Odbojka

Urnaut: Ti prvi dnevi so polni entuziazma, polni energije

Ljubljana, 16. 05. 2023 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.F., N.M.
Komentarji
0

Po tem, ko je selektor Gheorghe Cretu prejšnji ponedeljek v Ljubljani na uvodnem zboru priprav na nastope v Ligi narodov zbral predvsem igralce slovenskih klubov, se je teden dni za tem ekipi pridružila še šesterica standardnih članov. Po vrnitvi v domovino iz klubskih okolij in krajšem počitku so se trenažnemu procesu pridružili Tine Urnaut, Žiga in Tonček Štern, Alen Pajenk, Rok Možič in Sašo Štalekar.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Slovenski odbojkarji bodo kmalu začeli s pripravljalnimi tekmami
    01:55
    Iz 24UR: Slovenski odbojkarji bodo kmalu začeli s pripravljalnimi tekmami
  • Tine Urnaut ob zboru slovenske odbojkarske reprezentance
    01:37
    Tine Urnaut ob zboru slovenske odbojkarske reprezentance
  • Rok Možič o treningih slovenske odbojkarske reprezentance
    00:22
    Rok Možič o treningih slovenske odbojkarske reprezentance

 

Zasedba slovenske odbojkarske reprezentance je na pripravah počasi začela dobivati polno podobo. Od začetka tega tedna se na treningih mudi tudi šest odbojkarjev, ki so bili v zadnjih letih nepogrešljivi členi izbrane vrste.

"Vsakič, ko prispem na reprezentančne priprave, je v ekipi prisotne veliko energije in entuziazma. Nič drugače ni tokrat," je uvodoma zadovoljno dejal kapetan Urnaut in dodal,"na pripravah je prisotnih kar nekaj mladih igralcev, ki premorejo veliko potenciala. Zelo sem vesel, da imajo priložnost dela z Giannijem (selektor Cretu, op. a.). Upam, da bodo to kar najbolje izkoristili, postali dobri odbojkarji in razvili lepe kariere."

Po uspešni zgodbi v Grčiji, kjer sta v dresu Olympiacosa osvojila naslov tamkajšnjega prvaka, pokalnega podprvaka ter zmagovalca evropskega pokala Challenge, sta z nestrpnostjo novo reprezentančno snidenje s soigralci pričakovala tudi mlajši izmed bratov Štern, Tonček in Pajenk"Glede na to, kakšno poletje je pred nami in kaj vse nas čaka, je vzdušje v reprezentanci izredno pozitivno in veselo. K temu zagotovo pripomore dejstvo, da imamo cilje na dosegu roke. A do tam nas čaka trdo delo, uigravanje in precej tekem," je vtise ob snidenju z reprezentančnimi soigralci strnil Pajenk. Slednjega so za piko na i uspešni sezoni grški prvoligaški trenerji izbrali za najkoristnejšega posameznika tamkajšnjega prvenstva. "Bil sem precej presenečen, saj je tovrstno priznanje na mojem igralnem mestu zelo težko osvojiti. Vesel sem, da so trenerji opazili moje trdo delo skozi sezono. To mi daje vzpodbudo za naprej ter tudi za nastope v reprezentančnem dresu! Vidim, da lahko reprezentanci dam še več in da skupaj s soigralci lahko naredimo res dobro delo," zadovoljstva in optimizma po nagradi, za katero je izvedel šele po vrnitvi v domovino, ni skrival 37-letni sprejemalec. 

Z dvojno nemško krono se lahko v minuli sezoni pohvali Štalekar, ki pa je nedavno imel kar nekaj težav z neprijetno poškodbo. Konec marca si je natrgal mišico v meču. V ekipo Berlina se je vrnil v končnici Bundeslige in kljub temu, da na igrišču ni preživel veliko časa, dobro pripravljen nestrpno pričakuje reprezentančne izzive. "Velika škoda je, da se mi je pripetila neprijetna poškodba, saj sem med sezono veliko igral. Po prisilnem počitku sem se vrnil v finalnem nizu in na zadnji tekmi odigral super. Ob dobri energiji je to moja popotnica na te priprave. Tudi v reprezentanci želim pokazati, česar sem zmožen in nadaljevati tisto, kar sem kazal pred poškodbo," je pristavil z 214 centimetri najvišji član slovenske reprezentance.

V polni zasedbi trenutno razpoložljivih Cretujevih izbrancev – Janž Janez Kržič in Dejan Vinčić sta poškodovana – bo reprezentanca trenirala od ponedeljka, ki prinaša začetek tretjega pripravljalnega tedna. Tedaj se bosta moštvu pridružila Jan Kozamernik in Klemen Čebulj, ki ju ta torek na Poljskem čaka odločilna, peta tekma niza za bronasto odličje. Že konec tega tedna pa na priprave prihaja prvi iz manjkajoče trojice, Gregor Ropret.

Konec tretjega tedna priprav bo izbrana vrsta delo s treningov preizkusila tudi na tekmi. Odpotovala bo na Nizozemsko, kjer se bo v Anheimu dvakrat pomerila s tamkajšnjo reprezentanco. To bosta tudi edina preizkusa pred začetkom nastopov v Ligi narodov, ki se bo za Slovenijo začel devet dni po vrnitvi v domovino iz dežele tulipanov.

Liga narodov bo prvo izmed treh tekmovanj, ki slovenske odbojkarje čakajo v naslednjih mesecih. Do uvodne tekme s Srbijo v japonski Nagoji (7. junij) ekipo ločijo dobri trije tedni. Po štirih tekmah na daljnem vzhodu prav toliko preizkusov izbrano vrsto čaka še na turnirjih v Franciji (20.–25. junij) in na Filipinih (4.–9. julij). Rezultatska uspešnost jo lahko popelje še na Poljsko, kjer se bo med 19. in 23. julijem odvijala končnica omenjenega tekmovanja. Konec avgusta se bo nato začelo evropsko prvenstvo, konec septembra pa še kvalifikacije za olimpijske igre.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.