Nogomet

Bayern in Arsenal v osmini finala, Birsa z Milanom proti Atleticu

Nyon, 16. 12. 2013 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izžrebani so pari osmine finala lige prvakov. Branilec naslova, münchenski Bayern, se bo pomeril z londonskim Arsenalom, Milan slovenskega reprezentanta Valterja Birse pa se bo srečal z madridskim Atleticom. Eden bolj zanimivih obračunov bo tudi dvoboj Manchester Cityja in Barcelone.

Bayern in Arsenal sta se v istem delu tekmovanja srečala že v minuli sezoni, Bavarci pa so napredovali po zaslugi več doseženih golov v gosteh. Skupni izid je bil 3:3. Vodilni ekipi nemške in angleške lige se bosta tako spet spopadli, v Arsenalovem taboru pa upajo, da ne bodo še četrtič zaporedoma izpadli v osmini finala, potem ko so bili v prejšnjih letih od njih boljši Bayern, Milan in Barcelona. Vloga favorita pa je vendarle na strani Pepa Guardiole in njegovih fantov iz Münchna. "Vemo, da je Arsenal tekmec, ki si zasluži izjemno spoštovanje. Želimo si napredovati v četrtfinale, a bomo morali igrati najbolje, kot znamo, če si želimo uresničiti ta cilj. Lahko bi dobili lažjega tekmeca, raje bi videl, da bi nam žreb namenil Zenit, ampak nasprotnikov si pač ne moreš izbirati," je po žrebu dejal predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Štirikratni prvak Barcelona bo igral v enem bolj zanimivih dvobojev osmine finala. Tekmec bo Manchester City, pri katerem so kar optimistično razpoloženi. "Mislim, da bo Barcelona bolj zaskrbljena od nas. To ni več ekipa, kakršna je bila pred dvema letoma," meni trener Cityja Manuel Pellegrini. Strateg Barcelone Gerardo Martino pa pravi: "Če bi pred leti dejali, da bi igrali ta del lige prvakov v Manchestru, bi vsi pomislili na United. Toda zdaj je City zares težak tekmec. Ima številne izjemne igralce, tako da bo ta obračun postregel z vsem, kar lahko ponudi nogomet."

Arsenal in Bayern sta se srečala že v lanskoletnih izločilnih bojih v ligi prvakov.
Arsenal in Bayern sta se srečala že v lanskoletnih izločilnih bojih v ligi prvakov. FOTO: Reuters
Devetkratni evropski prvak Real Madrid je za tekmeca dobil na papirju lažjega tekmeca, in sicer Schalke, lanski finalist Borussia Dortmund pa se bo pomeril z Zenitom. "Nisem še bil v Rusiji, tako da se zelo veselim teh tekem. Intenzivno bomo spremljali igre Zenita. Kdor koli namreč napreduje iz skupine v ligi prvakov, je nedvomno zelo kakovosten. Trenutno pa nočem ničesar ocenjevati ali napovedovati," je povedal trener rumeno-črnih Jürgen Klopp.

Trikratni prvak Manchester United je bržčas zelo zadovoljen, saj mu je žreb namenil grškega prvaka Olympiacos, sedemkratni zmagovalec Milan se bo meril z madridskim Atleticom, ki je suvereno opravil prvi del lige prvakov in pod vodstvom Diega Simeoneja kaže resne namere, da visoko poseže tudi v izločilnih bojih. Eden favoritov je tudi Paris Saint Germain, ki bo igral proti Bayerju iz Leverkusna, Chelseajevemu trenerju Joseju Mourinhu pa se je izpolnila želja in bo igral proti Galatasarayu, pri katerem je glavna violina njegov nekdanji varovanec Didier Drogba. Prve tekme osmine finala bodo 18. in 19. februarja ter 25. in 26. februarja, povratne pa 11. in 12. marca ter 18. in 19. marca. Finale bo 24. maja v Lizboni.

Pari osmine finala:
Manchester City – Barcelona
Olympiacos Pirej – Manchester United
Milan – Atletico Madrid
Bayer Leverkusen – Paris St. Germain
Galatasaray – Chelsea
Schalke – Real Madrid
Zenit St. Peterburg – Borussia Dortmund
Arsenal – Bayern München


pasica Španski kraljevi pokal (četrtfinale)
pasica Španski kraljevi pokal (četrtfinale) FOTO:


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (270)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paprika420
17. 12. 2013 14.44
Čisto pošteno če gledala da je real lani v osmini finala dobil mencester united:-!
