Nogomet

Žreb: Barca spet proti Ibrahimoviću, ponovitev lanskoletnega finala med Realom in Atleticom!

Nyon, 20. 03. 2015 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V švicarskem Nyonu so opravili žreb četrtfinala nogometne lige prvakov. Igra kroglic je želela, da se bosta za vstop med štiri najboljše klube tega elitnega tekmovanja pomerila lanska finalista Atletico in Real. Finale lige prvakov bo letos v Berlinu.

Madridski obračun bo tako nekakšna ponovitev finala lanske sezone, v katerem je Real po podaljških zmagal s 4:1. Real, ki ima deset naslovov evropskega prvaka, bo skušal kot prvi ubraniti naslov prvaka, nazadnje je to uspelo Milanu leta 1990. Real je sicer v osmini finala izločil Schalke, Atletico pa Bayer Leverkusen. "Atletico je zelo konkurenčna ekipa. V tej sezoni smo se velikokrat pomerili z njim in ga poznamo zelo dobro. Tukaj ni skrivnosti. Atletico je ekipa, ki ve, kako tekmovati, prejema malo zadetkov, dober je ob prekinitvah. Videli bomo, ali ga lahko premagamo in se vrnemo na žreb za polfinale," je za spletno stran Uefe dejal direktor Reala Emilio Butragueno. Real na šestih medsebojnih tekmah v tej sezoni še ni premagal Atletica. "Nogomet nima spomina. Velika napaka bi bila, da bi razmišljali o rezultatih, ki smo jih v zadnjem času dosegali proti Realu," opozarja direktor Atletica Clemente Villaverde.

V četrtfinalu lige prvakov se bosta pomerila lanskoletna finalista Real in Atletico.
V četrtfinalu lige prvakov se bosta pomerila lanskoletna finalista Real in Atletico. FOTO: Reuters

Barcelona, tretja španska ekipa med najboljšo osmerico, bo igrala proti staremu znancu iz skupinskega dela tega tekmovanja. PSG, ki je v osmini finala izločil Chelsea, je na domačem igrišču takrat zmagal s 3:2, Barcelona, ki je končala pot Manchester Cityja, pa na svojem s 3:1. Barca in PSG sta se srečala tudi v četrtfinalu sezone 2012/13, Katalonci so napredovali zaradi večjega števila golov v gosteh. "PSG je stari znanec, z njim smo se srečali tudi v skupinskem delu. Je izvrstna ekipa, ki je močno okrepila svoj kader. Morali se bomo res boriti za zmago. V četrtfinalu so vsi klubi močni, tudi PSG, tako da bo težko," meni Barcelonin podpredsednik Jordi Mestre.

Bayern, zmagovalec leta 2013, se bo pomeril s Portom, ekipo, ki ga je premagala v finalu leta 1987. Bayern je sicer v osmini finala izločil Šahtar Doneck, Porto pa Basel. "Ozračje v Portu je zelo vroče. Spremljal sem Porto v finalu lige prvakov leta 2004 proti Monacu. Vzdušje na stadionu je bilo izjemno. S takšnimi navijači ne bo lahko za nas, toda igrali smo že na veliko različnih stadionih, tako da bomo vedeli, kaj pričakovati," je po žrebu povedal Bayernov vratar Manuel Neuer. Juventus, ki je izločil Borussio Dortmund Kevina Kampla, se bo pomeril z Monacom, ki je kljub dejstvu, da mu mnogi namenjajo vlogo najšibkejšega med elito, dokazal svojo kakovost z izločitvijo londonskega Arsenala. "Juventus je med največjimi klubi. Je favorit. Srečo smo imeli, da bomo igrali povratno tekmo doma. Poskusili bomo izvleči čim več," pravi trener Monaca Leonardo Jardim. Nekdanji zvezdnik Juventusa Pavel Nedved pa je povedal: "Imamo priložnost prebiti se v polfinale. To je najpomembnejše."

Prve tekme bodo 14. in 15. aprila, povratne pa 21. in 22. aprila. Polfinale bo 5. in 6. ter 12. in 13. maja, finale pa bo 6. junija v Berlinu.

