančani so še pravočasno spoznali, da je vrag vzel šalo. Stopili so na plin in prišli do zanesljive zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.