Drugi športi

ACH brez težav do vodstva

Ljubljana, 07. 04. 2013 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilci naslova državnih odbojkarskih prvakov, igralci ACH Volleyja, so gladko dobili prvo finalno tekmo letošnjega prvenstva. V ljubljanski hali Tivoli so s 3:0 (20, 15, 18) ugnali Calcit Volleyball, ki jim drugače od polfinalnih tekmecev, odbojkarjev Panvite Pomgrada, ni nudil pravega odpora.

ACH Volley je brez težav dobil prvo finalno tekmo državnega prvenstva.
ACH Volley je brez težav dobil prvo finalno tekmo državnega prvenstva. FOTO: Damjan Žibert

Sodeč po prvi finalni tekmi, ACH Volley ne bi smel imeti težav, da ubrani naslov in da se veseli jubilejne desete domače prvenstvene lovorike. Če se je v polfinalu mučil proti Sobočanom, pa proti Kamničanom ni imel prav nobenih težav, v ponovitvi lanskega finala je gladko prišel do vodstva z 1:0 v zmagah. Varovanci Luke Slabeta so bili precej boljši tekmec, že na začetkih nizov so pokazali, da želijo hitro rešiti vprašanje zmagovalca.

V prvem so s servisi Milana Rašića prišli do vodstva s 5:0, ki ga niso več izpustili iz rok. Pri izidu 10:12 je kazalo, da so gosti, ki so igrali brez poškodovanega korektorja Matjaža Sušca, vzpostavili ravnotežje in da bodo enakovredni tekmeci, a so Ljubljančani po pol minute odmora stvari hitro spet postavili na svoje mesto. S tremi zaporednimi točkami so spet ušli na varno razdaljo, ki je niso več spustili iz rok.

Gostom v prvem nizu, v katerem so točke prispevali le trije reprezentančni Jani (Pokeršnik, Planinc in Brulec), ni pomagal niti 83-odstotni sprejem, saj ga niso dopolnili z natančnimi napadalnimi akcijami. V drugem nizu pa so popustili tudi pri sprejemanju začetnih udarcev domače ekipe, ki je to znala kaznovati. Že na prvi tehnični odmor so odšli s petimi točkami prednosti, gostujočemu trenerju Marku Brumnu pa niso pomagale niti menjave, ki jih je opravil, saj so domači predvsem po zaslugi Moryja Sidibeja – na korektorskem mestu je spet dobil prednost pred Alenom Šketom – prednost le še povečali.

Kamničani so na začetku tretjega niza po točki Jana Pokeršnika edinkrat povedli, toda že ob tehničnem odmoru so zaostajali za tri točke. Še naprej so imeli težave s servisom, ki je bil premalo prodoren, zato Ljubljančani niso imeli večjih težav z organizacijo napadov. Do izida 10:12 so Brumnovi varovanci še držali korak z ljubljansko ekipo, toda nato so imeli težave s sprejemom na servis Jana Klobučarja in po štirih zaporednih točkah domače ekipe je bila tekma bolj ali manj odločena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.