Nogomet

VIDEO in FOTO: Triglav in Koper brez zmagovalca

Nova Gorica, 27. 04. 2013 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
M.J./STA/B.C.
Komentarji
35

Nogometaši Gorice in ljubljanske Olimpije so se v 30. krogu prve lige razšli z neodločenim izidom 1:1. Z istim rezultatom se je končal tudi dvoboj Domžal in Aluminija. Aktualni prvaki so se znesli nad Muro in visoko slavili s 4:0. Sosedski derbi med Rudarjem in Celjem pa je pripadel slednjim (1:0).

V novogorišem športnem parku so bili v uvodu malce konkretnejši in v šesti minuti sprožili prvi nevarnejši strel, a poskus Dejana Žigona s strani je Elvis Džafić obranil. Gosti so bili sicer več pri žogi, a niso prišli do pravega zaključka. Še naprej so bili za odtenek nevarnejši gostitelji, a prave poslastice za gledalce ni bilo. V 28. minuti pa so domači povedli. Po prekršku Bobana Jovića nad Dejanom Žigonom je slednji sprožil prosti strel z roba kazenskega prostora in zadel levi zgornji kot Džafićevih vrat.

Točka je bolj pomembna za osmouvrščene Novogoričane, ki se borijo za obstanek, medtem ko je Olimpija trdno na drugem mestu.
Točka je bolj pomembna za osmouvrščene Novogoričane, ki se borijo za obstanek, medtem ko je Olimpija trdno na drugem mestu. FOTO: Damjan Žibert

Le dve minuti pozneje je na drugi strani prosti strel s 25 metrov izvrstno izvedel Damjan Trifković, a se je izkazal Vasja Simčič, ki je s konicami prstov žogo odbil v kot. V 38. minuti so Ljubljančani izenačili. Po prodoru Jovića v kazenski prostor je z roko igral Jean Bindzi Mbida, sodnik Damir Skomina je dosodil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel prvi strelec prvenstva Nikola Nikezić.

V drugem polčasu gledalci dolgo niso videli priložnosti, šele v 65. minuti je s prostega strela spet sprožil Žigon, a je ostalo pri 1:1. V 75. minuti je Jović žogo odbil le malce čez prečko lastnega gola, razen tega pa pravih priložnosti v tem delu igre še naprej ni bilo. V 78. minuti je bil Đorđe Ivelja v ugodnem položaju za strel na robu kazenskega prostora, a se je odločil raje za podajo, tako da se iz te Olimpijine akcije ni izcimilo nič. V 85. minuti sta obe ekipi prišli do novih strelov, pri domačih je poskusil Boštjan Frelih, pri gostih pa z roba kazenskega prostora Andraž Šporar, a je ostalo pri 1:1, čeprav se je moral pri strelu slednjega Simčič znova zelo izkazati.

Kidričevci do izenačenja v finišu

Domžalčani so imeli več od igre in vodili vse do 89. minute, nato pa je Sandro Bloudek poskrbel za sedmi remi Aluminija v sezoni. S tem je ekipa iz Kidričevega obdržala dve točki zaostanka za osmo Gorico. Na drugi strani so Domžale obdržale osem točk zaostanka za drugouvrščeno Olimpijo, četrti Koper pa jih lahko v nedeljo točkovno ujame, ko igra proti Triglavu. Domžalčani so bili v uvodu tekme boljši tekmec in si nanizali kar nekaj (pol)priložnosti. V 26. minuti pa so boljšo igro kronali z vodilnim zadetkom. Sandro Bloudek je 18 metrov od vrat igral z roko, Domžalčani pa so prišli do prostega strela. Nekoliko z leve je odlično streljal Dragan Čadikovski, ki je zadel zgornji desni kot vrat nemočnega Tomaža Murka. Do konca polčasa so gledalci videli še tri nenatančne strela domačih nogometašev, dvakrat je sprožil Goran Vuk, enkrat pa Mato Šimunović.