NeyMessi8
17. 12. 2013 11.26
-1
Sam boljs ce bi bla barca drga in bi dobili vsaj kaksn lazji nasprotnik kot real al kej tazga
Definbahija
16. 12. 2013 23.34
+3
Ko sem videl Bayern vs Arsenal samo ena beseda je prisla na dan; Pork trolla, kej spet Arsenal!!! (moj drugi top klub) Samo takoj prides do spoznanja; Ce boces biti najboljsi mors zmagovat odlicno dobre ekipe. Tako da korak za korakom Mia San Mia
Nietzsche
16. 12. 2013 23.15
+0
dejstvo je da že nekaj časa real ni dobil poštenega nasprotnika v osmini finala. S tem ne mislim da je schalke slab al kaj ampak pošten kklub mislim bayern ali kaj takega...barca pa roko na srce nikol nima lahkih nasprotnikov tja dopolfinala...no saj potem tudi nima ampak tako pač je...drugače pa vidim da vas veliko piše da barci lahko spet samo sodniki pomagajo do finala pa nevem kaj vse...spet to pišete tisti 10let stari al pa starejši ki nimate nič v glavi :) sem za barco in upam da izločijo city in tudi kolko se govori se je aguero poškodoval tako da nevem na koga tako računate pri cityu'? sredina? toure? xavija pa iniesto pa busqija ste pozabli? če je kje city boljši je v obrambi...pa če bodo imela tega ne golu kot proti arsenalu...bog jim pomagaj visca
Los Galacticos
17. 12. 2013 12.05
-1
Zanimivo da Stuttgartu, takratnemu Arsenalu in razmontiranemu Milanu, ter Leverkusenu rečeš da je Barca imela težke naloge, če jih primerjaš z Realovim takratnim Lyonom ki je šel do polfinala, recimo slabemu CSKAju in leto nazaj še močnemu ManUTDu... Bayern pa dobiva Basel, Fiorentino, Arsenal 2x... Tukaj je najlažje nasprotnike dobival Bayern, če računaš Basel, takratni povratnik Fiore in 1x slab Arsenal in 1x močan Arsenal...
mufc7 1
16. 12. 2013 22.38
+1
ZDAJ JE ŠE PRERANO NAPOVEDOVATI REZULTATE.MOŽNO JE VSE.SAMO PA BO LEPO GLEDATI TEKME IN UŽIVATI.
Mastervoltek
16. 12. 2013 22.18
+1
Finale: Olympiacos Pirej- Zenit pa roka
mitjat
16. 12. 2013 21.31
-5
Uf Barca je dobila daleč najtežji možen žreb je izjavil Felipau po mojem je najtežji žreb je doletel Arsenal.
Goooooooool!!!
17. 12. 2013 09.52
+1
geoid
17. 12. 2013 15.49
ja, ampak za arsenal je bilo to za pričakovat, drugo mesto definitivno prinaša težjega nasprotnika (dobili so sicer najtežjega možnega). če si pa prvi v skupini, pa to ni nujno. in city glede na to, kaj kaže letos, glede na vložke, je bil jackpot nr1., barci pa še posebaj, saj jih pelegrini odlično pozna.
24.kur
16. 12. 2013 20.06
+4
V "derbijih" napovedujem tesno napredovanje Barce in prav tako tesno napredovanje Arsenala. Mislim da City ne bo igral obrambno, zato bo Barca pokasirala kakšen gol, vendar bo iz istega razloga dala kakšnega več. Arsenal pa je letos izjemno močna in "teamwork" ekipa, in glede na to, da večina v 1/4 že vidi Bayern sem prepričan da bo ravno obratno in bo napredoval Arsenal.
geoid
17. 12. 2013 17.20
-1
bayern jih bo deklasiral. mašina že melje, v izločilnih bo še bolj. edina možnost arsenala je, da bodo bavarci spet šli ležerno v drugo tekmo, ker bodo menili, da prednost iz prve že več kot zadošča. nekako ponovitev lanskega scenarija v tem primeru.
geoid
17. 12. 2013 17.23
city vbo igral obrambno, glih proti bavarcem so dokazali, da ne samo, da imajo široko klop, ampak imajo tudi širok izbor taktike. barca ima samo eno, pepček napad, man city pa igra tudi komot samo na kontro, tudi z visokimi dolgimi žogami so lahko nevarni.
