Nogomet

Zidane se ne predaja: 'Ne bomo zanemarili prvenstva, nič še ni izgubljenega!'

Malaga, 22. 02. 2016 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Real Madrid se je še pred koncem februarja močno oddaljil od boja za državni naslov, na katerega pri belem baletu čakajo od leta 2012. Remi v Malagi (1:1) je razočaral navijače, nekateri pa že namigujejo, da se bo kraljevi klub zdaj osredotočil le na Ligo prvakov.

Francoski trener bo moral na treningih prvega moštva popraviti še kar nekaj reči.
Francoski trener bo moral na treningih prvega moštva popraviti še kar nekaj reči. FOTO: AP

Zinedine Zidane se po remiju v Malagi ni strinjal z oceno, da bo Real Madrid že februarja začel varčevati z močmi v prvenstvu in se raje kot naskoku na španski prestol posvetil Ligi prvakov, kjer lovi rekordni enajsti naslov. Tudi v Andaluziji kraljevi klub, ki ima pod francoskim trenerjem precejšnje težave na ligaških gostovanjih, ni navdušil, a ostal nepremagan. Toda točka z vedno vroče La Rosalede je slaba tolažba za navijače, ki nezadovoljno pogledujejo na lestvico, kjer ima Barcelona devet točk naskoka, mestni tekmec Atletico pa pred neposrednim obračunom na Bernabeuu zdaj prav tako beži. Priljubljeni Zidane je poskusil pomiriti privržence kluba, potem ko je Real na Costi del Sol sicer povedel s spornim zadetkom Cristiana Ronalda, nato pa po zapravljeni enajstmetrovki Portugalca prejel izenačujoči gol Raula Albentose v drugem polčasu, ko bi lahko zmago odnesli obe moštvi.  

"Ne bomo pozabili na La Ligo. Še težje bo, a nikoli se ne bomo predali. Ostaja še 39 točk," je trmasto vztrajal Zidane. "Nadaljevali bomo v našem slogu. Težko je, ker je za nami naporna tekma. Točke so še vedno v igri. Do konca je še veliko prvenstva in tudi ostali še lahko izgubijo točke. Ne razmišljam o drugih, temveč le o tem, da bomo mi šli naprej  ne glede na to, kaj se zgodi. Težko je. Dobro smo se pripravljali skozi celoten teden. Moram opraviti svojo analizo, ker so igralci od sebe dali vse, kar so lahko. Ne bomo se 'odklopili'. To ne obstaja. Zavedamo se težavnosti. Moramo nadaljevati na naši poti. Imamo še La Ligo in Ligo prvakov in šli bomo do konca. Ne menim, da nismo igrali dobro. Imeli smo težave pri 'drugih žogah', prevladovali so v veliko rečeh, toda nismo igrali slabo. Imeli smo naše priložnosti."

Ronaldo bi lahko že v prvem polčasu odločil zmagovalca, toda Carlos Kameni je ubranil njegovo neprepričljivo enajstmetrovko.
Ronaldo bi lahko že v prvem polčasu odločil zmagovalca, toda Carlos Kameni je ubranil njegovo neprepričljivo enajstmetrovko. FOTO: AP

Zidane je ob odsotnosti Karima Benzemaja obračun začel z nevsakdanjo postavo, v kateri je Isco opravljal vlogo nekakšne "lažne devetice", ob edinemu strelcu Ronaldu pa je v konici napada začel tudi Jese. Legendarni Francoz je podrobneje razložil svojo taktično zamisel in še enkrat ponovil, da ga Realove predstave naravnost navdušujejo. "Lahko mislite, da smo igrali slabo, jaz menim drugače. Imeli smo priložnosti za zadetke in zmago na tej tekmi. Lahko pa bi tudi izgubili. V vsakem primeru moramo gledati naprej in misliti pozitivno. Tekme, ki smo jih odigrali do sedaj, so bile fenomenalne," je še povedal Zidane.

