Drugi športi

FOTO: Senzacija v Las Vegasu: Diaz po več kot petih letih prvi porazil zloglasnega McGregorja

Las Vegas, 06. 03. 2016 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V noči na nedeljo je bil v Las Vegasu na sporedu veliki spektakel mešanih borilnih veščin poimenovan UFC 196. V velterski kategoriji sta se pomerila zloglasni Irec Conor McGregor in Nate Diaz. Svetovna javnost je pričakovala zmago McGregorja, dobila pa šok v obliki zmage Diaza.

Ljubitelji mešanih borilnih veščin so z nestrpnostjo pričakovali obračun Irca Conorja McGregorja in Američana Natea Diaza, ki je bil na sporedu v sloviti MGM Grand Areni v Las Vegasu. Borba sicer sprva ni bila načrtovana kot del spektakla UFC 196, saj bi se po prvotnih načrtih moral McGregor boriti z Rafaelom dos Anjosom, a se je slednji iz borbe umaknil dva tedna prej zaradi zloma stopala. Iz med mnogih kandidatov je nato vskočil 30-letni Diaz in svojo priložnost v oktagonu odlično izkoristil proti enemu najbolj prepoznavnih in priljubljenih borcev v svetu mešanih borilnih veščin. Diaz je namreč z odličnim prijemom v drugi rundi Irca prisilil v predajo in s tem prišel do 19. zmage v karieri, v kateri ima še enajst porazov.

Diaz je takole v prijem dobil McGregorja iz katerega se Irec ni več rešil.
Diaz je takole v prijem dobil McGregorja iz katerega se Irec ni več rešil. FOTO: AP
Borbo je sicer bolj otvoril McGregor, ki je še decembra lani nastopal v peresno lahki kategoriji, ko je tudi postal svetovni prvak, potem ko je v zgolj trinajstih sekundah odpravil Joseja Alda. In sprva je kazalo, da mu preskok v težjo kategorijo ne bo delal pretiranih težav, saj je v prvi rundi povsem zasenčil svojega nasprotnika in mu s serijo silovitih udarcev tudi težje poškodoval arkado nad desnim očesom. Toda rahlo oslepljeni Diaz se ni predal in v drugi rundi s svojo serijo močnih udarcev vrnil McGregorju. Irec je nato šel na vse ali nič in storil napako, kar je Diaz izkoristil in ga tudi spravil na tla, kjer ga je nato še nekajkrat močno udaril nato pa ujel v končni prijem iz katerega
se Irec ni več rešil in ni mu preostalo drugega, kot da borbo preda. To je bil za McGregorja tretji poraz v karieri in prvi po novembru 2010. Ob omenjenem številu porazov ima Irec še 19 zmag.

Po borbi je Diaz priznal, da je pričakoval vojno. "Vedel sem, da bo to vojna. Trenutno nisem v najboljši formi. Začeti moram počasi, varčevati z energijo in nato v poznejših fazah dvigniti svoj raven," je povedal Diaz. McGregor, ki v javnosti vselej nastopa zelo samozavestno in brez dlake na jeziku po porazu ni bil pretirano razočaran in je športno priznal poraz."Poizkušal sem malce tvegati. Mislim, da sem bil v prvi rundi boljši, dobro sem varčeval z energijo. Spoštujem Nata, ki je v prvi rundi prejel močan udarec. Takšne stvari se dogajajo v našem športu, tvegal sem in ni se mi izšlo," je po borbi povedal McGregor.

Veselje Mieshe Tate ob veliki zmagi.
