Drugi športi

FOTO: ACH s porazom končal ligo prvakov

Ljubljana, 18. 01. 2012 22.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Odbojkarji ACH Volleyja ne bodo igrali v izločilnih bojih lige prvakov. V tekmi zadnjega kroga predtekmovanja skupine F so v Ljubljani izgubili proti francoskemu Toursu z 1:3.

Slovenski prvaki prvič po sezoni 2007/08 ne bodo igrali v izločilnih bojih lige prvakov. V Ljubljani niso uspeli premagati Toursa, a tudi če bi ga, to ne bi bilo dovolj, saj je že bilo že prej jasno, da se na drugo mesto v skupini ne morejo uvrstiti, med tekmo pa je prišla še neugodna novica s tekme med Cuneom in Unterhachingom. Obračun so presenetljivo dobili Nemci, kar je pomenilo, da bodo oni najboljša tretjeuvrščena ekipa, ki bo nadaljevala tekmovanje. ACH pa s tem vendarle ni končal evropskih nastopov, ampak jih bo nadaljeval v 1/8 finala pokala Cev.

 

Ljubljančani so sicer srečanje spodbudno začeli, povedli s 4:2, toda nato se je že začelo kazati, da bi lahko imeli podobne težave kot na prvi tekmi v Toursu, ki so jo gladko izgubili. Nekaj slabih sprejemov je bilo dovolj, da je tekmec prevzel pobudo in pri prvem tehničnem odmoru že vodil z 8:6. Po odmoru pa se je kriza nadaljevala, tako da so gosti prišli do prednosti 12:6, ki so jo do konca niza le še povečali. Domačemu trenerju niso pomagale niti menjave, v prvem nizu so njegovi varovanci osvojili vsega 13 točk.

ACH Volley - Tours - 11
ACH Volley - Tours - 11 FOTO: Damjan Žibert

Videti je bilo, da so Ljubljančani pokleknili pod pritiskom pomembnosti tekme, a da to vendarle ni bilo tako je pokazal drugi niz. V njem so se bolj sprostili, posledica je bil tudi ugodnejši rezultat. Skozi ves niz so vodili, vendar ne za veliko, tako da so morali biti zbrani tudi v sami končnici. V njej je Alen Šket izkoristil drugo zaključno žogo, s tem pa nekoliko podaljšal upanje. Tudi v tretjem nizu dolgo časa ni kazalo slabo. Gostitelji so sicer po treh zaporednih napakah zaostajali 11:14, a Šket in kapetan Andrej Flajs sta vendarle poskrbela, da so tekmece ujeli in povedli z 20:19. Toda nato so končnico odigrali slabo, po izidu 20:20 so jim Francozi podelili dva bloka, Flajs je dve žogi poslal izven igrišča in na semaforju se je svetilo 1:2.

Pred tretjim nizom je bilo jasno, da napredovanja ne bo, toda Ljubljančani še niso hoteli položiti orožja. Na začetku so sicer zaostali (2:6), toda do izida 9:10 še kazali zobe. Kot se je izkazalo na koncu so varovanci trenerja Maurizia Paeza odločilno prednost priigrali z rezultatom 15:11, saj se jim Slovenci pozneje niso več približali. ACH Volley je bil od tekmeca slabši v vseh elementih odbojkarske igre. Imel je slabši sprejem (55%/66%), slabšo realizacijo napada (42%/50%), v blok točkah je bilo 13:8 v korist gostov, domači so naredili tudi več neizsiljenih napak.

Izjave po tekmi

Igor Kolaković, trener ACH Volleyja: "Tours je pokazal, da je boljši od nas. Svojo priložnost smo imeli v tretjem nizu pri izidu 20:21, a smo napravili tri napake. To se nam ne bi smelo zgoditi. Borili smo se po svojih možnostih, nismo igrali zelo slabo tudi v tistih nizih, ko smo izgubljali. Toda Tours je igral res dobro, imajo res močan servis. Fantje so se borili in jim nimam česa zameriti, ampak Tours je enostavno boljša ekipa od nas in je to tudi pokazal. Preračunavanje o drugih rezultatih pa ni pri tem imelo nobene vloge."

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Tekma je bila težka, ker smo igrali proti favoritu skupine. Tours je pokazal, zakaj je zmagovalec in zakaj ima pet zmag. Mi smo hoteli pokazati boljšo igro, z zmago se nismo obremenjevali, a nam ni uspelo. Po eni strani se je že po žrebu vedelo, da je skupina težka, pokazalo se je, da nam manjka težkih tekem. Zdaj nadaljujemo v pokalu Cev, upam, da se bodo navijači vseeno odzvali in nas prišli pogledat."

Miloš Terzić, igralec Toursa: "Veliko bolje smo začeli. Domači so bili kar malo preplašeni, mi pa smo se takrat razigrali in potem nam je bilo lažje, saj domači niso imeli več rešitev za našo igro in servis."

Izid:
ACH Volley – Tours 1:3 (-13, 23, -21, -20)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ppmslo
19. 01. 2012 16.06
+4
v trenutku ko so ljubljančani ukradli klub in ga z bleda preselili v lj, je klub izgubil dušo in s tem tudi rezultate
Robberto
19. 01. 2012 07.32
+10
Šport je šport, ki vsebuje še porazov. Ampak poglejte, Slovenija, ki je nevem koliko manjša država z toliko manj prebivalcev, in v ACH so le Slovenci (Nevem morda se motim, ampak mislim, da ni tujih igralcev). ampak če ste gledal tekmo. Francija, taka velika država, s prebivalstvo nevem koliko večja od Slovenija, ampak igralce, en američan, eden iz Bulgarije in še nevem koliko tujcev. Jaz samo pravim BRAVO SLOVENIJA! Pri športu ste res nekaj posebnega.