Felipao
16. 12. 2013 19.59
+5
Uf Barca je dobila daleč najtežji možen žreb... Morda bi bil težji samo še Arsenal, čeprav v zadnjem času ni v pravi formi. Kar se tiče pa pogumnih izjav Pellegrinija pa se mi ne zdijo čisto na mestu, do februarskih tekem sta še dva meseca in do takrat se lahko zgodi tako padec forme Cityja kot dvig forme Barcelone, ki letos še ni zaigrala tako kot zna. Do januarja prideta nazaj tako Messi kot Valdes, tako da se bo s Cityjem spopadla v polni postavi, City pa bi bolj moralo skrbeti njihova slaba forma v gosteh, kajti če na prvi tekmi v Manchestru ne bodo uspeli zmagati, potem bo na Camp Nou za njih zelo težko. Arsenal je plačal ceno zaradi poraza proti Napoliju in ravno tako dobil zelo težkega nasprotnika v Bayernu, težjega skoraj ne bi mogli dobiti. Pri ostalih parih so favoriti več ali manj znani, se pa znajo povsod zgoditi presenečenja.
Los Galacticos
17. 12. 2013 12.14
+2
Barca je dobila najtežji žreb, ni govora da bi bil težji Arsenal, sploh po zadnji tekmi če si gledal City-Arsenal, za Arsenal bo dobro če letos obdrži TOP 3 v ligi, ker do polovice februarja bojo imel kar 5 derbijev Chelsea, Newcastle, Tottenham, Liverpool, ManUTD, in po tem se bo vidla realna slika Arsenala...
Goooooooool!!!
16. 12. 2013 19.56
+11
city-barca spektakel
THE BEST 1234
16. 12. 2013 19.45
+12
city, ki se je prvič prebil v izločilne boje lige prvakov je takoj naletel na barcelono. City res nima sreče z žrebom. Tekma bo zagotovo zanimiva. Veliko bo odvisno tudi od forme igralcev, (predvsem citijevih), če bodo aguero, negredo in drugi igrali tako kot znajo bi lahko z odlično igro celo premagali barcelono. Je pa res, da sta do takrat še dobra 2 meseca in še ne moremo napovedovati kaj bo takrat. Lahko da bo city v tistem obdobju igral slabo ali bodo poškodbe ključnih igralcev odločale. Osebno si seveda želim da bi napredoval city toda barcelona je izjemna ekipa, ki pa je vendarle bolj ali manj odvisna od dveh ključnih igralcev (neymar, messi), toda ima tudi igralce, ki lahko takrat,ko najmanj pričakujemo zasijejo v vsem sijaju. Jasno je tudi da pri takšnih ekipah, ki se borijo na več frontah hkrati odloča tudi dolga in kvalitetna klop. Več bo jasno že pred in po prvem obračunu. Kar se tiče ostalih parov jasno da izstopa še arsenal-bayern kar pomeni vsaj 3 ure gledanja vrhunskega nogometa. Obe ekipe zaenkrat igrata izjemno osebno bi dal sedaj mogoče malo prednosti bayernu, ker arsenal pestijo številne poškodbe njihovih dobrih igralcev. V obračunu real - Schalke je favorit jasen toda real ne bo smel podcenjevati nasprostnika saj se bi mu to lahko hitro maščevalo. Schalke v tem dvoboju nima česa izgubiti. Imel pa je srečo pri žrebu ( ni pa edini, ki jo je imel, jasno pa je da jo tukaj tudi potrebuješ ) Olympiacos – Manchester United tudi tu je favorit jasen bo pa mogel united izboljšati sedanjo formo saj, bi drugače lahko Olympiacos presenetil (vsaj na eni tekmi verjetno doma) Mian pa igra z atletikom iz madrida,ki letos blesti, če bodo takšno formo obdržali do takrat bodo mislim da imeli pobudo in napredovali. Bayer Leverkusen se bo parisu težko zoprstavil, res je da igrajo odlično toda na drugi strani so igralci kot so brahimovič, cavani in drugi, verjetno bo prva tekma v leverkusnu zanimiva saj bo bayern poiskušal pustiti dober vtis pred domačimi navijači. galatsaray se bo z drogbajem zoprstavil chelseau, ki v tej sezoni še ni pokazal najboljše igre. Tekma v turčiji bo zagotovo zelo zanimiva, napeta in izenačena. V londonu pa bi chlsea izkoristil prednost domače igrišča. Toda galatasaray bi lahko pripravil še eno presenečenje. zenit proti borusiji iz dortmunda. Zagotovo bo zelo napeta prva tekma v rusiji, kjer zenit ne igra slabo. Sta pa to ekipi, ki bosta poiskušali slab vtis iz skupinskega dela popraviti prav na teh dveh tekmah. Čeprav borusija sploh ni igrala tako slabo je pa na koncu popustila, kar bi jo skoraj lahko stalo izpada v ligo evropa. To je moje mnenje, spoštujem pa tudi tiste, ki mislite, da se motim
Goooooooool!!!