Veselje Mieshe Tate ob veliki zmagi. FOTO: AP

Meisha Tate iz izgubljenega položaja do velike zmage
V sklopu UFC 196 sta se za naslov svetovne prvakinje v bantamski kategoriji pomerili branilka naslova Holly Holm in izzivalka Miesha Tate. Branilka naslova je bila na dobri poti, da premaga izzivalko, saj je bila občutno boljša nasprotnica tako v prvi, tretji, četrti in peti rundi. In ko se je že zdelo, da bo Holmova še enajsto borbo v karieri dobila, se je dve minuti pred iztekom borbe prebudila Tateova. Z izjemnim prijemom je na tla spravila branilko naslov, ki se nikakor ni uspela rešiti. In čeprav je bila v izgubljenem položaju, Holmova ni želel predati in je v borbi vztrajala tako dolgo, dokler jo ni Tateova s prijemom spravila v nezavest. Za Miesho je bila to 18. zmaga v karieri, v kateri ima še pet porazov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
06. 03. 2016 22.06
-11
rikirikson utihni pa se pober spat
mišelin
06. 03. 2016 20.26
-16
ej ti rikison pejt u jok pa na drevou bevrlija
mišelin
06. 03. 2016 20.26
-15
rikirikson
06. 03. 2016 20.54
+19
hh sej je res mal velik komentarjev, sam mi res pritisk naraste ob vseh teh conor fenih, ko spremlajo mma sam v konor eri, torej teh 5let in misljo da je konor bog. myass, daleč od kompletnega borca torej daleč od tega kar gledalec od mmaja pričakuje. Tisto da je pa champ, je pa skor kokr vujačićevi prstani v nba.. tut fedor da bi se spustu dve kategorije nižje v svojih časih, kot to konor počne celo svojo kariero, bi bil tut multichamp vrjetn.. sam take arogantnosti itak ne premore nihče drug kot ta smešni irec, potem pa pride na svojo "primarno" pozicijo pa pade, pa najdejo vsak detail borbe, ki pazljivo NI TRAJALA niti cele 2 runde, ampak ocenjujejo kako je biu konor bolši tralala. myass, nebi mu dal hrbta tako enostavno če se nebi ustrašu brutalnega KO. Hrbet je pa itak bla najbol enostavna opcija poraza, da bi pa iz tiste pozicije mislis da bi ušel diazu? nemogoče.. tega se je zavedal, pa tut sape ni mel več, da bi se takrat sploh še karkol obrnu.. definitivno.. nism mojster, spremlam pa ta šport že od pride.a.. tako da menda nekaj pa vseen vem.. tuk intelektualen šport pa spet ni, da ga kdo nebi mogu razumet.
rikirikson
06. 03. 2016 21.09
+16
še vedno pa kljub veliko komentarjev, imam več kot očitno pozitiven odziv na komentarje.. ti pa s svojimi nevmesnimi komentarji očitno ne.. očitno folk vseen raje prebere neko mnenje kot pa tvoje bedarije, ki so bolj za na chat za najstnike.. Lp
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 16.15
+23
Conor je v obdobju nekaj mesecev povečal težo za 10kg+, to za sabo prinese tudi slabšo kondicijo in manj eksplozivnosti... Že v 2. rundi je bil povsem izčrpan... V nekaj mesecih napredovati za 2 kategoriji je praktično samomor, 5 rund Conor v nobenem primeru ne bi zdržal....
rikirikson
06. 03. 2016 16.27
+14
če bi diaz imel kaj več kot dober teden za pripravo na to borbo, bi bil KO v prvi rundi, tako pa da uletiš kot zamenjava, teden pred eventom,. pa da ga v drugi rundi že, je pa več kot očitno da conor ne spada v to kategorijo.
KardinaIFrancRodeVKristusu
06. 03. 2016 16.53
+12
Diaz je trenutno glavni kandidat, da Dos Anjosu vzame pas. Conor pa se bo moral zamisliti, ker očitno je postal preveč aroganten in misli, da lahko premaga vse. Enostavno je tak fighter, da bi sprejel fajt z vsakim, ki ga izzove, četudi je iz velterske kategorije...
rikirikson
06. 03. 2016 17.26
+16
sej je povedal na konferenci, da ni važno, tut če je iz težke kategorije.. vse pasove poimenoval "conor belt" .. sam je mystic mac in nevem kaj vse.. kaj sm potem js? on je napovedal da bo diaza nokavtiral v prvi, js sm napovedal da ga bo diaz nokavtiral v drugi.. pa tudi bi ga.. če mu nebi obrnu hrbta in mu ponudil vrat.. vrat ponudil mojstru bjj je pa tut odločitev in pol.. no vrjetn manj boleče je bilo, kot če bi jih še par pokasiral iz fulmaunta pa bil nokavtiran.. hahah lah je tam pametovat, ko je večji od vseh bil, od palčkov aldotov, mendesov.. zdaj ko je bil pa pred njim večji diaz, je bila pa obratna situacija kakor prej, v kategoriji kjer je "champ"
CestniKolesar370Wattov
06. 03. 2016 18.48
+11
Nisem spremljal neki, ampak Diaz je verjetno moral izgubit ogromno kil v 2 tednih, verjetno 10+. Niti ni imel nekega hudega kampa v teh 2 tednih, zgolj močnejši sparing. Mimogrede, napovedal sem Diaz by submission v 2+ rundi.
