Nogomet

Zlatan Ibrahimović med celjenjem poškodbe svari tekmece: Še boljši bom kot prej

Manchester, 16. 09. 2017 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če bi lahko izbiral, bi se Zlatan Ibrahimović že vrnil na zelenice, toda napadalec Manchester Uniteda bo moral še malce počakati, preden bo rdečim vragom priskočil na pomoč na tekmah angleškega prvenstva in Lige prvakov. Šved napoveduje, da se bo vrnil v najboljši formi kariere.

Ibrahimović je z Marcosom Rojom in Ericom Bailyjem kljub poškodbi prišel po pokal za zmago v Ligi Evropa v domačem Stockholmu, kjer je United ugnal Švedov bivši klub Ajax.
Ibrahimović je z Marcosom Rojom in Ericom Bailyjem kljub poškodbi prišel po pokal za zmago v Ligi Evropa v domačem Stockholmu, kjer je United ugnal Švedov bivši klub Ajax. FOTO: AP

Prva sezona v Premier League je bila za Zlatana Ibrahimovića zelo uspešna. V vseh tekmovanjih, Manchester United je osvojil Ligo Evropa, ligaški pokal in angleški superpokal, je Ibrahimović zadel kar 28-krat, nato pa se je 35-letni zvezdnik svetovnega nogometa aprila huje poškodoval. Med okrevanjem po strganih kolenskih vezeh United z napadalcem ni podaljšal pogodbe, nato pa s Švedom nedavno le sklenil nov dogovor do konca sezone. Ibrahimović naj bi kmalu začel trenirati s soigralci, saj je že maja prestal uspešno operacijo v Združenih državah Amerike, tekmecem pa napoveduje velike težave. "Dobro se počutim. Vsak dan po operaciji kolena sem treniral, počitnic ni bilo," je v obširnem intervjuju za Inside United dejal upokojeni švedski reprezentant. "Ko se bom vrnil igrat nogomet na igrišča, bom boljši kot prej, ne vračam se nazaj, ker sem takšen kot sem, vračam se, da bi bil boljša verzija starega sebe. Dobro se počutim in čutim, da je gibanje že prisotno. Če bi bilo na meni, potem bi rad nogomet igral že danes, a tako ne gre."

Ibrahimović opozarja, da so druge sezone v ekipah Joseja Mourinha tradicionalno uspešnejše, že prva je seveda prinesla kar nekaj pokalov. Sam si ne želi iskati izgovorov, ko se bo, po najbolj optimističnih ocenah decembra letos, dokončno vrnil. "Moram biti potrpežljiv, tako delujemo. Ne mudi se nam, ko bomo pripravljeni, bomo pripravljeni. Ko bom spet igral, si ne želim kakršnih koli izgovorov, da sem bil poškodovan ali da bi kdo rekel: 'Šele vrnil se je, to je njegova prva tekma ...'" dodaja Ibrahimović. "Ne. Želim čutiti enak pritisk, kakršnega sem že pred vsemi temi dogodki. Veselim se tega trenutka. Mislim, da lahko dosežemo velike reči. Moramo se zavedati, da so druga leta Joseja Mourinha vedno najboljša. To leto bo zelo vznemirljivo in z vsemi temi novinci je ekipa močnejša, pričakujem, da nam bodo uspele velike reči. Čakam le na trenutek, ko se bom vrnil v ekipo in z njimi igral ter užival v teh trenutkih."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
18. 09. 2017 12.27
Ibra, samo da ga zabiješ, in nam prineseš zmago, meni je vseeno.
beware1
16. 09. 2017 18.49
+1
Vrtnar, ne tvezi neumnosti. On je pac profesionalno dobro- negativna ikona in tega se presneto dobro zaveda on in njegov delodajalec!!! Dajmo Ibro, popestri nam se kaksen fuzbal vecer.
vrtnar01
16. 09. 2017 17.49
-2
Ja seveda,še boljši bo,malo morgen! Med dedki mogoče....
mikkki
16. 09. 2017 16.59
-1