Nogomet

VIDEO: Kranjčani so bili bliže zmagi

Nova Gorica, 24. 11. 2012 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši kranjskega Triglava v 20. krogu Prve Lige terenske premoči proti Aluminiju niso uspeli kronati z golom (0:0), zmage pa so se na gostovanju v Velenju veselili igralci Olimpije (1:0). Že v soboto so se zmage veselili Goričani in Celjani.

Triglavani so bili proti Aluminiju bliže zmagi.
Triglavani so bili proti Aluminiju bliže zmagi. FOTO: Damjan Žibert

Triglav se je od domačih gledalcev v jesenskem delu poslovil s točko, s katero je zadržal šesto mesto na lestvici. Kranjčani so bili predvsem v drugem polčasu boljši tekmec, bili konkretnejši, a jim želenega zadetka ni uspelo zabiti. Aluminij pa je s tretjim remijem sezone vsaj začasno zadržal osmo mesto.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert

Šporar zadel za tri točke zmajev
Ljubljančani so še tretjič v sezoni premagali Velenjčane. Tokrat je bil mož odločitve mladi Andraž Šporar, ki je bil avtor edinega zadetka na tekmi. Velenjčani so sicer posebej po izključitvi Matica Finka imeli nekaj priložnosti za izenačenje, a so gosti ohranili mrežo nedotaknjeno in so tako trdno še naprej trdno na drugem mestu. Rudar po devetem porazu ostaja predzadnji.

Lutfi Bilali
Lutfi Bilali FOTO: Damjan Žibert

Grofje zmagali v Domžalah
Nogometaši NK Celja se z zahtevnega gostovanja pri Domžalah vračajo s polnim izkupičkom. Potem ko jih je v prvem delu v vodstvo popeljal Gregor Bajde, so Domžalčani v 51. minuti prek nekdanjega člana grofov Uroša Koruna uspeli izid poravnati na 1:1. Ko je vse kazalo, da se bosta tekmeca razšla z delitvijo točk, pa je eksplodiral mladi Lutfi Bilali – vstopil je namesto Bajdeta – in v izdihljajih obračuna zabil za končnih 2:1.

Dejan Žigon je zabil oba gola za Novogoričane.
Dejan Žigon je zabil oba gola za Novogoričane. FOTO: Damjan Žibert

Žigon prekinil mini serijo murašev
Nogometaši Mure 05 so v Novo Gorico pripotovali po dveh zaporednih zmagah in njihovi zvesti privrženci so pričakovali, da bodo niz nepremagljivosti podaljšali še vsaj za dvoboj. A četa Oliverja Bogatinova ni odigrala tako, kot je šef stroke od njih pričakoval, nogometaši s severne Primorske pa so vse dvome rešili v desetih minutah nadaljevanja. V 47. minuti je za vodstvo z 1:0 zabil Dejan Žigon, isti nogometaš pa je slabih deset minut pozneje zabil za končnih 2:0.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tincika7
25. 11. 2012 23.39
+4
triglav rastura brez proračuna :D
rudefriske
25. 11. 2012 19.14
+2
Bravo Spoki. Konco se ti je odprlo. Mislim pa da je kosic preteklost kajti razdrh raztura. NK OLIMPIJA LJUBLJANA 1911
I_LOVE_FOOTBALL
24. 11. 2012 19.04
-1
Kaj 24ur je postal Goriški medij? Posnetek narejen tako, kot da bi Gorica ves čas napadala, imela šanse, mura pa nič... Bilo je prav obratno. Mura je napadala, imela nekaj lepih šans (ki tu niso prikazane), Gorica je igrala mali bunker s protinapadi, iz katerih je bilo nekaj priložnosti. So pa zmagali zasluženo. Bili so bolj natančni in uspešni na koncu akcij
Ferguson_Association
24. 11. 2012 18.52
+2
Forza Grofje!!!