"Isco ni igral kot napadalec. Vsi trije so se premikali, z Luko Modrićem in Mateom Kovačićem. Nato smo naredili dve menjavi in to je bilo to. Včasih vidiš, da je potrebno nekaj zamenjati, nekaj poskusiš in to je to. Zadnjo tekmo Lige prvakov smo odigrali v gosteh. Bilo je težko. Danes nas je čakala enako naporna tekma. Moram opraviti analizo s svojim strokovnim štabom in razmisliti. Moramo osvajati točke. To nam bo uspevalo vsem skupaj znašim delom. Mislite, da je prvenstvo že izgubljeno. Jaz menim, da temu ni tako, igralci pa še manj. Lahko se zgodi, da smo celo osvojili eno točko in ne izgubili dveh. Vsak lahko ima svoje mnenje. Imeli smo tekmo, ki bi jo lahko 'ubili', in tudi veliko priložnosti. Lahko, da smo tudi osvojili eno točko, da."

Fabio Capello v elementu sredi svoje druge etape kot trener Madrida.
Fabio Capello v elementu sredi svoje druge etape kot trener Madrida. FOTO: Reuters
Besede predaja ni želel omenjati niti Realov branilec Marcelo, upanje pa ni ugasnilo niti pri direktorju kluba, legendarnemu napadalcu Emiliu Butragueñu. "Malaga je izvrstno moštvo, vedeli smo, da bo zelo težko," je povedal Marcelo. "Storili smo nekaj napak, toda nikoli se ne bomo predali, kljub temu, da je razlika velika, se bomo borili do konca. Morali si bomo pogledati, kje smo delali napake, da se nam to ne bo več ponavljalo. Ta remi se zdi kot poraz. La Liga je vedno naporna, od danes naprej še bolj. A moramo naprej."
Številke ne govorijo v prid podvigu Reala, saj devetih točk zaostanka za vodilnim 13 krogov pred koncem prvenstva ni uspelo nadoknaditi še nobeni ekipi v zgodovini najmočnejšega španskega tekmovanja.

Butragueño, ki zdaj na trnih pričakuje mestni derbi z Atleticom, proti kateremu Real v zadnjih sezonah zmaguje le izjemoma, je Brazilca dopolnil z besedami: "Nismo računali na ta rezultat. Zdaj je La Liga za nas še težja, a potrebno bo nadaljevati. Situacija je še slabša kot pred tem krogom, a ostaja nam še veliko tekem. Nikoli se ne bomo predali. Nič ni nemogoče in borili se bomo do konca."

