Nogomet

Zimski prestopni rok: Letos (še) brez mega transferjev

Ljubljana, 31. 01. 2012 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zadnji dan zimskega prestopnega roka na evropski nogometni sceni ni postregel s kakšnim mega transferjem. Eden izmed razlogov je nedvomno gospodarska kriza. Status Carlosa Teveza, navkljub številnim snubcem, ostaja nespremenjen. Olimpija in Maribor sta zadržala okostje moštva.

Josip Iličić
Josip Iličić FOTO: Reuters

Amir Ružnić, agent slovenskih legionarjev Armina Bačinovića in Josipa Iličića, je za 24ur.com potrdil, da njegova varovanca do konca letošnjega tekmovalnega leta zagotovo ostajata člana Palerma. Za Iličića je bilo že pred časom jasno, da se v zimskem prestopnem roku ne bo selil, večja neznanka pa je bil Bačinović, za katerega se je zanimalo kar nekaj klubov, nazadnje francoski drugoligaš Monaco. "Bačinović ostaja član Palerma. Zanesljivi prestop mu je onemogočila poškodba. Tako kot v Padovi tudi pri Monacu niso želeli skleniti dogovora s poškodovanim nogometašem. Ni skrivnost, da si ga je želel trener Marco Simone, ki ga pozna že od prej,“ je za spletno stran 24ur.com dejal Ružnić, ki je še dodal, da tudi Robert Berić ta hip ne bo okrepil Chieva iz Verone.

Nekaj "prometa" je vendarle že bilo. Francoski napadalec Djibril Cisse, za katerim je ne ravno uspešna polletna avantura na Apeninskem polotoku, se iz italijanskega nogometnega prvoligaša Lazia seli k londonskim Queens Park Rangers. Angleški prvoligaš je za 30-letnega Cisseja, ki je v dresu Lazia zabil le štiri gole, odštel pet milijonov evrov. Svoje vrste je okrepil še en londonski klub, in sicer Chelsea, ki je medse zvabil 20-letnega napadalca Kevina De Bruyna, ki je doslej zabijal gole za Racing iz Genka. De Bruyne je podpisal petinpolletno pogodbo, finančne podrobnosti prestopa niso znane. 

Thiago Motta
Thiago Motta FOTO: Reuters
Iz Tottenhama se je vrstam Leverkusna kot posojen igralec pridružil branilec Vedran Ćorluka, nadaljevanje kariere v nemškem prvoligašu je potrdil veteran Michael Balack. "Michael ne odhaja nikamor. Tu bo ostal vsaj do poletja,“ je za Spiegel povedal njegov zastopnik Michael Becker in dodal: "Po izteku pogodbe pa se bo najverjetneje preselil v ZDA, Savdsko Arabijo ali na Kitajsko.“ Ob tem dodajmo, da so se vodilni pri Tottenhamu po dolgotrajnem kolebanju odločili, da prodajo Rusa Romana Pavljučenka, ki se nikakor ni ujel z načinom igre, ki jo goji menedžer Harry Redknapp. Član Zboranaje komande se vrača v domovino, kjer bo v prihodnje nosil dres moskovske Lokomotive, kluba, kjer si kruh služi tudi Branko Ilić. "Dosegli smo dogovor s Tottenhamom in Roman je naš novi član,“ so ob tem sporočili iz moskovskega kluba, kjer so zanj odšteli 7,5 milijona futnov. Pri Tottenhamu pa so se pred nadaljevanjem sezone tudi okrepili, in sicer so v klub zvabili nekdanjega člana Manchester Uniteda Luisa Sahaja, ki je nazadnje igral za Everton. "Gre za začasni dogovor, veste, da to ni dolgoletna pogodba, ampak všeč mi je stil igre Sahaja. Vedno sem imel o njem zelo dobro mnenje. Menim, da je fantastičen igralec, dobro se giba po terenu in zna zabiti gol,“ je po prvenstvenem obračunu dejal Redknapp, ki je Francoza na White Hart Lane zvabil na posojo.

