Drugi športi

ACH sezono med elito sklenil v velikem slogu: Stožice proslavljale skalp Modene

Ljubljana, 01. 03. 2017 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja so na tekmi zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov v dvorani Stožice ugnali Azimut Modeno s 3:2 v nizih. V skupini D so s petimi točkami tekmovanje končali na četrtem mestu, prvo so osvojili ravno sredini nasprotniki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Slovenski državni prvaki, ki so po porazu v Craiovi pred slabimi štirinajstimi dnevi dokončno izgubili vse možnosti za uvrstitev v osmino finala, prav tako pa za nadaljevanje sezone v pokalu CEV, so se ob slovesu od evropske sezone želeli prikazati v najlepši luči. To jim je tudi uspelo, saj so kot edini v skupini D spravili na kolena veliko Modeno. Da se varovanci Zorana Kedačiča ne mislijo kar tako predati italijanski ekipi, so nakazali že v uvodnem nizu. Organizator igre Maksim Buculjević je dobro razporejal žoge, v napadu sta bila razpoložena Apostolos Armenakis in Žiga Štern, na prvem tempu pa Jan Kozamernik, kar je domačinom prineslo prednost štirih točk (15:11). Toda na servis Luce Vettorija so Italijani, ki so v Ljubljano prišli s svojo najnovejšo okrepitvijo, Draganom Travico, izid na 15. točki izenačili, po bloku Earvina Ngapetha pa povedli (17:16). Vendar je bilo nadaljevanje niza spet v znamenju Ljubljančanov, ki so v končnici niza preko Kozamernika izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih. Tudi drugi niz se je za ACH Volley začel nadvse obetavno, s servisi so oddaljili nasprotnika od mreže, po napaki Modene pa so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk. Do drugega tehničnega odmora so se jim gostje popolnoma približali, razigral se je Swan Ngapeth, pred vstopom v končnico pa so po odlični akciji Earvina Ngapetha izid na 19. točki izenačili.

Z nekaj lastnimi napakami so domači odbojkarji gostom omogočili, da so prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih. Po napaki Pokeršnika na servisu so izkoristili drugo. V tretjem nizu so Ljubljančani še naprej držali korak z odbojkarji Modene. S točko Kozamernika so povedli z 11:9, vendar se je pri gostih razigral Samuel Onwuelo, ki je imel največ zaslug za njihove zaporedne tri točke in vodstvo z 12:11. Do drugega tehničnega odmora so varovanci Francesca Petrella, ki je pred časom na klopi zamenjal Roberta Piazzo, pobegnili za dve točki, toda z blokom Šterna so domači izid na 17. točki izenačili. V še eni napeti končnici so slovenski državni prvaki na servis Roka Satlerja ubranili dve zaključni žogi, si z blokom Buculjevića priigrali zaključno žogo, nato pa je napad Šterna končal v avtu, mlajši od bratov Ngapeth, Swan pa je niz končal z dvema asoma. Nesrečno izgubljeni niz ni zaustavil domačih odbojkarjev, pri kateri je namesto Jana Pokeršnika v igro vstopil izkušeni Andrej Flajs. Na servis Buculjevića so povedli s 4:1, nato pa prednost dveh točk držali do prvega tehničnega odmora. Maxwell Holt je z blokom, nato pa še po prvem tempu Modeno prvič v četrtem nizu popeljal do vodstva (9:10), a ne za dolgo, kajti z blokom Kozamernika so spet do prednosti prišli Ljubljančani, vseeno pa so ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za točko. Za razliko od predhodnega niza so Kedačičevi varovanci v končnico z blokom Kozamernika, nato še Buculjevića, krenili z vodstvom 21:17. Prednost si ohranili do konca niza, ki se je končal z napako na servisu gostujoče ekipe.

Pred dobrimi tremi meseci v Modeni so se v tie-breaku zmage veselili odbojkarji Modene. Na današnjem obračunu so bili v boljšem položaju pred menjavo strani domačini, ki so z dvema zaporednima blokoma Buculjevića povedli s 7:5, s točko kapetana Flajsa pa so nanjo odšli s točko prednosti. Z zbrano igro in odlično igro v bloku, na tekmi so v tem elementu igre nasprotnike zaustavili kar osemnajstkrat, so po zaslugi Armenakisa prišli do štirih zaključnih žog, z blokom pa je zmago domače ekipe priboril Diko Jurić.

 

Izid 6. kroga:

Skupina D

ACH Volley ‒ Azimut Modena 3:2 (21, -23, -25, 20, 11)

ACH Volley: Flajs 3, Kozamernik 16, Purić 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 23, Pokeršnik 4, Buculjević 5, Armenakis 21.

Azimut Modena: Orduna 1, Massari 2, Rossini, S. Ngapeth 20, E. Ngapeth 14, Le Roux 10, Piano 7, Holt, Travica 2, Onwuelo 11, Pinali, Vettori 5.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

d66d66
01. 03. 2017 19.28
+1
🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 res informacij popoln prispevek, ogromno truda vloženega, vsaka vam čast🤐🤐