16. 12. 2013 20.57
+5
akaOO7
17. 12. 2013 10.37
+2
darkangel31
16. 12. 2013 19.15
+1
barca bo pusnala 100 procentno sam otrocicki si mecejo pesek v oke
darkangel31
16. 12. 2013 19.39
-1
poglej atomski napad in obrambo barcelone objektivno..vidiš? zgubla bio barca z dvema zadetkoma razlike ne 4 proti 2 bo.
Gladiator11
16. 12. 2013 20.21
-1
Barca je navajena pritiska :) bo to zmogel city pa lahko rečem da bolj ne ..
Goooooooool!!!
16. 12. 2013 20.27
+0
darkangel31
16. 12. 2013 21.30
+1
privoščim city arsenalu atleticu da gredo naprej
barca.
16. 12. 2013 21.46
-1
darkangel31
16. 12. 2013 22.44
+0
darkangel31
16. 12. 2013 22.44
-1
geoid
17. 12. 2013 17.27
angel29, to da otročički izjavijo kako neumnost še razumem, da pa ti o nekih 100%, pa je še 2 meseca do takrat, pa ne vem na kaj se boš izgovarjal. otrok še mogoče kdaj postane zrelejši, ti kao odrasel runkel, zgleda ne več.
me Mike
16. 12. 2013 19.03
+7
Real imel kar sreco z zrebom
Los Galacticos
16. 12. 2013 19.13
+1
Res je lahek nasprotnik, ampak tut ostali so, Leverkusen ki ga je ManUTD 5:0 v gosteh, doma zgubljajo od Frankfurta... Olympiakos, vsi so ga želeli... Zenit, ki je z eno zmao napredoval, vsi so ga želeli... razmontirani Milan, tud če bi bil v formi bi težko konkuriral katerikoli prvoplasirani ekipi... Se pravi samo Arsenal, ki do sedaj ni zmagal niti enega derbija v ligi, razen tistega proti tottenhamu, pa se nosijo visoko in City je pa edini dobr tle, ki pa v gosteh ni kaj pridn... Do finala moraš premagat use, slabe in dobre, če želiš osvojit, tko da ni izgovorov...
Campeones34
16. 12. 2013 20.30
+2
Hja, samo če zgodovina kej velja, je potem dobil sebi neugodnega nasprotnika, ker vemo kako ležijo Realu nemški klubi.
geoid
17. 12. 2013 14.48
+1
city v gosteh pridn ali ne, na kontu imajo tudi zmago proti prvemu favoritu LP v gosteh bayernu, doma so pa v DP povozili vse. V dveh tekmah lahko v gosteh tudi izgubiš, če že doma prej vse odločiš s kako petardo, ki so jo pri njih fasali klubi kot so tottenham, arsenal, skoraj manutd ... povprečno imajo nad 4 gole/tekmo doma. klop imajo res dolgo, predvsem pa trenerja, ki barco res dobro pozna. v 1/8 finala si ne predstavljam težjega nasprotnika od citiyja za barco, po tem, ko je bila prva v skupini.
geoid
17. 12. 2013 14.53
minotauer schalke bo dal hlače dol, ker se zavedajo kje je njihov domet po slabih novicah takoj na začetku sezone. ni sreča za real m. da so dobili schalke, sreča je da so dobili bolnico schalke. za celotno sezono sta izgubljena ključna igralca schalkeja. ti "manjši" klubi pa še težje kompenzirajo take izgube. če bi realu manjkala CR in modrič, to vseeno lažje kompenzirajo, saj tam so vsi na klopi 30 milijonski igralci in več, pri schalkeju ne.
geoid
17. 12. 2013 14.56
aja pa še to, v nemčiji sta konkurenčna trenutno dva kluba, bayern in bvb, vsi drugi se pokakajo proti "renomiranim" klubom, če ne prej, pa v gosteh sigurno. no bayer se je celo doma že letos proti manutd. schalkejev domet pa ni nič manjši letos. sam sicer vem, da je RM precenjen, ampak tako slab pa spet ni, da bi lahko schalke bil ovira :)))
MM93king
16. 12. 2013 18.58
-4
sam ne glede na to da arsenal igra zlo dobro igro mjislm da bayernu ne morjo sečt tud do kolen ne... ene trije top igralci manjkajo, Ozil pa sam tud vsega ne more... sm pa istiga mnanja tudi za barco in city, city nima šans BAY-ARS 4-2 MAN C- BAR 1-4
?ikitita
16. 12. 2013 19.18
-1
A se ti hecaš, da bodo katalonci 4 komade poknali angležem? No daj ne smeši se
maomao
16. 12. 2013 19.27
+0
Goooooooool!!!