Številke ne govorijo v prid podvigu Reala, saj devetih točk zaostanka za vodilnim 13 krogov pred koncem prvenstva ni uspelo nadoknaditi še nobeni ekipi v zgodovini najmočnejšega španskega tekmovanja. "Dokler ne bomo tudi matematično dobili novega prvaka, se bomo borili," je ob odhajanju z La Rosalede dodal kapetan kluba Sergio Ramos. Prav z Ramosom v ekipi je Realu uspelo nadoknaditi šest točk zaostanka za Sevillo (sezona 2006/07), ko je bil trener Fabio Capello, kraljevi klub pa se preobrat začel po 25. krogu. Toda Barcelona, ki je tik pred koncem takratnega prvenstva tudi prevzela vodstvo, a ga nato v infarktni končnici izgubila, je zdaj veliko bolj prepričljiva od tiste, ki jo je v letih po osvojitvi drugega evropskega naslova vodil Frank Rijkaard. Tudi zato Realove delnice ne kotirajo preveč visoko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (81)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carli17
23. 02. 2016 08.16
+4
največji problem RM je Perez !!!!!!!!!!!!
KardinaIFrancRodeVKristusu
24. 02. 2016 20.50
+1
Kollerik
22. 02. 2016 21.19
+11
Real Madrid je precenjena ekip, polna gnarja. In ko bodo naleteli na kašen Byern ali Barco, jim tud sodniki ne bodo mogli pomagat.
madridista in to 100%
22. 02. 2016 21.47
-8
madridista in to 100%
22. 02. 2016 21.47
-8
realmadrid 1
22. 02. 2016 21.49
-10
pikachujekul
22. 02. 2016 20.06
+13
Dej, Zidane bod drugačen kot drugi, pa govor ka r misliš, ne kar ti Perez reče. Bod pošten, pa reč, da boste naslednjo sezono dal vse od sebe. Ne met izjav ala Ronaldo je center ekipe, povej po pravici pa reč, da zaradi njega Real ne osvaja lovorik, in da je egoist, ki igra samo za lastno statistiko.
carli17
23. 02. 2016 08.11
+1
mmickica
22. 02. 2016 19.50
+6
Saj ima prav. Za predajo je res še prehitro! Kaj pa vemo, kaj vse se lahko še zgodi, poškodbe na primer so lahko odločilni faktor.
Campeones34
22. 02. 2016 19.16
+8
Ah, to pac mora povedat. Vsi vemo da je la liga ze zdavnaj odpisana, pa tudi v ligi prvakov ne moremo biti optimisti, ceprav je tam vse mogoce.
croasan
22. 02. 2016 18.56
+12
Zidane ni nobeden trener,sploh pa nima kapacitete za vodit real.Real ni barca, ki ima svoj stil igre in je skoraj vseeno kdo je trener dokler so igralci motivirani.Ne vem ce je Zidan sposoben realu dvigniti nivo igre,sploh s taksnim igralskim kadrom.
Toxix
22. 02. 2016 18.28
+8
Zadnjih stotisoč izjav trotla zidana je istih,.. Kot igralec nogometa med največjimi legendami, kot trener pa živa katastrofa,..
rikirikson
22. 02. 2016 20.56
+4
kot trener bi se mogoče izkazal v slovenski ligi, mislm da velikega kluba kot je real, le ni sposoben vodit.. sam prepozn ga bodo spregledal, ker ima IME, čeprav ne v trenerskih vodah.
rikirikson
22. 02. 2016 18.15
+4
zidan v svojem slogu, kakor prej na zelenici, zdaj izven nje dribla navijače.. a sploh se ne zavedajo, da nekega učinka nima.. ubistvu so ostali na dokaj podobnem ritmu, kakor so bli prej pod benitezom, pač 2 petarde na parih tekmah,. to je dosegu tut benitez.. sam očitno pri realu imajo toleranco, da lah vsak za*uka pol sezone haha sam mam občutek da imajo spoštovanje v njega preveliko, da bi ga izživžgal, kakor beniteza.. hahah tk da je to skoraj dvorezni meč za real..
rikirikson
22. 02. 2016 18.17
+3
definitivno igro reala ni dvignil niti za 2% in definitivno iz ekipe reala že celo sezono izvleče trener max 60%.. po njihovi filozofiji je to maximum.. po rezultatih je pa očitno, da ta fiozofija maximuma ne premore sploh..