Pari četrtfinala lige prvakov:
Paris St. Germain - Barcelona
Atletico Madrid - Real Madrid
Porto - Bayern München
Juventus - Monaco

Liga Evropa: Fiorentina Iličića in Kurtića dobila kijevski Dinamo

Fiorentina se je v četrtfinale uvrstila po zmagi proti Romi.
Fiorentina se je v četrtfinale uvrstila po zmagi proti Romi. FOTO: Reuters

V Nyonu so opravili še žreb četrtfinala v ligi Evropa. Fiorentina, za katero igrata Josip Iličić in Jasmin Kurtić, se bo za vstop v polfinale borila s kijevskim Dinamom. Branilka naslova Sevilla se bo merila z Zenitom, Dnjepr Dnjepropetrovsk z Bruggem, Wolfsburg pa z Napolijem.

Prve četrtfinale tekme bodo na sporedu 16. aprila, povratne pa 23. aprila. Polfinale bo 7. in 14. maja, finale pa 27. maja v Varšavi.

Pari četrtfinala lige Evropa:
Sevilla - Zenit St. Peterburg
Dnjepr Dnjepropetrovsk - Brugge
Dinamo Kijev - Fiorentina
Wolfsburg - Napoli

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (376)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
21. 03. 2015 14.55
+4
En se je spodaj "spotaknil" ob naslovu z opombo, da je mal "čuden"... Ima popolnoma prav, je pa bil preveč mil v svoji pripombi... In ... zakaj jaz to sedaj pogrevam? Zato, ker ta naslov je res be.dast! 1. Barca bo tekmo proti Ibrahimoviću dobila s službenim rezultatom, ker Ibre ne bo na terenu, zaradi rdečega kartona... in če se nasprotnik ne pojavi- jasno: parforfe 3:0! 2. A je lanskoletni finale razveljavljen, da ga morajo ponoviti? Avtor je verjetno želel biti malo duhovit žal, ispadlo je pa bolj be.dasto!
7strel
21. 03. 2015 09.59
+7
Adijooo realcek papa ;)
Ka pa mislis
21. 03. 2015 21.02
-2
sportko47
22. 03. 2015 06.56
+0
Trend upam da si ne bos spodjim clankov unicil kariere tle gor! Sicer je meni ta bolj vsec kot tisti kjer se delas prepametnega z svojimi pojasnili kaj smo mi gledal po TV! Bojim se namrec da do tvoji feni tle gor bolj kratke pameti, da ne bojo tega razumel in bojo zahteval pojasnila! In pol k bos dons resno dtartal z postavami in sistemi bo cela zmeda v smislu kva je zdej res! Tako resen komentator kot si ti si po mojem to tezko privosci.... Zaradi podanikov mislim!
Trend01
22. 03. 2015 09.23
+0
Moji feni? Jaz nimam fene. Spet visoko letaš. (če misliš, da jih imaš sam, to še ne pomeni, da jih imamo ostali). Pa "svoje" podanike" pozdravi. Veš pristaši Reala, če jim nekaj ne paše, navdno kaj napišejo in ne samo +- talajo. So že razumeli. Brez skrbi. V glavnem.
Trend01
21. 03. 2015 08.32
-4
Iz Madrida sem dobil zelo zanimivo informacijo. Kot lanskima finalistoma sta lahko Atletico in Real izbirala nasprotnika (evo, delegiran žreb). A glej ga zlomka. Zaradi načina kako je Atletico lani izgubil, je imel prednost pred Realom. Ker ima Atletico zelo zahtevno trenutno finančno situacijo in nezmožnosti potovanja navijačev v tujino, sta glavna lastnika (Miguel Ángel Gil Marín in predvsem novi lastnik Wang Jianlin) predlagala za nasprotnika Real. Pa že revanšo tako dobijo. Real je vse skupaj tudi potrdil, saj mu Monaco zaradi premajhnega stadiona ne odgovarja, Porto je premalo zanimiv (pa še njihov Casemiro bi moral