fadile
06. 03. 2016 19.34
-13
rikirikson
06. 03. 2016 19.34
+15
diaz ni rabu lih zgubit 10kg.. ker se je model pripravljal na MARATON in ne na borbo, kondicijsko je biu v TOP formi v svoji karieri.. definitivno pa ni oddelal ful kampa priprav na fajt oz je imel le dober teden, da se pripravi na konorja.. torej, nekega taktiziranja, odkrivanja tople vode ni mel, ker ni bilo časa.. v fajt je šou dokaj odprto.. s full kampom bi ga nokavtiral v prvi rundi.. tako sm pa tut js napovedal nokavt v drugi.. in tut pršlo bi do nokavta v drugi rundi iz fulmaunta če nebi konor obrnu hrbta in čakou na submisn by diaz. amen
fadile
06. 03. 2016 19.36
-9
Ce se conor ne bi spihu ne bi diazu pomagala nobena kondicija ;
rikirikson
06. 03. 2016 19.36
+9
fadile, res nimam pojma, maš prav, mma je tako intelektualen šport, da po večini ni enega borca ki bi mu iq presegal številko moje noge.. torej. ne lapaj u prazno..
rikirikson
06. 03. 2016 19.38
+10
in kaj se je konor špilou? na škrge je dihou že ob koncu prve runde hahahahah dej mal poglej kaj je špilanje, pa poglej fajt anderson bisping, pa boš vidu kaj je špilanje in kaj je forsiranje.. kaj ste zdej vsi objokani če je konor sam naredu "samomor" ker se nemorš tko hitr dvignt na dve kategorije višje.. že to da so mu dal za pas takoj borbo z dosanjosom je le marketinška poteza za denar, ne pa zato, ker si je dejansko zaslužu.. s tem "pre-fajtom" z diazom se je pa vidlo, da si ne zasluži borbe za naslov v tej kategoriji. Mogoče si jo zasluž edino Diaz.
rikirikson
06. 03. 2016 19.40
+11
ČE se konor nebi spihou hahahah ja ja, če se nebi.. LE kdo se nebi,.. ko v tako kratkem času dvigneš kilažo za 11kg.. je nemogoče da še preneseš isto formo v to kategorijo.. pa ne basej gluposti mogoče v enem letu nikakor pa ne v tako kratkem obdobju. in ja za to kategorijo je konorjeva veličina 1a in njegova primarna kategorija.. zakaj se torej ne bori od začetka v tej kategoriji in se je skos pucal na dve nižje kategorijo, kjer se je boril s samimi palčki ala aldo, mendes?? hahaha ne basej, prvi, ki se je pojavil z istim ali celo bolšim reachom pred njim ga je pa udesio? dejdej.. ne meč si pesek v oči..
fadile
06. 03. 2016 19.43
-6
Conoru svaka cast,da je sprejeu fajt. Če se nisi vidu conor ne izbea nekih luzerjev za borbo,ampak une,ki so prvaki in tuki se vid,da ma muda. Diaz je zmagu zasluzeno...ce bi se borila do 72 kg verjemi,da bi bila drugacna pesem. Ne trdim,da bi conor zmagu,ampak tko hit se ne bi spihu.
rikirikson
06. 03. 2016 19.44
+11
sam čak.. conor je sam silu v višjo oz dve višje kategorije, ga ni noben prosu.. DIAZ pa je v tisti kategoriji že od začetka. torej? kaj lapač model majkemi? predvsem zarad marketinške poteze pa je dobu tut titleshot? torej? ne basej.. ne zasluž si on napada na pas v tej kategoriji, za moje pojme dobr da je oddelal en fajt pred le tem in s tem upam da tut zgubu šanso za pas v tej kategoriji - vsaj v tem trenutku ko je zgubu.
