Odbojka

David Guetta najbolje oriše stanje duha v izbrani vrsti

Rim, 14. 09. 2023 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
5

Evropski podprvaki Slovenci ali zmagovalci letošnje sezone Lige narodov Poljaki? Odgovor bo dalo igrišče v rimski dvorani Palazzetto dello Sport. Že zdaj je jasno, da gre za reprezentanci, ki se zelo dobro poznata, ki sta sestavljeni iz izjemnih posameznikov. Ki nikoli ne razočarata.

Druga slovenska postaja evropskega prvenstva, Rim, večno mesto. Kraj, kjer bodo slovenski odbojkarski reprezentanti poizkušali uresničiti svoje sanje, zlate sanje. Naloga, ki je vse prej kot enostavna, a miselnost, ki krasi izbrano vrsto, še nepremagano na letošnjem Eurovolleyju, dovoli sanjati tisto, kar na ravni prvenstva stare celine šteje največ. Če kogarkoli v izbrani vrsti vprašaš, ali je čas za zlato medaljo, vsakdo med njimi izstreli: "Ne, čas je za polfinale! Naša osredotočenost je zgolj in samo pri naslednjem obračunu, pri dogajanju v naši izbrani vrsti, na naši polovici igrišča." Miselnost, ki jih je pripeljala do sedmih zmag. Do spopada s Poljaki, ki so jih ravno v tej fazi tekmovanja premagali na evropskem prvenstvu 2019 (v Ljubljani) in 2021 (v Katovicah).

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v rimski dvorani Palazzetto dello Sport opravila dva treninga, oba med 10. in 11. uro.
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v rimski dvorani Palazzetto dello Sport opravila dva treninga, oba med 10. in 11. uro. FOTO: 24ur.com

A ko kapetan izbrane vrste Tine Urnaut jasno in glasno pove, da se od zgodovine ne da živeti, ampak je najpomembneje tisto, kar se bo v dvorani Palazzetto dello Sport v Rimu zgodilo tokrat, v polfinalu evropskega prvenstva. Poljski selektor Nikola Grbić Slovence dobro pozna, pozna karakteristike posameznikov, dobro ve, kdo lahko preseneti, kdo je na tako visoki ravni, da zanj rešitev ne obstaja, kje so šibke točke Slovenije, če jih sploh ima. Sploh potem ko je lahko podrobno analiziral prav vse udeležence zaključnega turnirja v Rimu pred kratkim. V Krakovu, na Wagnerjevem memorialu, kjer so Slovenci odpihnili Poljake, so igrali tudi Italijani in Francozi. "Vsi smo videli, kako je Slovenija odigrala proti nam. Rekel bi, da so prišli do skalpa brez resnejšega naprezanja, mi pa smo trpeli. Slovenija je res izjemna reprezentanca," se je pred zbrano množico predstavnikov sedme sile na prizorišču v Rimu polfinalnemu tekmecu poklonil Srb na klopi Poljske.

"Tekma, ki smo jo zmagali s 3:0 v nizih, je za njih prišla v zelo neprijetnem trenutku. Prišli so z izjemno napornih priprav, 14 dni so nabirali kondicijo, bili so utrujeni. Kot vseskozi govorim, oziranje nazaj ne šteje," poudarja kapetan slovenske izbrane vrste. Za varovance Gheorgheja Cretuja so od prihoda v Rim na sporedu treningi v fitnesu, dva treninga v dvorani in temeljita analiza tekmeca. Čeprav igralna površina v dvorani ni najboljša, Slovenci so jo morali za sredin jutranji trening še nekoliko očistiti, saj prireditelji delajo prav vse v zadnjem hipu, bo ta za vse enaka. Bolj kot to bo pomemben odnos na igrišču, potrpežljivost v odločilnih trenutkih, zaključevanje izdelanih akcij in izkoriščanje težkih žog za dosego zastavljenega cilja.

Za glasbo skrbi DJ Pajo

Slovenija ogrevanje praviloma oddela ob taktih glasbe, za nabor le-te pa skrbi izkušeni srednji bloker Alen Pajenk. Izbor je zelo motivacijsko naravnan, ob prihodu v dvorano, še pred prvim stikom z žogo pa je igralcem namenil najnovejšo priredbo nekdanjega hita skupine Eiffel 65 – Blue, tisto, ki jo izvaja David Guetta in nosi naslov I'm good. Naslov, ki nazorno opisuje stanje duha v slovenski reprezentanci. Zavedajo se, da premorejo kakovost, potrebno za naslednji korak, a po drugi strani so z obema nogama trdno na tleh. Brez širokoustenja, z zavedanjem, da so daleč od zastavljenega cilja, osredotočeni le na polfinalni obračun.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
14. 09. 2023 16.58
Mi lahko nekdo pove, kdaj danes je prenos tekme in na katerem programu?
Boris Kavčič
14. 09. 2023 17.04
+1
puspan
14. 09. 2023 17.07
INAZ
14. 09. 2023 15.43
+5
Me kar skrbi. Poljaki so proti Srbom razturali. So izjemno močna ekipa. Navijamo za naše.
titomeni
14. 09. 2023 16.07
+0
Oni so boljsi od nas. Vprašanje bo dnevna forma