igrati - to jim ne ustreza) , Juve je le Juve (so imeli lani velije težave z njim), Da ne govoril o agresivnem PSG-ju (menda naslednja točka za Ronalda, ko neha v Španiji), Bayern pa raje ni bil v špilu. V špilu je bila sicer Barcelona, a so v Realu zavrnili to možnost, saj so razočarani, ker so na ligaški temi dobili le 500 vstopnic in še te so bile po nori ceni 111 EUR. Na koncu sta se ekipi odločili za madridski derbi. Korajžno in pošteno do navijačev! Ni kaj.
MM?
21. 03. 2015 09.20
+4
Trend01
21. 03. 2015 09.27
-1
MM?
21. 03. 2015 09.37
+2
Sej vem, da imaš smisel za humor, ampak pol fantov tukaj gor tega ne bodo štekal. Ampak, saj je prav, naj si mislijo kar hočejo. Moraš jih malo s sarkazmom.
Trend01
21. 03. 2015 10.01
-2
Če "ornk" prebereš ima zadeva glavo in rep. Logika bi celo prijela. hehe
MM?
21. 03. 2015 10.50
-1
Vse napisano je korektno, le še res bi moralo bit.
TomažNovak
21. 03. 2015 12.13
+5
Trend,. opusti alkohol in droge. To je moj nasvet. Nora cena 111 EUR za vstopnico na CN? Stari, pod 100 EUR vstopnic za EC sploh ni. uradne cene povprečnih vstopnic se gibljejo med 150 in 250 EUR, na črnem trgu pa od 500-900 EUR.
Trend01
21. 03. 2015 12.39
-2
Stari, poglej kako je bilo na prvem El clasicu. Potem govori. A sploh veš kam so jih postavili? Kaj je pa na črnem trgu me pa ne (tudi tebe nima kaj) zanima. P.s. - o alkoholu in drogah mi pa tudi omenjaj ne. Tu bova pa takoj črto potegnila. Karta je za navijače Reala dražja za 31 evrov.
Seljako1899
21. 03. 2015 18.31
+2
hvala bogu da je dražja če bi se mene vprašalo jih sploh ne bi spustu na stadion naj gledajo EC na bernabeu ker ga hočjo met zase in ne pustijo da se odigra pokalna tekma na njem..."Kot lanskima finalistoma sta lahko Atletico in Real izbirala nasprotnika" že tuki si pofejlu...
Trend01
21. 03. 2015 18.41
+0
Zato sem tudi tako začel..... To je pa dejanska svinjarija, da ne pustijo igranja finala pokala. To nimajo prav. Verjetno bi bilo sicer podobno tudi, če bi bilo obratno. Glede cene Seljako: Real je dal Culetom ceno 88 evrov.
Ka pa mislis
21. 03. 2015 21.05
+1
Js sem dal 200eur na crnem trgu leta 2011 v madridu.
Trend01
21. 03. 2015 23.21
Sem šel na Barcino stran za nakup danes ob cca, 13.00 - 13.30. Bil sem 942 v vrsti za čakanje. Do tega trenutka so prodali čez 64000 kart. Sezonskih seveda ne štejem. Končno je/bo spet CN razprodan.
DELTA22
21. 03. 2015 01.24
+14
Še enkrat se bo pokazalo kdo je glavni v Madridu! ATLETICO!!!!!!
LocoBlanco
20. 03. 2015 22.52
-9
Priznam v zadnjih tekmah je bil AtlM boljši od nas, ampak ne smemo pozabiti, da smo igrali brez Modriča, Jamesa, Ramosa ter da je bil v vratih Iker! Že na 1. tekmi četrtfinala bodo vsi poškodovani nazaj in upam, da bo vrata branil Navas! Veliko preveč je na 'kocki' da bi Carlo dal priložnost Ikerju, ki je izven forme. Sam osebno upam, da bo Navas branil in to je to! Sam osebno verjamem, da bomo napredovali sploh zaradi tega, ker igramo 2. tekmo doma! CL je glavna prioriteta RM-a in to ponavljam že od začetka sezone in upam, da 'odbranimo' lansko-letni naslov! Mogoče nekateri tukaj ne boste verjeli, ampak