Drugi športi

ACH Volley favoriziranemu Cuneu odščipnil niz

Cuneo, 22. 01. 2013 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja so zaključili z letošnjimi nastopi v ligi prvakov. V dvanajstini finala je bil od slovenskih prvakov še drugič boljši Cuneo. Na povratni tekmi so Italijani slavili s 3:1 v nizih.

Slovenski odbojkarski prvaki se poslavljajo od Evrope. V povratni tekmi proti slavni italijanski ekipi so sicer pokazali željo, da napravijo presenečenje, toda kakovost je bila debelo na strani Italijanov. Ti so bili za razred boljši tekmeci, čeprav tudi tokrat niso igrali v najboljši postavi. Varovanci Luke Slabeta so sicer poskušali vse, da bi izničili prednost s prve tekme (0:3), toda kakovostna razlika je bila prevelika, da bi lahko osvojili več kot častni niz.

ACH Volley - Cuneo - 7
ACH Volley - Cuneo - 7 FOTO: Aljoša Kravanja

Igralci Cunea so v tekmo vstopili odločno, medtem ko je ACH Volley naredil preveč napak, da bi lahko držal korak z močnimi Italijani, ki so si hitro nabrali izdatnejšo prednost. Tako so ACH Volleyu dovolili doseči vsega devet točk do drugega tehničnega odmora, do konca prvega niza pa 16. Tudi drugi niz so bolje začeli igralci Cunea, ki so vodili že 7:3, nato pa so nekaj zaporednih točk dosegli oranžni zmaji in pri 8:8 zmogli sploh prvo izenačenje na tekmi, nato pa prešli tudi v vodstvo 15:12. Antonov je poskrbel za izenačenje na 19. točki, nato pa so pobudo prevzeli domači igralci, končni rezultat 25:21 je postavil Cvetan Sokolov.

Tretji niz je bolje začel ACH Volley in povedel 3:1, nato pa je na servis stopil Sokolov, ki je znova rešetal obrambo oranžnih zmajev tako s svojimi servisi kot tudi napadi, in izenačil na 4:4. Niz je bil izenačen vse do 10:10, nato pa so šest zaporednih točk dosegli Italijani in povedli 16:10. Ko se je že zdelo, da je niz izgubljen, je ACH Volley stisnil zobe in izenačil na 18:18 in 20:20. Takrat je glavni strateg ACH Volleya Luka Slabe na servis poslal Jana Klobučarja, ki je odlično serviral. Naslednjo točko je uspešno končal Daniel Lewis, ki je v tem nizu vstopil na mesto sprejemalca, a tudi to ni bilo dovolj za zmago v nizu, ki je bil izenačen vse do 24:24. Končni rezultat je bil 26:24 za goste.

Zadnji niz se je začel spodbudno za oranžne zmaje, ki so držali priključek s Cuneom in celo povedli 7:10. Italijanski strateg Piazza je takrat v igro poslal tudi Nikolo Grbića, kar je prineslo preobrat, saj je Cuneo na drugi tehnični odmor šel s prednostjo 16:14. Igralci ACH Volleya so se borili za obstanek v nizu, kar jim je omogočal tudi Ngapeth s številnimi napakami, a so se morali sprijazniti z izgubo četrtega niza in tekme pri 25:16.

Izid:

Bre Banca Lannutti Cuneo – ACH Volley 3:1 (16, 21, -24, 16)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.