madridista in to 100%
22. 02. 2016 18.05
+6
Mi je vsec Zidanov optimizem ampak mislim, da je ze vse odloceno. Tu ni vec za debatirati. Prvenstvo bo osvojila barcelona, in ceprav mi gre tezko tezko iz jezika, zasluzeno. Ostane nam se LP, kjer se vedno lahko vse zgodi...Na vsak nacin bodo zeleli prepreciti ubranitev naslova, mogoce je to dosti velika motivacija...Upam na najboljse. Hala Madrid
rikirikson
22. 02. 2016 18.22
+4
js bom pa tko reku, optimizem za velik klub kot RM je, je premalo.. zidan ni nič kaj doprinesel k igri, pač, ble so le dve petarde hočeš nočeš, drugo je blo pa mučenje žoge.. kot pod benitezom.. sam kar je zidan ime, ki ga bo težko izžvižgat, mam občutek..znanja nima dovolj očitno, glede na to da ekipe ni dvignil niti za 2% od beniteza dalje
mmmmmmmnnnnnnmmm
22. 02. 2016 17.41
+2
samo v madridu prebereš take izjave trenerja..pa še to v realu..najboljši igralec zato ker je dober po srcu...remi ni nič--eh še kako zgubo si lahko privoščijo..mogoče že naslednji vikend..pol pa bojo začeli na polno...hahaha
Nucky10
22. 02. 2016 16.02
+6
Sem navijač Barcelone ampak naslova vseeno še nebi proslavljal.. Ni nujno, da ravno izgubimo tolikokrat ampak recimo že remi je dosti.. Naslov bom proslavil, ko tudi matematično ne bo več možno, da nas kluba iz Madrida prehitita. Ne smemo jemat ligo lagano, da smo že prvaki, ker nismo kljub prednosti.
rikirikson
22. 02. 2016 18.25
+3
je že res je že res.. sam mislm da zidan ni dvignu niti za 2% forme ekipe od beniteza naprej in če bo ostalo le pri optimističnh besedah, nas težko že ujamejo, kaj šele prehitijo.. čeprou kak kiks definitivno pričakujem tudi na strani barcelone.
Robert Flisar
22. 02. 2016 14.05
+12
Zakaj vsi,krivite Zidanea,pred 2 tednoma sem tu na 24ur napisal,da pri Realu noben trener ne bo pomagal,pa lahko naenkrat vsi najboljši trenerji vodijo Real...Težava je v igralskem kadru.Pa poglejmo od Ancelottija naprej,res je osvojili so ligo prvakov,bolj po sreči,kot pod kaj drugo..Po osvojitvi lige prvakov,niso osvojili nič..zakaj..prišel Benitez.spet igra za pozabit..Prišel Zidane..igra spet ne spominja na ničesar...Kje je vzrok...Samo bom omenil zadnjih 10 tekem..na teh zadnjih 10 tekmah,je nasprotnik na tekmo 3 do 4 km več prebežal kot Real...Včeraj smo tudi videli,da desni bek {carvajal},je bil več naprej v napadu,kot Jesse,a vprašajmo se kje je potem bil Jesse,ker v tistem trenutku,sta bila samo dva igralca,okoli kazenskega prostora nasprotnika,a potem pa v teh brezveznih izletih naprej,v obrambi ostane to mesto prazno..Igrajo kot kure brez glave,izgleda,da noben ne ve,kaj bi z žogo,samo vsi čakajo drug na drugega..Ronaldo nič od nič,Marcelo spet niti ene podaje ni uspel naredit,Jese zanič,Obramba kar tako,Kroos zanič,še Modrič se najbolje trudi,in če resnici na ljubo njega ne bi imeli,bi Real bil sedaj nekje na 7 mestu..Igralci,morajo vse prej pošlihtat v glavah,ker tako ne gre naprej..ne s temi igralci..nekaterimi..Kot predpogoj je se čimprej Ronalda se rešit,ker zaradi njega igrajo v krču..in morajo igrat za njega,ker Real igra za Ronalda,Messi pa za Barco,in tu je ta razlika..Zakaj včeraj Ronaldo,ni mogel,pusti komu drugemu izvajat 11 metrovko,kot je to storil pred dnevi Messi..zakaj,egoistična kura..in upa,da Perez pride do konca sezone,k pameti in uvidi,da to nikamor več ne pelje,in če hoče v bližnji prihodnosti,kaj osvojit,je pogoj da Ronaldo gre..ker dokler bo Ronaldo pri Realu,Real ne bo nič osvojil...In vsi,ki boste sedaj šćitili Ronalda,si ga lahko domov odpeljete,in ga imate doma,samo naj gre čimprej iz Reala..
