Drugi športi

ACH na Poljskem klonil šele po petih nizih

Lodž, 14. 12. 2011 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

ACH Volley je v odbojkarski ligi prvakov na gostovanju pri favoriziranem poljskem Skra Belchatowu vodil že z 2:0 v nizih, kar pa po padcu v igri ni bilo dovolj za odmevno zmago.

Odbojkarji ACh Volleyja so bili na pragu velikega presenečenja. Proti sedemkratnemu zaporednemu poljskemu prvaku in eni izmed najboljših evropskih ekip so z odlično igro, v kateri praktično ni bilo napak, vodili z 2:0, a v visokem ritmu niso zdržali do konca. Njihova igra je padala, Poljaki so se dvigovali, posledica tega pa je zmaga domače ekipe s 3:2. Kljub temu pa je že točka za slovenske prvake uspeh, s katerim so povrnili nepričakovano izgubljeno točko s tekme proti Budvanski rivijeri.

Odbojkarji ACH Volleyja so se dobro upirali poljskim predstavnikom.
Odbojkarji ACH Volleyja so se dobro upirali poljskim predstavnikom. FOTO:

Čeprav so bili sedemkratni zaporedni poljski prvaki izraziti favoriti, se jih slovenski prvaki niso ustrašili. Tekmo so pričeli zbrano, napak praktično ni bilo. Sprejem je bil odličen, pri njem se je izkazal predvsem Daniel Lewis, Alen Šket in mladi Uroš Kovačević sta bila nezaustavljiva v napadu. Ljubljančani so praktično vodili ves niz, prvo večjo prednost pa so si priigrali po drugem tehničnem odmoru, ko je bilo na semaforju 15:18. Nekaj trenutkov pozneje so varovanci Igorja Kolakovića prednost še povečali na 23:18, a so se domači približali le na točko zaostanka (22:23). Toda preobrat jim ni uspel, saj je Šket izkoristil drugo zaključno žogo.

V drugem nizu se je popravil tudi blok, prav po zaslugi dveh blok točk so gosti prišli do prednosti petih točk (6:11. Po drugem tehničnem odmoru so prednost še za točko povečali (13:19), a nato je domači trener Jacek Nawrocki v igro poslal lažje poškodovanega poljskega reprezentanta Bartosza Kureka, ki sprva ni bil predviden za igro. Igra Skra Belchatowa se je prerodila, domači so že na 22. točki tekmece ujeli, imeli tudi eno zaključno žogo za zmago, toda Srba Milan Rašić ter Kovačević in Šket so vendarle poskrbeli, da so gosti povedli z 2:0.

Nato pa so vse niti v svoje roke prevzeli Poljaki. V tretjem nizu, ki je bil na začetku še izenačen, so ob drugem tehničnem odmoru že vodili s 16:11, nato tudi 17:12. Kolaković je hotel spočiti nekatere nosilce igre, menjave pa so mu nekoliko nepričakovano prinesle nekaj upanja. Zanj je bil zaslužen predvsem Jan Klobučar, ki je s tremi asi svoji ekipi priboril priključek na točko zaostanka, več pa gostom ni uspelo.

Čas med obema tehničnima odmoroma je bil za Ljubljančane usoden v četrtem nizu, v tie breaku pa so se še držali do izida 10:10, nato pa so servisi Mariusza Wlazlyja in blok poljski ekipi priskrbeli vodstvo 13:10, ki ga niso več zapravili.

Izid:

Skra Belchatow – ACH Volley 3:2 (-23, -28, 21, 18, 12)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kralex
15. 12. 2011 17.10
+2
burek slovenski kot si sam komentirou....mislim da o odbojki nimaš pojma in ne veš kašna ekipa je Skra Belchatow!!!! vrjetno tudi ne veš kdo je Bartosz Kurek in Mariusz Wlazlyj pa še mnogi drugi ki so igral včerej! to je ekipa k je favorit v tej skupini ACH pa žou še nima dost izkušenj in igralci ki so igrali še niso na taki ravni kot pa poljaki......tako da velik dosežek je biu ta da so jim vzeli dva seta in še naprej borbali ampak se na koncu ni na žalost ni izšlo! pohvale pa seveda mladcem kot so klobučar in kovačevič ki z svojimi leti delata čudeže!
povrsniste24kur
14. 12. 2011 22.18
-2
bureki slovenski. prva dva niza zmagajo, so tik pred presenečenjem, pol pa puknejo. tipično slovensko.
meglic91
15. 12. 2011 07.18
+1
pa kaj hočeš še več pa to je dobr razultat proti taki ekipi...tko da bravo ACH za borbo