Vodilno moštvo angleške lige Manchester City je tekmecu iz Premier League do konca sezone posodilo nekdanjega reprezentančnega branilca Wayna Bridgea. Slednji je v tej sezoni le enkrat oblekel dres Cityja, in sicer na pokalni tekmi proti Birminghamu. Švedski vezist Marcus Olsson pa se je pridružil bratu dvojčku Martinu pri Blackburnu, ki zaseda 18. mesto na prvenstveni lestvici. Triindvajsetletnik je doslej igral za Halmstad, z novimi delodajalci pa je podpisal dveinpolletno pogodbo. Nov dres bo oblekel tudi Sulleyman Muntari, ki se v letošnjem igralnem letu v vrstah Interja nikakor ni vklopil v sistem trenerja Claudija Rainerija in bo zato do konca sezone kot posojen nogometaš igral pri mestnem tekmecu AC Milanu. Juventus iz Torina se je pred nadaljevanjem sezone okrepil z dosedanjim članom Atalante Simonejem Padoinom. Torinski klub je za 27-letnega vezista odštel pet milijonov evrov. Juventus se je sicer resno zanimal tudi za Radjo Nainggolana iz Cagliarija in Portovega Fredyja Guarina, ki se bržčas seli k Interju. Iz Interja pa odhaja brazilski vezist, ki ima italijanski potni list Thiago Motta, ki bo odslej branil barve visokoleteče francoske ekipe PSG. Stara dama iz Torina pa se je dvema vezistoma tudi odrekla. Catanii je do konca sezone posodila Marca Motto, Udineseju pa Micheleja Pazienzo. Nekdanji italijanski reprezentant v vrstah AC Milana Filippo Inzaghi je v razgovoru za Milan Channel potrdil, da namerava vsaj do konca sezone ostati zvest dolgoletnemu delodajalcu. "Ostajam tukaj. Ne morem zapustiti tega okolja; zapustiti navijačev, AC Milan. Preprosto premalo časa je na voljo, da bi se lahko poslovil na dostojen način,“ je iskreno dejal stroj za doseganje zadetkov Inzaghi.

Lucho Gonzalez
Lucho Gonzalez FOTO: Reuters

Novega delodajalca je našel tudi napadalec Vincenzo Iaquinta, ki se seli k Ceseni. Argentinski vezist Lucho Gonzalez, ki je zadnji dve leti in pol igral za Olympique iz Marseilla, se vrača k portugalskemu nogometnemu velikanu Portu, so v ponedeljek sporočili iz francoskega kluba. Gonzalez je bil ključni nogometaš Porta med letoma 2005 in 2009, ko je portugalski velikan štiri leta zapored osvojil domače prvenstvo. Leta 2009 je 31-letni Argentinec, ki je za izbrano vrsto zbral 44 nastopov, leta 2004 pa bil tudi olimpijski prvak, prestopil v Marseille za 18 milijonov evrov in že v prvi sezoni svojemu novemu klubu pomagal do naslova prvaka.

