Odbojka

Slovenske odbojkarice še drugič poražene, tokrat so bile premočne nasprotnice Belgijke

Rotterdam, 24. 08. 2017 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v tretjem krogu dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo drugič izgubila. Po porazu proti Bolgariji je v Rotterdamu morala priznati premoč še Belgijkam, ki so zmagale s 3:1 (24, 13, -23, 23).

Slovenskim odbojkaricam se tudi tokrat ni izšlo po načrtih.
Slovenskim odbojkaricam se tudi tokrat ni izšlo po načrtih. FOTO: OZS

V tretjem krogu dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo je slovenska ženska izbrana vrsta morala priznati premoč reprezentanci Belgije.  Po porazu proti Bolgariji je v Rotterdamu izgubila še Belgijkam s 3:1 (24, 13, -23, 23). Slovenke so srečanje pričele odločno in s tremi zaporednimi bloki povedle s 5:2, enako prednost pa so po napaki nasprotnic obdržale do prvega tehničnega odmora. Belgijke so stopnjevale ritem, odlično napadale in izenačile na 12. točki. Do končnice je bil rezultat ves čas poravnan, v končnici pa so imel več znanja in sreče Belgijke.

Drugi niz je bil za slovensko vrsto katastrofalno slab, a so se v tretjem spet vrnile med žive. Vzpostavile so ravnotežje, se s tekmicami izmenjavale v vodstvu, ko so povedle s 23:20, je že kazalo, da se bo dvoboj podaljšal. Iza Mlakar je nato Sloveniji priborila prvo zaključno žogo, nato pa tudi izkoristila tretjo. Reprezentantke Belgije so si v uvodu četrtega niza hitro ustvarile prednost treh točk (1:4), toda to ni zmedlo borbenih Slovenk, ki so z asom Eve Mori povedle s 5:4. Gledalci v dvorani so spremljali izredno dinamično in borbeno igro na obeh straneh, ritem pa so narekovale slovenske odbojkarice, ki so po bloku Mlakarjeve povedle s 15:12. Po drugem tehničnem odmoru (16:13) so Belgijke zaigrale na vso moč in prišle do vodstva 17:16. V obeh taborih je bilo čutiti veliko nervoze, posledica tega pa v tem delu niza kar nekaj zgrešenih začetnih udarcev. Po izenačenju na 20. točki se je vnel pravi boj, v samem zaključku niza pa sta bili dve napak sicer odlične Mlakarjeve usodne.

S tem so Slovenke izgubile realne možnosti, da bi se uvrstile na eno izmed prvih dveh mest, ki bi jima zagotovili mesto na prvenstvu.

Slovenke se bodo  pomerile še z gostiteljicami, Nizozemkami, ki so prve dve tekmi proti Grčiji in Belgiji gladko dobile. Nizozemke so Slovenke nadigrale tudi na zadnjem evropskem prvenstvu.

Belgija - Slovenija 3:1 (24, 13, -23, 23)

Slovenija: Mori 3, Eržen, Pahor, Igličar, Mlakar 20, Đukić, Mihalinec, Ščuka 17, Pintar, Mikl, Marušič, Planinšec 13, Sobočan 7, Grudina 4.
Grčija: Biebauw, Herbots 4, Courtois, Heyrman 7, Leys 16, Van Gestel 9, Grobelna 20, Aelbrecht 4, Van Heche 4, Janssens 4, Van De Vyver 1, Lemmens, Guilliams 1, De Tant.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.