Stevan Mojsilović, trener Domžal
Stevan Mojsilović, trener Domžal FOTO: Aljoša Kravanja

V drugem polčasu je prvi zagrozil Sandro Bloudek v 57. minuti, ko se je odločil za strel z razdalje, Nejc Vidmar pa je dobro posredoval. Sledilo je zatišje, kar zadeva obetavne akcije, šele v 78. minuti so domači znova poskusili. Erik Janža je podal v kazenski prostor, kjer je z dobrih desetih metrov z glavo natančno meril Čadikovski, izkazal pa se je Aluminijev čuvaj mreže Murko. Ta je moral posredovati tudi štiri minute pozneje, ko je z glavo sprožil Zeni Husmani.

Maribor spet na zmagovalnih tirnicah


Potem ko so vodilni Mariborčani v zadnjem času malce popustili in si dovolili tudi dva poraza, pa so se tokrat znesli nad že tako obupanimi Sobočani. Mariborčani so odločno začeli tekmo in že v šesti minuti povedli. Mura je imela prosti strel z leve strani, po odpravljanju nevarnosti pa je sledila hitra mariborska akcija. Podal je Martin Milec, Agim Ibraimi pa je v dolgem samostojnem prodoru prišel do položaja za udarec in natančno nameril mimo vratarja Filipa Drakovića v desni kot. V osmi minuti je moral Jasmin Handanović posredovati po poskusu Maria Sačerja z glavo, v 22. minuti pa se je Ibraimi znova vpisal med strelce, ko je znova zadel v desni kot, le da takrat s strelom zunaj kazenskega prostora.

Robert Berić
Robert Berić FOTO: Damjan Žibert

Le dve minuti pozneje je Ibraimi po podaji Gorana Cvijanovića, ki je Mariboru obljubil zvestobo do leta 2016, zadel prečko, Mitja Viler pa je nekaj trenutkov pozneje zatresel le zunanji del mreže soboškega gola. V nadaljevanju se je igra malce umirila (gostje so sicer trikrat nenatančno sprožili), je pa domači trener Darko Milanič že v 42. minuti iz igre umaknil poškodovanega Nusmirja Fajića in ga zamenjal z Robertom Berićem. V uvodu drugega polčasa je prvi poskusil Rajko Rep z razdalje, Handanović je žogo odbil v kot. V 52. minuti je Cvijanović povišal že na 3:0, ko je unovčil Milaničevo podajo z desne strani. Cvijanović je tako dosegel že svoj deseti gol v sezoni. V 64. minuti je poskus Marka Šimića ustavil Handanović, pet minut pozneje pa je Ibraimi poskusil s prostega strela, Draković pa je bil na mestu. Končni izid je v zadnji minuti rednega dela postavil Berić, potem ko je z glavo unovčil Ibraimijevo podajo z desne strani. Tudi Berić je zabil desetič v sezoni.

Sosedski derbi gostom iz Celja

Celjani so povedli že v šesti minuti, ko je Gregor Bajde lepo stekel v prazen prostor, sprejel žogo po globinski podaji Benjamina Verbiča, prišel pred Alena Pašagića in ga s strelom po tleh premagal. Velenjčani so zatem prišli do nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, gosti pa so pokazali, da lahko hitro kaznujejo vsako napako v obrambi.

Za nekaj dobre volje na tribunah je po dobre pol ure igre poskrbel sistem za zalivanje zelenice, ki se je nenadoma vklopil in za nekaj trenutkov prekinil srečanje. Že v 38. minuti pa je moral domači trener Jernej Javornik poseči po prvi menjavi, poškodovanega Aleša Jeseničnika je zamenjal Matej Podlogar. V 40. minuti je s prostega strela malce previsoko meril Miha Zajc, v 45. pa prav tako nenatančno na drugi strani z glavo Matej Podlogar.

Celjani so prišli do minimalne zmage proti sosedom.
Celjani so prišli do minimalne zmage proti sosedom. FOTO: Damjan Žibert

V uvodu drugega polčasa so Velenjčani pokazali več želje po izenačenju, a jim Celjani niso dovolili nevarnejših poskusov. Še najbolj je zapretil Denis Klinar v 56. minuti, a je tudi on meril precej mimo. V 63. minuti je na drugi strani poskusil Alexander Srdić z diagonalnim strelom, vendar je tudi on zgrešil cilj. Velenjčani so v teh trenutkih pritiskali proti celjskemu kazenskemu prostoru, a jim ni uspelo nevarneje ogroziti Matica Kotnika.