Nič novega pa ni niti pri najboljših slovenskih klubih. Dalibor Volaš je ostal član NK Maribora, Dare Vršič in Sreten Sretenović pa kot najbolj vroča člana ljubljanske Olimpije ostajata zvesta zeleno-belim. Ob tem dodajmo, da je lahko zelo vroče na nogometnih tržnicah tudi v naslednjih dneh, saj prestopni rok v Rusiji traja vse do konca februarja, prav bogati ruski klubi pa so snubci nekaterih zvezdnikov, ki ta hip igrajo v najmočnejših evropskih ligah. Eden takšnih je tudi Andrej Aršavin, ki si ga v svojih vrstah želijo pri Anži Mahačkali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (124)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uroš Meh
01. 02. 2012 14.32
+1
Spodnji Duplek bo kupu messija ronalda xavija iniesto xabija alonsa yayo toureja rooneya van persiea džeka silvo hazarda fabregasa nasrija gervinha walcotta. za 28 miljonou eurou. :)
Darksilencer
01. 02. 2012 15.42
+5
a zdej si naštel vse futbalerje k jih poznaš?
Domn Kolenko
02. 02. 2012 19.33
a mam sam jst tak občutk da si golmana pozabu napisat :D
AZ09.J
01. 02. 2012 14.25
-1
kje je pa maxwell???
cocowski
01. 02. 2012 07.35
+2
škoda za teveza vprašanje če bo še kdaj pokazal takšne igre in gole kljub temu da še nebo igral pol sezone poleti ga pa pričakujem v milanu
ihlillpilb
01. 02. 2012 09.09
on se bo uniču u pouleta ne trenira na igra nebo več tak k je biu nikol.
acmilanpatinhhho
01. 02. 2012 10.13
+1
on trenira v domovini. To pa sem prebral na goal com. Trenira vsak dan pa ogromno preteče.Pa ne nekaj govorit cassano bo tudi 6 mescov brez nogometa pa se bo vrnil čisto ok
cokli
31. 01. 2012 23.12
-1
hja..po mojm tale ružnjić lahko proda lahko samo še b kakga igravca iz vipave v ajdovščino...zlata jajca ne nesejo več njegove kokoši...
madridista775
31. 01. 2012 23.52
+1
če nebi blo njega bi jojo igral v interblocku mal pazi na besede k ne poznaš ozadja zgodb :))poglej sam kaj je zrihtu kurtiču tip bo nasledno sezono gladko v seria A
Gotof Franci
31. 01. 2012 21.05
+9
o tem da je milan osterc prestopil v mojo ulico pa nebote poročali? :D
EC
31. 01. 2012 20.30
+4
bo kaj poročanja o futsal evropskem prvenstvu kjer igrajo tudi slovenci? trenutno igrajo s španci in zaostajajo 4-1...:S
SquirlAids
31. 01. 2012 20.42
+4
EC
31. 01. 2012 20.56
+4
ja zdej je, ja. k sm js napisal komentar še ni blo;)
Sasha23
31. 01. 2012 20.18
-19
Real poslav ponudbo v Barcelono... Kakaja , Ozila , Ronalda in 50.000 funtov .. za Messia Vendar je vodsvo Barce ze zavrnilo :))
povrsniste24kur
31. 01. 2012 20.17
-6
nejmar gre v barcelono
SquirlAids
31. 01. 2012 20.18
+8
Obtozenec_Janez
31. 01. 2012 23.13
-6
Neymar naj bi v kratkem prišel v Barcelono in dogovor naj bi že bil dosežen. P.S. v kratkem ne pomeni čez pol ure ampak v kakšnem letu. To piše na uradni strani FB Barcelona Slovenija.
SquirlAids
01. 02. 2012 06.17
+1