fadile
06. 03. 2016 19.45
-10
Ce je zate palcek jose aldo clovek ,ki je biu neporazn 10 let ok!! nimam ti vec kj za rect...bos vidu v prihodnosti kje bo conor a kje diaz .lp
rikirikson
06. 03. 2016 19.48
+12
za conorja je palček. in ti men govoriš kok se spoznam o mmaju? dej poglej pre-fighte, al pa vsaj številke ki nakazujejo conorjev reach.. VSI vedo da conorjeva veličina nakazuje na to, da bi on moral bit v tej kategoriji ko se je boril SEDAJ z diazom! on pa se je pucal na 2 kategorije nižje CELO svojo kariero do SEDAJ! TOREJ? ja.. aldo je za gregorja palček, po konstrukciji oz VELIČINI. prav tako mendes. prefight poglej pa z diazom.. ko se situacija malo obrne! in ne basej.. očitno si lih ene tok velik poznavalec mmaja, kokr je dolga conorjeva era.. pa ne misli da mma obstaja le teh 5let. ;)
rikirikson
06. 03. 2016 19.52
+12
dej kmet fadile, poglej višino conorja, pa alda, al pa mendesa.. pa primerjej še višino conorja pa diaza pa npr dosanjosa.. pa ti bo jasno, da se je conor celo kariero ŠTULIL v nižjo kategorijo od svoje PRIMARNE, oz celo v dve nižje od svoje primarne kategorije.. in je PRVAK le zato, tako namreč tut opisujejo njegovo kariero vsi PROFI kritiki MMAja. tako da ne basej kot da bi dajal boksat srednješolca z osnovnošolcem je cela njegova kariera.. potem ko je dobu pa sebi podobnega oz sebi primernega se je pa njegov pohod končal.. smešno.. da ne govorimo o tem da se je diaz pripravljal na maraton in ne na fajt.. za fajt se je pa prpravlal lih en teden pa še mal.. torej kaj basaš?? dej utemelji.. res neumnost na vrhuncu vrjetn razumš da če bi diaz oddelal cel ful kamp priprav za fajt, da bi conor padu že v prvi rundi a? vrjetn ne razumš pa vseen, ker ne razumš že osnov fizike.. kako bi potem razumel šport, ki ubistvu neke posebne pameti ne zahteva niti za gledalca, ker ni lih nekej velik pravil, pa še tisto kar jih je, je intelekt na stopnji male šole? hahahah
rikirikson
06. 03. 2016 19.57
+11
conorju svaka čast da je sprejeu fajt.. CONOR SE JE PRPRAVLAL NA TO KATEGORIJO s KOMPLETNIM KAMPOM. DIAZU SVAKA ČAST, KI SE JE PRIPRAVLJAL ZA MARATON in FAJT SPREJEL kljub temu da ni bil pripravljen!!! svaka čast za tako zmago, ne za tako ŠIROKUSTENJE conorja, conor belt in podobno.. arogantnež je dobu svoje.
pusitemikitu
06. 03. 2016 15.44
-8
CONOR IS STILL THE CHAMP!!
rikirikson
06. 03. 2016 16.06
+11
hahah ja, sam v tej kategoriji nebo nikol, kokr se je širokustil.. hahah "conor belt"
rikirikson
06. 03. 2016 16.11
+13
pa tut ko bo rematch z aldom, nebo trajalo le par sekund. no.. mogoče le v drugo smer, ker tut aldo se nebo več spustu v odprt dvoboj, ampak sou na tla, kjer pa konor nima nobene pozicije, več kot očitno.. "still champ" je torej le še uprašanje časa.. vrjetno ufc200 bo povedal svoje..
pusitemikitu
06. 03. 2016 18.23
-10
bomo vidl ;)) conor je bog za use tele lulcke, upam si stavt da ce ne bi rabu pridobit 11kg v tako kratkem casu bi bil dovolj eksploziven in hiter da bi haral tudi v tej kategoriji:)
rikirikson
06. 03. 2016 18.33
+11
če nebi pridobil teh 11kg, nebi sploh se boril v tej kategoriji.. ni ufc neka srbska organizacija, da ma openweight fajte.. hhh
rikirikson
06. 03. 2016 18.37
+13
in ta tvoj BOG.. bi se po veličini že tko moral borit vedno v tej kategoriji. Torej zakaj se je skos pucal na dve kategorije nižje in se boril s palčki ala mendes, aldo? od vseh je bil za glavo večji, le poglej pre-fight sesne.. Zdaj pa ko je pršu v "svojo" primarno kategorijo, pa je dobu diaza, večji reach, tut med drugim za glavo večji.. je pa že po prvi rundi bil brez sape? ha ha ha kako da diaz ni padu od njegovih udarcev, kakor so padal v peresnih kategorijah? .. ja fant.. v tej kategoriji konor nima kej delat.. sploh pa je daleč od kompletnega borca. Standup je povprečen, parter, daleč pod povprečjem.. za peresne kategorije je dober, ker ima bolši reach od ostalih.. v tej kategoriji ko se reach nekako izenači, on ne pride do izraza.. zanimivo
rikirikson
06. 03. 2016 18.41
+13
in si upaš stavit, da če bi se NATE diaz pripravljal na fajt več kot en teden, da bi conor imel še več šans? hahahahah če bi se diaz pripravljal na fajt tok časa kot konor in ne na MARATON, bi konorja nokautiral v prvi rundi, brez brige.