V 77. minuti pa je vendarle moral posredovati celjski vratar, ko je po kotu z glavo dobro streljal Christian Bubalović. V 82. minuti je Klinar, ki je veliko poskušal s streli od daleč, znova zgrešil, prav tako spet dve minuti zatem. Tik pred koncem tekme so domači zapravili lepo priložnost za izenačenje, ko je neoviran do strela z dobrih desetih metrov prišel Leon Črnčič, toda tudi on je žogo poslal mimo gola.

Triglav še naprej brez poraza po prihodu Dušana Kosića

Kranjčani pod Dušanom Kosićem še naprej ne poznajo poraza in so v vse bolj varnih vodah, kar zadeva boj za obstanek. Čeprav so bili Koprčani predvsem v drugem polčasu boljši tekmec, so domači iztržili remi. Šestemu Rudarju so se približali zgolj na točko, zadnji Muri pa bežijo že za deset. Na drugi strani Koper ostaja četrti, dve točki za tretjimi Domžalami in tri pred petim Celjem. Tekmo so bolje začeli Koprčani, ki so imeli na začetku pobudo, Kranjčani pa velike težave s prenosom žoge čez sredino. Toda kljub terenski premoči si gosti niso priigrali nevarnejše akcije, sprožili so sicer nekaj strelov, ki pa niso povzročili veliko dela Žanu Pelku. V 22. minuti pa so se domači veselili vodstva. Tilen Klemenčič je podal v kazenski prostor, kjer je Aleš Poplatnik poskusil s "škarjicami", a zgrešil žogo, ta je prišla do Petra Stojnića, ki jo je spravil v koprsko mrežo. V nadaljevanju sta ekipi kazali dokaj enakovredno igro, že v 41. minuti pa je Kosić posegel po prvi menjavi, ko je poškodovanega Lamina Dialla zamenjal z Enisom Đurkovićem.

Matej Poplatnik
Matej Poplatnik FOTO: Damjan Žibert

Koprčani so tudi v drugi polčas vstopili odločneje, a jim dolgo ni uspelo priti do zaključnega strela. V 58. minuti pa je bil Pelko vendarle na preizkušnji po dobrem strelu Davorja Bagarića, domači so nato zagrozili prek Anžeta Jelarja, ki je streljal naravnost v Ermina Hasića, v 62. minuti pa so Primorci izenačili. Trije Koprčani so hitro stekli v protinapad, Ivica Guberac pa je imel približno 20 metrov od gola dovolj prostora za strel, ki ga je izvedel zelo dobro in matiral Pelka.