Bivši kapetan izbrane vrste Brazilije Marinho Perez je zatrdil, da bo napadalec Santosa Neymar Junior zagotovo postal novi nogometaš Barcelone. Dogovor naj bi bil že dosežen. »Vem, da so pogovori v zaključni fazi. Vse je praktično dogovorjeno. Barcelona želi Neymara in on si želi prestopiti v najboljši klub na svetu. Slej kot prej bo končal v dresu Barçe,« je domačim medijem povedal bivši reprezentant Brazilije. Marinho Peres je po igralski karieri postal trener in dvakrat vodil tudi Santos. Ostal je v dobrih odnosih z vodstvom brazilskega prvaka in je še vedno zelo dobro obveščen o vsem dogajanju v klubu: »Imam ogromno prijateljev v Santosu. Zato dobro vem, kaj se tam dogaja. Iz zanesljivih virov tako lahko potrdim, da bo Neymar kmalu okrepil vrste Barcelone.« Peres je v preteklosti tudi sam nastopal za Barço. Zaradi dobre izkušnje v Kataloniji bi prestop k evropskim in svetovnim prvakom priporočil tudi Neymaru: »Gre za velik klub, ki odlično dela z nogometaši. Njihov slog bi Neymaru zagotovo odgovarjal. Tam bi se zagotovo zelo dobro počutil.« Bivši kapetan reprezentance Brazilije verjame, da bo Neymar v Evropi zablestel: »Potreboval bo par mesecev, da se navadi na novo okolje. Ko pa se bo prilagodil, bo pokazal ves svoj razkošen talent. Pred njim je svetla prihodnost tako v dresu Brazilije, kot v dresu Barcelone.« Vir: FC Barcelona Slovenija
SquirlAids
31. 01. 2012 20.08
+3
Futsal: Španija 2-1 Slovenija
SquirlAids
31. 01. 2012 20.16
-1
SquirlAids
31. 01. 2012 20.22
+1
SquirlAids
31. 01. 2012 20.36
smetarsefik
31. 01. 2012 19.58
+8
Ilicic je lahko srecen, da mu v Palermu sploh dovolijo igrat
UnitedMania
31. 01. 2012 19.57
-1
kaj govorite neumnosti, 24 ur, pr men v fifi je zdele Iličić v Romi
donće
31. 01. 2012 20.13
+3
A.Iniesta8
31. 01. 2012 20.56
+3
pri fifi pri meni je šel za 40 mio v chelsea :DD
tejoo
31. 01. 2012 22.51
+1
pr men je u city-ju. ka ta majstr dela z balotelijm u konici.. :D
anonymous3
31. 01. 2012 23.20
-1
jaz sm ga hotu pa je bil predrag za tottenham k sm kupu remy-ja:(
patros135
01. 02. 2012 07.49
ihlillpilb
01. 02. 2012 09.11
doubletimes
01. 02. 2012 15.03
+0
A.B.C.D
31. 01. 2012 19.21
+6
bo treba fifo 12 mal pr miru pustt
User771747
31. 01. 2012 19.06
+2
jaz sn mislo da tisti beli strici v ozadju na slikici, da so one lutke za pretriblat...
fowler9
31. 01. 2012 18.40
+5
Balotelli v Barco za 83m funtov-nov rekord-vir Sky Sports........to je šlo vse u kur......
fowler9
31. 01. 2012 18.46
+7
Seljako1899
31. 01. 2012 18.57
+6
messi pa xavi se selita v liverpool po rekordnem znesku oba skup 350 miljonov
313representin
31. 01. 2012 18.59
+7
Armin Sejari?
31. 01. 2012 19.02
+8
pinto gre v maribor, valdes pa v olimpijo - kot free agentsi hahahhahaha
Seljako1899
31. 01. 2012 19.03
+3
ooooo huda pa baje da gre ronaldinho nazaj v PSG
fowler9
31. 01. 2012 19.09
+6
Ja pol pa ne,vi že veste k repo jeste.....
ROONEY_THE_KING
31. 01. 2012 19.23
+4
LOL to je hec ki so ga naredili pri sky sportsu ta je pa nasedel ahahah
Vid Kraljic
31. 01. 2012 20.32
+2
hahhhah ta skysport xDDDDDDDDD odenkrat usi govorijo,...usi grejo u Barco xDDDDDDDDDDDd
patros135
01. 02. 2012 07.50
še za novakoivča piše hahahaahah :'''''D
cocowski
31. 01. 2012 18.26
+1
AC Milan si je izposodil Lucas Roggia iz Internacionala letnik 1991 trequartista,
ihlillpilb
01. 02. 2012 09.13
+0
acmilanpatinhhho
31. 01. 2012 18.22
+5
Muntari to je človek, ki je dober defenzivec le zaradi spora z vodstvom ni igral. Zaradi tega človeka je morinjo dobil ligo prvakov na sredini pa golov milita ne. Pa lopez, ki bo še trgal. Mesbah je dober levi bočni po teh 2 tekmah kaj se vidal hiter pa dobre pasinge ma. Tale 18 letni fant z chelsija mi je neznanka. Mislim da se je milan potrudil januarja. Napad pa ibra, pato,robinjo, poškodovani cassano, lopez in stepan el sharavi, najači napad nogometa.