Petarda10
06. 03. 2016 15.34
-11
Škoda Conor upam da se vrneš močnejši! seveda pa sramota za Slovenijo da ni bilo nobenega prenosa ko pa je kakšen beden boks ko lahko zraven zaspiš pa takoj na voyo in tvju sramota
CestniKolesar370Wattov
06. 03. 2016 18.49
+6
Plačaj PPV tako kot ostali. Zastonjkar en, UFC je kapitalistična organizacija.
Petarda10
06. 03. 2016 20.25
-8
mišelin
06. 03. 2016 15.29
-13
tale rikirikson misl da je general na 24 ur.tvoj onercek je dubu po betic hhhahah.
rikirikson
06. 03. 2016 15.40
+13
lah mislim kar želim ti pa lah sisaškitu.. živim v slo, lah pišem komentarjev kokr čem. drugo.. moj onerček? navijal sem za DIAZA, kot vedno in od nekdaj. Če ne za Nate diaza, pa za nicka diaza. Tko da sisajkitujošjedanput. mwa in tudi, ko sem izvedel da bo diaz prišel kot zamenjava, čeprav le z dobrim tednom priprav na ta fajt, sem vedel da bo zmagal..
Petarda10
06. 03. 2016 16.40
-6
ne vem kaj je tu smešnega? pejt ti v ring da te nabije en da ne vstaneš več gor!
OPUSDEI
06. 03. 2016 15.18
+6
Uporabnik 269
06. 03. 2016 15.09
-12
Razmesaro ga je, pol pa se začel norca delat in dobil batine.
rikirikson
06. 03. 2016 15.18
+11
konor ni nikogar razmesaru.. očitno nisi gledal fajta, razen klip na 24ur.. pa prebral neumen članek.. pač zadel ga je 2-3x odprl mu kožo, povzroču krvavitve.. toje pa vse.. in ni se delal norca, ampak je dihal na škrge.. in da ni bil KO iz fulmaunta, mu je obrnu hrbet, majstru jujista in mu ponudu možnost za choke.. tako je zgubu vseen na dost lažji način, kot da bi ga diaz demolirou iz fulmaunta.. hahah
plasticman
06. 03. 2016 14.54
-20
Piscu članka se očitno ne zdi vredno omeniti, pa naj jest: Človek (Diaz) je že 11 let vegan, tolk za tiste, ki mislijo, da po tej dieti postaneš "pussy"!
rikirikson
06. 03. 2016 15.03
+14
hahah in to bi biu teb mainpoint tega članka? pamet si pa na drevesu pozabu kot otrok? hahahah
rikirikson
06. 03. 2016 15.09
+15
aja, pa dieta je nek cikel.. vegani pa ne ciklirajo, ampak tako živijo.. torej veganstvo ni dieta, ampak je način življenja oz način prehranjevanja.
Uporabnik 269
06. 03. 2016 15.10
-14
A lastno kri je dovoljeno zaužit ? Ker Diaz je bil razklan, ko pra*ec.
plasticman
06. 03. 2016 15.17
-14
Haha, sami minusi, ne me je..t! Ne, niti slučajno naj ne bi bil to "point" članka, moj komentar ni bil mišljen v to smer! Če velja splošno načelo med običajnimi človeškimi vsejedi, da veganska prehrana (ok, sorry, res to v slovenščini ni dieta!) ni naravna in da ti ne da vseh potrebnih hranil, potem pa dolgoletni vegan premaga 5 let nepremagljivega borca, je povsem naravno, da to omenim! Zdej pa kar naprej talajte minuse, če boste tako lažje zaspali!
rikirikson
06. 03. 2016 15.20
+15
5let nepremaglivega borca? daj še poglej, v kateri kategoriji je bil nepremagljiv.. v 10+kg manj kategoriji.. zdaj pa se je spravil na isti nivo? NI, ni mogoče.. zato pa je vegan zmagal. pa nimam niti nič proti. Navijam za Diaza vedno. verjetno nekdo ki se celo kariero bori v tej kategoriji malo bolj nadzoruje svojo kategorijo, kot nekdo, ki uleti kot prišlek iz 2 kategorije nižje v višjo kategorijo.