Hammurabi
22. 02. 2016 14.15
+3
Težava je v igralskem kadru? A niso taisti osvojili CL pred dvema letoma? Zdaj imajo pa še okrepitev - hrvaškega dominatorja Kovačića.
BayernGomez
22. 02. 2016 14.37
+3
bobrock46
22. 02. 2016 14.42
-2
in po tvoje, bo potem ko bodo kot sedaj poškodovani napadalci, dajal gole KDO?? Isco?? Jese??. Trenutno je Ronaldo edini, ki ga lahko da, po sreči ali ne. Če pogledamo kdo je vse streljal na gol, pa da bi lahko Isco parkrat lahko podal. Napaka je bila poleti , ko niso pripeljali nobene pametne okrepitve, ne bočnih in ne napada. Sedaj pa poškodbe in ni igralcev. Seveda pa bi Ronalda z veseljem zamenjali le navijači Barce, samo ne vem koga bi potem opravljali
Hammurabi
22. 02. 2016 15.03
+2
OH, je kar veliko za opravljat pri royalu. ModriĆ, Pepe, Bala, Hames, itd...
poserjemsenavas
22. 02. 2016 16.12
-2
Robert hvala za izgubljene 3 minute, ko sem bral tvoje brezvezno nakladanje. Če imaš kakšno zrno v glavi, ti bi lahko bilo jasno, da brez Ronalda ni Reala med prvimi 10 v ligi Over in out.
grozjak
22. 02. 2016 13.43
+5
glede na to, da ni bilo benzemaja in balea, so jo še dobro odnesli. v španiji ni slabe ekipe v primeri. škoda samo, ker je ronaldu in realu na splošno dovoljeno zabijati iz ofsajda...................
Stajerci007
22. 02. 2016 13.22
+6
Najjači pa mi je Zizujev optimizem... Ko je sedo na klop belih je bil zaostanek 5 točk... je reko en kiks pa še medsebojna tekma.. hitro smo lahko skupaj... Pol kiksne proti Betisu .. vsakemu se lahko zgodi... mi moramo samo igrat naprej tak ko znamo in čakat na kikse vodilnih ki bodo slej ko prej prišli... včeraj spet nasprotnik ki ni glih neki strah in trepet glede na položaj lestvice... spet kiks... a Zizu po starem... vse je še odprto... igrat moramo svojo igro in čakat na kikse.... a kiksov od nikjer... razlika skoraj dupla kot ob prevzemu ( skočla iz 5 na 9 ) pik....Drugi tedn še kiksnejo proti Atleticu pa bo spet isto... Dedu bo treba po koncu 38tega kola povedat da je konec prvenstva... kr če se ga bo vprašalo bo tak odgovoro.. Igrat moramo svojo igro, zmagovat in čakat na kiks vodilnih...... Težko bo letos kaj.. Španija splavala po vodi.... LP pa smo tud vidli.... Roma ki ni bog ve kaj jih je kr mantrala.... S kakim Juvetom al pa Bayernom bi se stvar znala hitro zaplest.... Lep pozdrav
geoid
22. 02. 2016 12.17
-3
to drži, nič še ni odločeno. to je trenutno prednost za barco samo v tem, da se bo lahko še bolj fokusirala na LP, 2 kiksa v DP ima v dobrem. ampak potem so pa lahko že spet skupaj, 2 kroga in je lahko spet napeto.
woche
22. 02. 2016 12.11
+10
Še eno tekmo Real ne zmaga in bo po vseh socialnih omrežjih #ZidaneOUT
KardinaIFrancRodeVKristusu
22. 02. 2016 12.05
+23
Real igra za Ronalda, Mesi pa igra za Barcelono.
Robert Flisar
22. 02. 2016 13.45
+8
poserjemsenavas
22. 02. 2016 16.13
-10
Kollerik
22. 02. 2016 21.19
+4
KardinaIFrancRodeVKristusu
22. 02. 2016 12.03
+23
Ronaldo v vsem svojem ˝sijaju˝.... Padal po tleh, zadel iz ofsajda in zgrešil penal....
Robert Flisar
22. 02. 2016 13.48
+2