najbolj sem se bal, da bomo dobili PSG, ki je iz sezone v sezone vedno boljši, da ne omenjam njihove srčnosti, ki jih je pripeljala do tu kjer so! Izločili so glavnega favorita in to z igralcem manj ter v gosteh. Tako, da mislim, da bo Barca imela še najtežje delo glede napredovanja od vseh ostalih parov! Konec koncev pa upam, da vsak, ki bo napredoval naj napreduje pošteno in brez spornih sodniških odločitev! Vsem klubom želim veliko sreče, seveda pa RM-u največ! To je to, se 'tipkamo' v nedeljo po EC-u! Lp
širimresnico
21. 03. 2015 00.02
+8
sam osebno upam, sam osebno verjamem, upam, verjamem.......jaz sem prepričan da tebe v nedeljo zvečer ne bo na tem forumu
gogi_
21. 03. 2015 09.05
+3
Spet moris,ti nisi real in nimas nic s tem,si le gorec navijac ki zivi v sanjah. Lepo in prav,sam nas pusti pri miru s tem nabijanjem da si ti igral,da ti imas bla bla bla. Ti nimas nic v madridu! Bos pa dobil petardo jutri,samo se ne vem od koga!
MM?
21. 03. 2015 09.26
+1
To kdo je lažji in kdo ne, je zelo relativno. Arsenal-Monaco bi moralo biti opozorilo, da kljub temu da si boljši na papirju in na igrišču, ni nujno da greš naprej.
darkangel31
20. 03. 2015 22.14
-17
napredovali bodo real bayern juventus mogoče tudi farsa odvisno koliko je leesek utajil denarja in kolk ga bodo dali pod mizo
nisde357
20. 03. 2015 22.24
+12
hahahahah kok si bogiii ljubceeek...komaj cakam nedeljo da vam nafilamo ri.ti pa te pol itak nebo 1 tedn na 24 ur kot vedno do sedaj. adijo.
geoid
20. 03. 2015 23.11
+8
LOL vražiček ti se kr sam izključuješ in diskreditiraš, tako da tudi če kdaj na 100 let poveš kaj prav in kulturno, te itak več noben resno ne jemlje. še beli več ne.
morgul
20. 03. 2015 21.53
+3
Letos bo prvak Atletico al pa Juve. Real Atletica ne bo premagou, čeprou si tega želim. Glede na zadnje tekme je Atletico naštudiral Real 200 procentno. Real pomoje nima šans. Useeno upam na boljše rezultate. Hala MAdrid!
geoid
20. 03. 2015 23.09
+4
Atletico je favorit proti baletkam, ampak samo, če ne bo nepredvidljivih scenarijev, kot so kake poškodbe ključnih mož Atletica, padec forme, kaka sodniška oz. igralčeva neumnost, kot recimo zgodnja izključitev ... hitro se lahko vse obrne na glavo.
pikachujekul
20. 03. 2015 21.41
+4
idalni žreb bi bil ; Atletico Madrid - Bayern, Real Madrid - PSG, Barcelona - Juventus, Porto- Monaco.
pikachujekul
20. 03. 2015 21.42
+5
Seni Selmani 1
20. 03. 2015 18.27
+5
Baaaayyeeeerrrrnnnnn <3 Mislim da Letos Real gre dalje ceprav jim ne gre proti atletiko ampak real je real. Upam da grejo dalje in da se vidimo v Berlin. MiaSanMia<3
PIERREBRICE
20. 03. 2015 18.51
+4
No, če sem iskren bi tudi jaz želel, da se stari računi poravnajo v Berlinu. Pa da vidimo! Mia san mia
Seni Selmani 1
21. 03. 2015 07.47
+4
vectron
20. 03. 2015 18.10
+14
zanimiv žreb, po moje se bodo v polfinalu udarili Juve, Bayern, Barca in Real
SFRJJNA
20. 03. 2015 18.56
-2
Po moje pa Juve, Paris, Atletico, kdo bo četrti /sicer realno Bayern samo letos je tihi zmagovalec vsepovsod Porto - čudno ampak resnično/ - naj zmaga šport!
vectron
20. 03. 2015 19.00
+3