videonadzor
06. 03. 2016 14.54
+11
gleedal diaza že nekaj borb..tip je zmeraj otkačen in ta zmaga mene ni presenetila...pravi street borec...po domače buumm,buumm..pa dosti srca...
alex77
06. 03. 2016 14.45
+8
Jst tud menim da je Diaz izkoristil sibko tocko McGregora...in sem se vedno jezen..p..zda pa ne obracat hrbta...
rikirikson
06. 03. 2016 14.50
+14
on ga je obrnu da ni bil KO iz fulmaunta, več kot očitno in mu dal priložnost za choke. v tisti poziciji bi se končalo v obeh primerih z zmago diaza, konor je pač izbral lažji poraz, kot pa še par udarcou v glavo.. sploh pa tut kardio konorja ni bil na nivoju.. nemoreš v tako kratkem času 10kg spravt gor in hkrati obdržat eksplozivnost, hitrost ter kondicijo.. nikakor.. definitivno pokaže že to, da je nate mel le dober teden za konorja se pripravit, pa ga je vseen zakluču v drugi rundi.. le zamislte se, kako bi blo če bi nate oddelal cel kamp priprav.. konec bi blo že v prvi rundi..
rikirikson
06. 03. 2016 14.16
+11
Pričakovano. Diazov reach je bil izrazit že v prvi rundi, ko je držal distanco, v drugi rundi je conor bil že skoraj brez sape, 11kg več v tako kratkem času le ni za spravt na isti možen kardio nivo,. Diaz če bi oddelal full kamp priprav kot je oddelal konor, bi ga diaz že v prvi rundi zmagal, mogoče celo s KO, tako je pa le z dobrim tednom priprav oddelal fajt na zelo dobrem nivoju in končal v drugi rundi pričakovano.
rikirikson
06. 03. 2016 14.21
+14
pa itak če mu conor nebi dal hrbta in mu ponudu priložnost za "choke" .. bi bil itak brutal KO.. definitivno, ko mu je dal hrbet, je vedu zakaj, vedu je da bo to "najlažji" poraz.. da daš hrbet nekomu kot je nate, s črnim pasom.. hahah smešno malo ane :) je pa vseeno bolš, kokr da bi mu smashnu glavo totalno.. hahah
rikirikson
06. 03. 2016 14.42
+16
in le cepajte minuse conor fani, ki ste spal, medtem ko sm js gledou live. da vam še povem obnovo, pa da mi minuse podelite? vaš conor je v prvi vrsti sam PRIZNAL, ne za 24ur kokr tle piše.. ampak octagon interview poglejte, da je bil NATE boljši. definitivno. prva runda.. nate je z reachom distancirou konorja.. zadal mu je mogoče 1¸dober udarec, par slabših.. s tem pa ostal brez sape.. 11kg gor, bi on mogu vsaj 5 full kampov odddelat da bi pršu na isti kardio nivo, kot je bila zdaj ta kategorija 2 kategorije višja od njegove kjer je "champ" drugo rundo ga je pa diaz itak demolirou.. konor mu je v parterju obrnu hrbet, da nebi že iz "fulmaunta" fasau brutal KO in obležal na tleh? da pa nekomu ki ima blackbelt brazilizan jujitsu obrneš hrbet.. je pa tut, pamet in pol? ne.. definitivno je najbol pametna poteza, za konorja in najbol enostaven poraz.. veliko lažje, kot demoliran obraz.. hahah in še enkrat PRIČAKOVANO, napovedal sem tut sam da bo v drugi rundi konec, NAPOVEDAL je tako tut brat nejta, NICK diaz. in konec. lupajte minuse kokr hočte. Conor ni noben bog.
spletni_nepridiprav
06. 03. 2016 14.07
-23
če pasje borbe niso dovoljene zakaj človeške borbe so?