Izidi:
Gorica – Olimpija 1:1 (1:1)
Domžale – Aluminij 1:1 (1:0)
Maribor – Mura 05 4:0 (2:0)
Rudar Velenje – Celje 0:1 (0:1)
Triglav – Luka Koper 1:1 (1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Juzni
29. 04. 2013 13.52
-1
Koper bi zmagal samo mu ni odgovarjala nadmorska visina,ki je vec kot 2800m. hahaha... Ja kaj niso igrali na Triglavu?
hotchilipoper
29. 04. 2013 06.37
-1
To zame ni nogomet,bolj me spominja na osnovnošolški žogobrc
Juzni
29. 04. 2013 13.50
-1
Ne zalit osnovnosolskega zogobrca. haha....
fghfhfhfhf
28. 04. 2013 23.42
+3
bravo triglav samo tko naprej!!
mateey
28. 04. 2013 21.11
-1
a tle ne smeš nč napisat čez olimpičko??? 3/4 komentarjov mam zbrisanih od učerj... to pa je svoboda govora, svašta....
Feinstein
28. 04. 2013 19.50
+3
Kako samozavestni so Štajerci. Kolk pa je tapravih stajercev v ekipi, poleg ibraimija?
xelA
28. 04. 2013 15.10
+8
v domžalah pa glih 30 gledalcev... žalostno je to stanje na tribunah.. če bi vsi ti ki doma na kavču drk*** na barco pa real šli podpirat svoj lokalni klub bi blo dosti lepše.
kvarkadabra
29. 04. 2013 08.43
navijam za Real in si jo doma ne d* ;) grem pa pogledat Triglav(v živo) in res je več kot žalostno tole stanje na tribunah, ja :(
Juzni
28. 04. 2013 00.33
-4
Waaaaw...Maribor je premagal Muro ne morem verjeti. Bravo Maribor!
mateey
27. 04. 2013 23.50
+4
pa saj imate v vitrinah pokale iz 2., 3. lige.... to je veliko za tako mlad klub (2005) če se ne motim ? hehehehheeheh....
viola71
28. 04. 2013 00.00
+2
viola71
28. 04. 2013 00.59
+3
Ja na železnc jh tud rabjo za pumpanje gum :)))
ANTIŽABAR89
27. 04. 2013 22.57
+4
Zunaj že skoraj poletje v LJ pa še kar -10
viola71
27. 04. 2013 23.01
-2
mateey
27. 04. 2013 23.41
+1
Lj že dolgo zmrzuje in upam da ne pride nikol na + :)
viola71
28. 04. 2013 00.03
+4
na + je edin njihov kapo di banda zokić... ostalo je pa vse na - su :)))
mateey
28. 04. 2013 00.16
+3
Realist981
27. 04. 2013 22.12
-19
Drugo leto če pride Vršič nazaj v Olimpijo,ste Vijolice pečene.. Razdrh bo popelju Olimpijo do titule!
viola71
27. 04. 2013 22.27
+13
hahahahahaha sanje so dovoljene....še ene Gorice ne morjo premagat.... Mogoče???? čez 10 let pa še takrat je uprašanje. Drugač pa kje je zdej ta Vršič, igra v Avstriji in tud v ožji izbor repke ne pride. Na portalu ga tud omenjajo več ne in ti sanjaš o tituli...... Želim ti lepe sanje še v naprej:)))))
ANTIŽABAR89
27. 04. 2013 22.56
+7
mateey
27. 04. 2013 23.45
+3
viola71
27. 04. 2013 21.54
+8
lublana zmrzuje -10c bbbbbbbrrrrrrrr je mraz :)))))))))))))
ghee
27. 04. 2013 23.46
-5
viola71
27. 04. 2013 23.55
+6
ne skrb ti za gorenjce, če ne bi blo njih bi v lublan še dons hokj igral v plavutkah :))) In tud v košark Milič, Fučka, Horvat itd....., ki so tista leta poganjal bivšo Smelt Olimpijo :)))
ghee
28. 04. 2013 01.52
-3
nets372
27. 04. 2013 19.53
+13
OLIMPIJA ŠE VSAJ DVAJSET LET NE MORE OGROZITI VELIKEGA MARIBORA!!!
Rado Lipic
27. 04. 2013 21.05
-10
ANTIŽABAR89
27. 04. 2013 21.11
+11
viola71
27. 04. 2013 21.12
+11
kdo pa je olimpija :))))) bežigrad 2005 hohohohohoho
viola71
27. 04. 2013 22.31
+7
stajerc211 sj spucal so, zdej majo sajenje krompirja namesto treningov :))))
viola71
28. 04. 2013 01.02
+2
ANTIŽABAR89
27. 04. 2013 18.58
+10
hahaha in oni mislijo da lahko s tako igro presenetijo Maribor? Zato pa odlična igra Ndiaye in Mbide pri Gorici v obrambi. Upam da si je Zlatko ogledal kako igrata ker bi ju res rad vido v dresu Maribora ;)
Juventino34
27. 04. 2013 19.36
-9
Capitano sm misliu da navijaš za en gniu klub pa zdj vidm da kr za dva....
ANTIŽABAR89
27. 04. 2013 20.43
+5
se je tapravi oglaso hahahahhaha stavničarji nesposobni kot žabci ;)
viola71
27. 04. 2013 21.04
+4