res je zadel iz ofsajda,a zakaj misliš da je on kriv,da je zadel iz ofsajda,sodnik je kriv,da ni dvignil zastavice.Videl sem že milijon tekem,odigral na igrišču čez tisoč tekem,a nisem še videl igralca,ki bi bil v ofsajdu,in bi se ustavil,o zdaj sem v ofsajdu,in ne bom zabil gola..Nihče tega ne bo storil,in niti ni..In kako je lahko on videl kako mu je za hrbtom,skočil za žogo in to je to..
KardinaIFrancRodeVKristusu
22. 02. 2016 12.02
+8
Zidanu so šteti dnevi, to sem napovedal že januarja.... Kot je to običaj pri Realu, bo odšel še pred poletjem....
poserjemsenavas
22. 02. 2016 16.14
-6
idiu3krasne
22. 02. 2016 19.28
+5
očitno ti to dobro veš cmerar...hahah amen.
LocoBlanco
22. 02. 2016 11.48
-10
AtlM in Barca sta obe kompletni ekip medtem, ko pri RM-u že celotno sezono problemi z poškodbami oz. odsotnostjo kljucnih igralcev. Pa da ne boste mislili, da se zgovarjam na poškodbe, ampak kar je res, je res! BBC trio ne vem če je letos igral skupaj na 5ih tekmah. Da ne omenjam poškodbe Marcela in Modriča, pa nato še Ramosovih težav z ramenom in potem je jasno, da ne moreš loviti trenutne Barce in AtlM-a. Zidane in igralci vedo, da je za njih sezona v prvenstvu že izgubljena, seveda pa v medijih govorijo drugače (ker morajo). V vsaki slabi izkušnji je vedno ena dobra in ta dobra je, da je RM še vedno v CL in da se lahko popolnoma osredotoči na to tekmovanje kar pa druge ekipe (Barca, AltM, BayM, PSG) ne morejo. Vsekakor pa vidim Zizouja, kot dolgoletnega trenerja, ki se mu bo kmalu pridruzila še kakšna nogometna legenda kluba RM. (Carlos, Raul, Hierro) ....Lp
fafajonka
22. 02. 2016 11.58
+12
Trenerske izkušnje se začnejo pri malih klubih, mlajših selekcijah...skakati začneš na majhnih skakalnicah, potem na velikanki.....otrok začne jesti z majhno žlico, ne z veliko.....
kvapaje?
22. 02. 2016 12.06
+1
zakaj se bayern in psg ne moreta osredotočiti na LP, saj ju nihče ne ogroža v prvenstvu? PSG bo že kakšnih 9 krogov pred koncem postal prvak najbrž (je pa res da morajo naprej čez chelsea prilezti), nevem sicer kako daleč sta Bayern in PSG v pokalih in koliko tekem imajo še tam! Barcelona, če bo videla da se je real vdal se bo tudi lahko malce bolj osredotočila na LP, če bo recimo real:atm remi in barcelona zmaga bi to pomenilo 10 oz. 11 pik prednosti pred najbližjima zasledovalcema.
BayernGomez
22. 02. 2016 12.08
+3
Res je da imate veliko poškodb. Ampk to še ni izgovor. Včeraj ste imeli srečo da ste remizirali. Ti vidiš Zidana kot dolgoletnega trenerja Perez pa ne. Če ne bi Carla odpustili bi bilo drugače. Da ste dali pa Beniteza za trenerja je bilo pa že jasno da se boste borili za drugo mesto. Zdej ko je Zidane prevzel Real se vidi napredek vseeno pa je to premalo in če boste na koncu drugi bo kar lep uspeh za vas.
BayernGomez
22. 02. 2016 12.11
+2
kvapaje? Bayern je prišel v pokalu do polfinala PSG pa mislim da do četrtfinala.
Trend01
22. 02. 2016 12.14
-3
@Loco - velika napaka. Barça bo lahko vsaj polovico domačih tekem igrala na "easy". Ne vem točno kako poteka, a zanesljivo bo kar nekaj tekem odigrala v nedeljo, medtem, ko bo Real in seveda tudi Atlético odigral v soboto. Postavo bodo lahko prilagajali. PSG je že danes več ali manj prvak. Igrali bodo le še zato, da ostanejo v formi. Za Bayern velja zelo podobno. Tu nekje se je znašel tudi Juventus. Noro dvignil formo. Bomo sicer jutri videli, a za odpisati nikakor ni. Juve ima v domačem prvenstvu težke tekme tudi vač ali manj za sabo.... Ostalo se pa kar strinjam. Tudi Pérez je verjetno že dojel, da non-stop menjave na trenerskih mestih ne omogočajo uspehov. A Pérez je Pérez. Vse je možno.