SEJBOBOL
06. 03. 2016 14.21
+13
rikirikson
06. 03. 2016 14.25
+13
ljudje imamo možnost samoodločanja.. o drugih bitjih je pa PRAVILNO, da nemoremo odločat namesto njih oz da take stvari NISO dovoljene.
spletni_nepridiprav
06. 03. 2016 14.42
-12
če bi dva psa spustu u naravi in bi se zapodila drug proti drugemu in zravsala to pomeni da sta se samoodločno odločila torej imajo psi možnost samoodločanja kot ljudje. najbolj da se vrnemo v čase gladiatorskih bojev do smrti z orožjem za zabavo pa to. ali pa človek vs lev to bi bil šele špas...
rikirikson
06. 03. 2016 14.56
+13
Von_Clausewitz
06. 03. 2016 13.43
-12
5 min. borbe v standup-u so posledica utrujenosti in Diaz je izkoristil priliko. Rad bi videl tajca Saenchai-ja notri v kletki, to bi šele bilo zanimivo. Pa da vidimo brazlijan jiu. proti muay thai-ju ? To bi bilo realno merilo omenjenih borilnih veščin.
rikirikson
06. 03. 2016 14.26
+15
mma ni šport, da bi gledal eno veščino proti drugi.. v mmaju so uspešni "kompletni" borci oz tisti, ki imajo oz znajo obe veščine.. standup in parter. res je da so eni bol izraziti v standupu drugi manj.. imamo pa tut kompletne borce, jon jones npr - eden izmed najbol kompletnih borcev mmaja..
rikirikson
06. 03. 2016 14.37
+14
dvomm da v mmaju vsaj v organizaciji kot je ufc, si težko champ le z dobrim standupom ali obratno le z dobrim parterjem..
fadile
06. 03. 2016 13.21
-3
Conor se je spihu...11kil imet vec ni malo. Cestitke diazu. MCgregor mora pod nujno popravit jujitso in rokoborbo in ko to zrihta bo use unicu :D
poper00
06. 03. 2016 13.35
-4
Tako je nasprotnik,ki je težji kot je vajen in katerega ni mogel pospraviti z nekaj dobrimi udarci.Z težjimi nasprotniki brez dobrega jiujitsa nima pogojev.Dobro ,da ni dobil Dos Anjosa,ki bi ga razmontiral.
Von_Clausewitz
06. 03. 2016 13.45
-6
Ni bistvo v tem ker je težji...problem je v tem, da s to težo ti več ne zmoreš določenih gibov, ki si jih prej delal z lahkoto. Sam način borbe...za kar se je obenem nujn prilagajat na težo
fadile
06. 03. 2016 14.03
-3
Jz mislim,da bi conor imeu velik lazje delo iz dos anjosom ker je anjos manjsi in conor bi ga v stand upu dobiu,ce pa bi se borba koncala u parteru bi blo isto kot pri diazu
rikirikson
06. 03. 2016 14.17
+10
definitivno bi mel lažje delo z dosanjosom, ker mata nekak isti reach.. nate je iskoristu svoj reach max že v prvi rundi, ko je konor mahal v prazno, s tem pa spraznu tut svoje baterije, v drugi je pa nate oddelal kar je čakal prvo rundo..
poper00
06. 03. 2016 14.47
-2
Dos Anjos je v vseh elementih nad bratoma Diaz.To je tudi pokazal v borbi.Conor je dihal nad škrge že v prvi rundi.
rikirikson
06. 03. 2016 15.06
+10
poper js mislm da konor v tej kategoriji sploh nima kaj iskat.. ker če tko pogledam, so v tej kategoriji dost bol kompletni borci kot v lažjih kategorijah, ko so res borci, ki so tipični parteraši al pa tipični standup borci.. konor pa ni niti briljanten standup borec, še slabši pa je v parterju.. da še pogledamo, da v tko kratkem času ni mogu niti kilaže spravt na isti kardio.. pa če še dodamo da nate diaz ni oddelal niti pol kampa priprav za ta fajt oz je mel le dober teden.. pa konor vseen ni mel nekih velikih možnosti, je jasno vse..
poper00
06. 03. 2016 15.28
+9
Rikirikson tudi jas tako mislim.V drugi rundi je po moje vedel,da nima šans in je kar ponudil vrat.
rikirikson
06. 03. 2016 15.43
+11
vrat je ponudil, ker drugega mu ni preostalo.. zgubil bi iz fulmaunta s KOjem in nakasiral še par dobrih šutov v glavo.. al je pa dal hrbet pa s tem hitr zakluču.. ker verjetno ni zgubu spomina, da je nate eden boljši v takšnih zaključkih..
darkTemptation
06. 03. 2016 13.20
+5
Diaz je izkoristil to, v čem je zelo močan in končalo se je tako kot se je.