Odbojka

Odbojkarskega boja za prvaka še ni konec

Kamnik, 23. 04. 2024 23.01 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarice Calcita Volleyja niso izkoristile prve zaključne žoge v finalu seriji državnega prvenstva. Nova KBM Branik jih je na tretji tekmi v Kamniku premagal s 3:2 (21, 17, -23, -25, 8) in znižal zaostanek v zmagah na 1:2.

Mariborčanke so po napetem obračunu izsilile četrto tekmo.
Mariborčanke so po napetem obračunu izsilile četrto tekmo. FOTO: Nova KBM Branik

Tudi tretja tekma je tako kot prvi dve ponudila odbojkarski maraton. Podobno kot na prvih dveh tekmah so si na začetku prednost priborile Mariborčanke, tokrat celo povedle z 2:0, a jo spet izpustile iz rok. Kamničanke so po dveh izenačenih niz, ki sta bila polna preobratov in točk v serijah, izenačile, a za razliko od prvih dveh tekem izgubile "tie break", tako kot so ga tudi v finalu pokala v Kopru.

Iza Mlakar je za Mariborčanke, ki so imele zaključno žogo že v četrtem nizu, dosegla kar 37 točk, zelo dobro predstavo je pokazala tudi organizatorka mariborske igre Andrea Tišma, med drugim je v statistiko vpisala pet blokov. Pri Kamničankah je bila s 26 točkami najučinkovitejša Maša Pucelj.

Gostje so imele v prvih dveh nizih vse niti trdno v svojih rokah. V prvem so s serijo blokov povedle z 12:6, nato vodile s 17:10, Kamničanke so se jim v končnici približale na 21:23, toda Mlakar jim je odgovorila z dvema blokoma za vodstvo 1:0. V drugem nizu varovanke Žige Kosa niso imele tako velikega padca, niz so dobile s 25:17.

V tretjem nizu so pobudo predvsem po zaslugi dobrih servisov Sare Najdič (na koncu je imela v statistiki pet asov) pobudo prevzele domače, a Štajerke vseeno niso bile daleč od zmage. Po zaostanku za pet točk so tekmice na 22. točki ujele, izenačile tudi na 23:23, a Kamničanke so z uspešnima napadoma Andjelke Radišković in Pucelj prišle do znižanje zaostanka.

Še bližje zmage so bile bankirke v četrtem nizu. Vodile so s 15:10, nato pa je Najdić spet poskrbela za serijo točk, njeni začetni udarci so gostiteljicam zagotovile sedem zaporednih. Po vnovičnem izenačenju je as Radišković Gorenke spet povsem približal izenačenju na 2:2, toda tekmice se ni dale, s tremi zaporednimi točkami so prišle do zaključne žoge. A zadnjo besedo v nizu so imele vendarle varovanke Bruna Najdiča, izenačenje jim je zagotovil blok Pucelj.

Zmagovalke je set odločal peti niz, ki so ga gostje odigrale odlično. Z dobrimi servisi so prišle do vodstva 9:3 in 12:4, niz pa nato mirno pripeljale do konca.

Četrta tekma bo v petek, 26. aprila v Mariboru.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.