Jan Verboten
31. 01. 2012 18.37
-4
ma dej ac milanov fan ne nabiji, pojma nimaš...
FcInter1908
31. 01. 2012 19.28
+0
dovolj je bilo da sem prebral le 2 stavka da sem videl kako doživljaš nogomet ;)
acmilanpatinhhho
31. 01. 2012 21.24
-2
ki te ste na lestvici? 5 aja, pa v pokali ki te ste? aja ni vas več :)
Jan Verboten
31. 01. 2012 21.26
+2
vas bom js uprašu čez 1 mesec, kje ste u pokal? ni vas več, juve vas vrgu vn, kje ste u ligi prvakov? aja arsenal vas povozo
acmilanpatinhhho
31. 01. 2012 21.35
+0
haha tudi če nas juve vrže ven smo dlje od vas prišli, vi pa če vprašnje če boste sploh ligo prvakov prišli :) drugače pa inter je zna klub po napakah, baloteli, sedorf, pirlo, mogoče bo muntari še ena med njimi. Vas pa bo marsel izločil v osmini finala. Pa naslednjo sezono boste lepo, v uefi ligi igrali. Vi ste nula :)
acmilanpatinhhho
31. 01. 2012 21.35
+0
Jan Verboten
31. 01. 2012 21.41
-1
poden, ki je osvojil leta 2010 use kar se je dalo ;)
Jan Verboten
31. 01. 2012 21.42
poden, ki je premagal milan..a daj no stopi na realna tla
acmilanpatinhhho
01. 02. 2012 10.15
+1
ko se zjutraj zbudim še je stalno milan pred vami pa če tudi ste zmagali. Ac milan pa je 2 najuspešnješi klub v ligi prvakov z 7 naslovi takoda tega 2010 si ga kar nekam pospravi
paris86
31. 01. 2012 18.06
+5
haha Cissé je po opisih Lazievih navijačev za en k... igralec, baje se vleče po igršču ko megla, sam strelat se mu lubi...sicer pa QPR res nima nekega ornk napadalca da more zastareli Helguson igrat, bomo vidli kak se bo znašu glede na to da je zdražu v Laziu le pol leta :D
1996man
31. 01. 2012 18.08
+9
wright phillips je dost dober sam ma smolo. 41strelov na gol, 0golov 7štang.
Koturoc
31. 01. 2012 19.47
+3
Ja po opisih fašističnih navijačev ja... Spremljam Serie A in lahko rečem da je Cisse odličen napadalec, da se pa vleče po igrišču in samo strela, je pa naloga napadalca ali pač?
Sigis
31. 01. 2012 18.04
+20
24ur in vaše bučke. Spomnite se članka za nazaj, ko ste pisali da naj bi Roman za okrepitve namenil 180 M€, navijači Chelsea ki pa spremljamo te zadeve pa smo rekli da temu ni tako pa nas nihče ni poslušal, clo spljuvali ste nas. Pri Chelseau so v tem prstopnem roku zapravil manj kot 20M€. To je 160M€ manj kot ste napovedali, oz samo 11,11% napovedanega. Bučke pa to :) LP
juanmata10cfc
31. 01. 2012 19.32
+3
upam de ns dons naši presenitjo s hazardom al pa willianom
I_LOVE_FOOTBALL
31. 01. 2012 20.39
+1
še 3 ure je do konca prestopnega roka. na koncu bodo iz spoštovanja do članka na 24ur kupili Balottellija za 160M
JbmTiMt
31. 01. 2012 17.55
-5
drogba v barco
1996man
31. 01. 2012 18.04
+7
hahahahhahahahahhahahahahahahahahahahhaahhahahahah a ti sploh veš kaj se bi zgodil če bi drogba pršu v uefalono? z njim nč, bi bli pa vsi igralci barcelone v nekem čudnem negibnem stanju natleh z kopačko v glavi. ampak temu nihče nebi posvečou preveč pozornosti, ker so igralci barcelone tko al tko ves čas potleh.
tujec2
31. 01. 2012 17.38
+10
Louis Saha v Tottenham