Porto je dober, nima pa proti Bayernu možnosti
YiuYiu
20. 03. 2015 18.08
-7
Zanimivo, da pa sedaj ni žreb naštiman, ko Real dobi težkega nasprotnika.
Goooooooool!!!
20. 03. 2015 18.18
+10
težkega? težji bi bil bayern,barca ali juve trenutno...
šumar
20. 03. 2015 18.27
+8
hirajem
20. 03. 2015 18.36
+3
težji so le Barca in Bayern, za tem Psg in potem Juve, Porto in Monaco.. s tem da za Real (glede na videno v zadnjih dveh sezonah) Atletico mogoče še najtežji od vseh!
sportko47
20. 03. 2015 17.22
+0
Pozabte mal na fusbal pa mal pomislte na Prevca, Tepesa !! Zakaj to pravm Prevc bo se z eno tekmo z istim izidom postal najboljsi na svetu! Izmerljivo ne tko k Ronaldo z zlato zogo k je glasovanje kr neki... Tistim orto fanom fusbala... Prevc bi komot kaksno tekmo za Real odspilal!!! A si predstavljate da bi Ronaldo v planici skocu??? Kva bi sele tam krilu z rokami...?!
aleks 2
20. 03. 2015 17.23
+1
Se posebej v starih casih ko so se skakali tako da so mahali z rokami (malo heca ko si ze omenil kriljenje haha)
sportko47
20. 03. 2015 18.35
-1
Kdo mi je dal minus za clanek o Ronaldu in kriljenju z rokami med skokom na velikanki v Planici? Da vidm tiste stiri ce si upate rect , oz napisat poimensko..?!
MM?
20. 03. 2015 18.45
sportko47
20. 03. 2015 19.11
+1
Se enga nucam, vse skupaj jih rabm 6 da mi v dveh urah vrt prestihajo! Zdej k sm povedu kva jih caka se noben ne bo vec javu, isto k za piknik bojo rep med noge stisnl! A prides ti..? bo BOGRAČ za malco!!?
sportko47
20. 03. 2015 19.30
+5
Prostovoljcev je iz minute v minuto vec( sami Realovci predvidevam) tko da kokr zdej kaze bomo ze v eni uri fertik! Neuradno sm slisal da se Trend zanima zakaj jih tolk rabm in kaksen bo sistem! Mamo kr velik vrt , pa se pognojit je treba letos! Sistem bo tko 4 4 2 ( 4 gnoj nalagajo pa karjolo vozjo, 4 stihajo , tist 2 sva pa jest pa nasa k na terasi sediva , bograc jeva in kontrolirava) prvih osem je orto Realovcev , ostala dva pa Messi fena! Tko da se ze na delc vid razlika!
MM?
20. 03. 2015 19.37
+2
Kaj pol mene vabiš? A za rezervo? Sem se že veselil, zdaj pa tkole. Sicer sem bolj šibak, ampak en bograč bom pa že stisnu.
sportko47
20. 03. 2015 19.46
+3
sportko47
20. 03. 2015 19.49
+5
Ne ti bos zdej gost, nism pricakoval tazga navala! Bomo na teraso se en stol in kroznik nastimal! Upam sam da ne cmokas prevec k gre to moji ful na zivce! Jest sm se baje ze cist odvadu!
MM?
20. 03. 2015 19.56
+2
Moja mi ves čas teži, da mi čeljust škripa, cmokam pa itak. Mogoče mi uspe še tvojo navadit, da boš lahko še ti.
sportko47
20. 03. 2015 20.32
+3
Nc mi dobr ne kaze zgleda da bom mogu kr sam stihat sm ze skor u minusu! Zgleda so se Realovci organiziral in stvar vzel zlo resno! Stepajo te minuse k norci, oni res verjamejo da bi Ronaldo boljs skocu k Prevc tekmo odspilu! Lej k si enkrat orto si vedno orto branjo tega polizanca do konca! Stihal bom sal za gnojit bi pa res enga Realovca rabu to znate res dobr !
vectron
20. 03. 2015 21.30
+3
Ah pusti vrt, glej koliko je športa po TV ta vikend...boš štihal v ponedeljek,pa ne preveč gnojit itak bo suša poleti
sportko47
20. 03. 2015 22.01