16. 12. 2013 20.29
+1
city je pokno arsenal pa bayern zadnji 2 tekmi
geoid
17. 12. 2013 17.33
prednost citiyja je, da prvo igra doma, kjer jih lahko vsakemu poknejo 5. potem se pa na povratni zeprejo in čakajo na kontro, in so zelo verjetno tudi naprej. je pa ta derbi glih zato tako zanimiv, ker lahko gre v vse smeri, tudi barca jim lahko zabije točo golov. lahko, pa se konča tudi 0:0, vložek je velik.
taft01
16. 12. 2013 18.32
+9
Osebno nebi ničesar prehitro napovedoval u tekmi City-Barca, do takrat je še dolgo. Veliko vlogo bo odigrala dnevna forma in stanje z poškodbami. Evo Aguero je poškodovan. Kot beli dan je jasno eno: Pellegrini je preporodil City. Ne pomnim kdaj so pod vodstvom bunkerista Mancinija premagovali druge ekipe z rezultati 7:0, 6:0. 6:3 itd. Človek je naredil dober posel že z Malago v kateri je imel povprečno ekipo, zdaj pa je dokazal svojo kvaliteto tudi s tem ko je nardil remont u Cityu. Dokazal je še eno stvar: da je Real naredil še eno napako u nizu (katerih zadnja leta ne primanjkuje) , ko ga je zamenjal z portugalskim kljukcem bunkerinhom.
Los Galacticos
16. 12. 2013 19.00
+4
Sigurno, še če popravijo formo v gosteh, mislim da bojo že naslednje leto spadali med glavne favorite ob Barci, Realu, in Bayernu... Vsekakor je letos težko rečt kdo je tisti četrti, še posebi če gledaš da lahko vsak vsakega premaga, vsaj v 1/4 finalu bo tako...
?ikitita
16. 12. 2013 19.21
-3
Bunkerinho je osvojil CL z Portom(itak bunker), in Chelseaem(še enkrat bunker). Do teh dveh final je skoz igral bunker, tako kot skupinski del,kot tudi izpadanje...zadovoljen nevoščljivec?
bala sena
16. 12. 2013 20.40
+4
si pa res poznavalec nogometa pozanimaj se kdo je bil trener chelsija ko je osvojil LP-namig bunkerinjo ni bil!
Ka pa mislis
16. 12. 2013 18.18
+0
Zenit je pred leti raztrgal bayern 4-0. Ne se salit z rusi ;-)
remi gillard
16. 12. 2013 17.50
+6
upam na uspešen zimski prestopni rok za United,ker drugače bo tole kriza.Niti malo se ne sme podcenjevat Grkov. Gala vs Chelsea izredno zanimiva tekma in upam na prejboj Arsenala,
4Fabregas4
16. 12. 2013 19.44
+1
gala je močn!!! to ej ze proti juvetu dokazo
drimtim
16. 12. 2013 17.46
+2
tokrat bo pa city nabil barcelono da ji ne bo nič jasno 100%
Gladiator11
16. 12. 2013 20.23
+1
piuski
16. 12. 2013 22.48
+0
cripstoned
16. 12. 2013 17.38
+18
Barcelona lahko osvoji CL samo tako da so sodniki Blatter, Rossel, Oveerbo, Plattini in Zubi! :))))))
bala sena
16. 12. 2013 17.41
-10
?ikitita
16. 12. 2013 17.57
+3
Ziggi
16. 12. 2013 19.29
-3
mislim da se bolj spomniš 5-0 in 2-6 a ne mišek???????
?ikitita
16. 12. 2013 19.37
+1
Seveda se. Fuzbal je fuzbal. Provocirat pa začnete vedno vi in tebi podobni. A ne miška?
-MARIBOR-
16. 12. 2013 19.42
spomini so sladki a realnost je drugačna.
barca.
16. 12. 2013 21.52
+1
A res kdo je zacel. Navija za real a komentira in zali Barco
zriki
16. 12. 2013 17.37
-7
Atletico se bo moral kar pošteno namučiti, da bo premagal Milan, kljub slabim predstavam letos.
Gladiator11
16. 12. 2013 20.24
+3