+4
Ne morm jutr , sm obljubu da bom pa se kar se vrta tice sm podobn Trendu! Sm mal poguglov in staro pratko v roke vzel in tm pise ce stihas in pognojis en dan po delnem soncnem mrku je to idealno za pridelke! Solata , motovilc vse bo zelen ce bo jutr narjen! Sm pa tud prebral da se kivi ( Barca ) in breskva ( Real ) ne stekata prov dobr zato bom jutr se breskvo pozagal! Mal vuduja in simbolike za nedeljski elClassico!
MM?
20. 03. 2015 22.29
+2
Realovci so te čist potolkli in trenutno bi ti imel celo vojsko na vrtu. Po mojem ne moreš tolk bograča skuhat.
sportko47
20. 03. 2015 22.39
+4
Lohk lohk, z mal dobre volje in velik dinamita se vse da! Sam morm se nastudirat kam jim bom korit nastimal ker ce jih res tolk pride in bojo vsi jedl bo guzva! Je treba tut mal na sosede mislt sej ves pol pa zacnejo govorice krozt! " veste kolk jih je blo, pa vsi v belem k eni baletniki, k eno labodje jezero je zgledal, pol so pa zacel jest... da ne govorim kaksen je pol blo.. k bi bomba trescla!
hala madrid 07
20. 03. 2015 17.20
-17
Dalje grejo: Real Madrid, Barcelona,Bayern,Monaco
vectron
20. 03. 2015 18.08
+10
šumar
20. 03. 2015 18.28
-9
juventus je proti tem klubom tretjeligaš hehe
vectron
20. 03. 2015 21.31
+4
Italijani so nevarni za vse,nikoli jih ne smeš odpisat
Dravska strmina
21. 03. 2015 16.06
+2
Real gre dalje, ja... Z Atleticovega stadiona na svojo sedmino...
aleks 2
20. 03. 2015 17.12
+6
Vazn da imamo dvojno zmago !
Trend01
20. 03. 2015 17.19
+8
aleks 2
20. 03. 2015 17.22
+7
To sem upal da bo ze danes.je pa padel drugi zgodovinski dosezek. 5x 20 tock neverjetno..
sportko47
20. 03. 2015 18.25
+0
Kdo mi je dal minus za clanek o kriljenju Ronalda na velikanki v Planici! Da vidm tiste 4 ce si upate poimensko potrdit da ste dal minus!
Dravska strmina
21. 03. 2015 16.08
Tisti štirje lahko za nagrado skočijo skupaj z Ronaldom... Da bodo lažje krilili z rokami...
dajno
20. 03. 2015 16.25
+14
Derbi ali finale pred finalom Barca PSG. Najlažje pa Nemcem in Italijanom... Hočejo prvaka iz teh držav? Delegirano?... tudi če je žreb, vse se da....
Melita Mavsar
20. 03. 2015 15.46
+10
upam da se srečata v nadaljevanju bayern in barca. me zanima kako bo tole izgledalo: tika taka na obeh straneh
Trend01
20. 03. 2015 16.21
+19
čisto obratno kot npr. Atletico vs Chelsea. Bayern, Barca želita imeti žogo, druga dva je ne "marata".... hehe
Goooooooool!!!
20. 03. 2015 18.21
+6
hirajem
20. 03. 2015 18.37
+4
heheh res res atleti in chelsae operirani od žoge
rambek
20. 03. 2015 15.36
+4
ufff barce psg spet...ufff psg je vsako leto boljsi....tezka tekma za obe ekipi tudi madridski derbi bo zelo napet.. bayern pa juve bi morala z izkusnjami opravit z nasprotnikoma...
vojko63
20. 03. 2015 15.25
-11
B M K !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FCBarcaa
20. 03. 2015 17.33
+4
+11
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
alien8potnik
20. 03. 2015 15.24
-3
neeeee, nooooooo. a to vsak dan desetkrat? katarza?
bertoolin
20. 03. 2015 17.17
+4
TEEEEEEEEEVEZ,TEEEEEEEEVEZ,TEEEEEEEEEEEEVEZ.. .
encylolek10
20. 03. 2015 15.08
+10
Pa ne ze spet Fcb-PSG